Η έκπληξη του Γιόβετιτς, η επιμόρφωση διαιτησίας, ο Μπιανκόν και ο στόπερ που ανέβασε ο Μαρτίνεθ

Η έκπληξη του Γιόβετιτς, η επιμόρφωση διαιτησίας, ο Μπιανκόν και ο στόπερ που ανέβασε ο Μαρτίνεθ

Ο Στέβαν Γιόβετιτς γύρισε στο Ρέντη και έκανε αυτό που ήθελε να δει ο Μαρτίνεθ, ο οποίος έδειξε τι και ποιους σκέφτεται ενόψει Παναιτωλικού.

Ο Στέβαν Γιόβετιτς όχι μόνο γύρισε έτοιμος στο Ρέντη, αλλά το δείχνει κιόλας. Με το «καλημέρα». Ο Μαυροβούνιος επιθετικός είναι η ευχάριστη έκπληξη των ημερών στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού. Η παρουσία που προκάλεσε αίσθηση. Καθώς ο έμπειρος στράικερ επέστρεψε αποφασισμένος να μπει να παίξει βασικός… χθες. Δεν πήρε… ρεπό, όπως θα μπορούσε ως ένας εκ των διεθνών που έπαιξε στη διακοπή, αλλά μπήκε αμέσως στο φουλ πρόγραμμα, με σκοπό να φανεί εάν είναι έτοιμος. Και έδειξε ότι είναι. Και με το παραπάνω.

Εκείνο που προκύπτει για τον Γιόβετιτς είναι ότι στη δική του περίπτωση η «ταλαιπωρία» των Εθνικών Ομάδων βγήκε σε καλό. Και αυτό διότι σε συνδυασμό με τις αρκετές συμμετοχές που έχει πάρει το τελευταίο διάστημα στον Ολυμπιακό, τα επιπλέον 160 αγωνιστικά λεπτά που πήρε με το Μαυροβούνιο, φαίνεται ότι τον «ξεκλείδωσαν». Εξάλλου δεν ήταν μυστικό ότι ο έμπειρος φορ χρειαζόταν ρυθμό. Και όσο παίζει, τόσο καλύτερος γίνεται σε αυτό το κομμάτι.

Διαβάστε επίσης: Και τώρα… μιλάει ο Μπαρτζώκας

Ο Μαρτίνεθ έχει καταλήξει εδώ και ημέρες ότι αυτός θα είναι ο εκλεκτός του κόντρα στον Παναιτωλικό. Μάλιστα, θα είναι η πρώτη φορά που ο Γιόβετιτς θα ξεκινήσει βασικός στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Και θέλει να το συνδυάσει με νίκη. Και με δική του επιστροφή στα γκολ. Κάτι απαραίτητο, ειδικά από τη στιγμή που ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί (σ.σ. γύρισε από την… Τανζανία και προπονήθηκε), διάγει περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος, έχοντας να σκοράρει από την 1η Οκτωβρίου και τον εντός έδρας αγώνα του Αρη.

Από εκεί και πέρα, χθες έγιναν πολλά πράγματα στο Ρέντη. Κατ’ αρχάς, υπήρξε επιμόρφωση από την ΚΕΔ, αναφορικά με τις διαιτητικές αποφάσεις. Το σεμινάριο διαιτησίας το παρακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο μέσω τηλεδιάσκεψης και έγινε παρουσίαση όλων των κανονισμών, των αλλαγών, αλλά και επεξήγηση συγκεκριμένων φάσεων. Το τι γίνεται στην πράξη, βεβαίως, και γιατί οι διαιτητές έχουν διαφορετικά κριτήρια σε αρκετές περιπτώσεις, είναι μια απάντηση που δεν δόθηκε…

Βεβαίως, στην αίθουσα προβολών του Ρέντη έγιναν κι άλλα πράγματα. Καθώς ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε προγραμματίσει ειδική ανάλυση, αναφορικά με την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά ο Ισπανός έδειξε πώς πρέπει να αμυνθεί η ομάδα του με τη… νέα άμυνα που θα παρατάξει κόντρα στον Παναιτωλικό. Επιβεβαιώνοντας και τυπικά ότι οι Μπιανκόν και Ντόη θα είναι οι δύο στόπερ στον συγκεκριμένο αγώνα. Με τους Κίνι και Ροντινέι στα δύο άκρα της άμυνας, από τη στιγμή που ο Ορτέγκα επέστρεψε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ελλάδα και θα προπονηθεί το πρωί της Παρασκευής για μία και μοναδική φορά πριν το ματς με τον Παναιτωλικό.

Κάτι τελευταίο, που έχει αξία να τονιστεί. Αυτές τις ημέρες ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας Β να προπονηθεί υπό τις οδηγίες του και να δείξει τη βελτίωσή του. Ο λόγος για τον Πέτρο Μπαγκαλιάνη. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός, λόγω της απουσίας του Παναγιώτη Ρέτσου και το γεγονός ότι οι Τζάκσον Πορόζο και Νικολάς Φρέιρε είναι τραυματίες, συμμετείχε στο πρόγραμμα της πρώτης ομάδας, για πρώτη φορά μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία, την οποία παρακολούθησε ολόκληρη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ