Ο παράγοντας Γκατσίνοβιτς κρίνει πολλά για την ΑΕΚ του Αλμέιδα (vid)

Ο παράγοντας Γκατσίνοβιτς κρίνει πολλά για την ΑΕΚ του Αλμέιδα (vid)

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ψάχνει τη σταθερότητα που τον χαρακτήρισε πέρσι, ελπίζοντας πως τα προβλήματα τραυματισμών ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν η πρώτη μεταγραφή της νέας εποχής για την ΑΕΚ. Για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα και της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το γεγονός μάλιστα ότι είχε αγωνιστεί ένα εξάμηνο στον Παναθηναϊκό νωρίτερα, έκανε ακόμη πιο σημαντική την απόκτησή του, για αγωνιστικούς και επικοινωνιακούς λόγους. Η εικόνα του στο εξάμηνο που έπαιξε στην Ελλάδα με τους «πράσινους», έδειχνε έναν παίκτη που θα βοηθούσε την Ένωση και θα πρόσθετε χαρακτηριστικά που δεν είχαν οι χαφ της μέχρι τότε.

Το πόσο σημαντικός θα γινόταν στην πορεία για τους «κιτρινόμαυρους», ίσως ούτε ο ίδιος ο Αλμέιδα να μπορούσε να το φανταστεί. Άλλωστε και ο Αργεντινός ως εσωτερικό μέσο σε τριάδα στα χαφ τον υπολόγιζε αρχικά και μετά με την αλλαγή του σχηματισμού τον καθιέρωσε ως αριστερό εξτρέμ (τυπικά γιατί ουσιαστικά δεν παίζει σαν εξτρέμ) κατά κάποιον τρόπο. Εκεί που απογείωσε ο Γκατσίνοβιτς το παιχνίδι του και συνέβαλλε τα μέγιστα στα όσα πέτυχε η ΑΕΚ πέρσι.

Διαβάστε επίσης: Ένας… παραγκωνισμένος «killer» στον Παναθηναϊκό – Τι συμβαίνει με τον Κάιλ Γκάι (pic, vids)

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που όταν αποκτήθηκε από την Ένωση υπήρχε η κουβέντα «ναι, αλλά δεν σκοράρει» σαν ένα από τα μεγάλα του μειονεκτήματα. Σε 35 συμμετοχές με την ΑΕΚ ο 28χρονος άσος πέτυχε εννιά γκολ και έδωσε πέντε ασίστ, έχοντας τεράστια συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι και στο συνδυαστικό παιχνίδι. Πάνω από όλα βέβαια, κούμπωσε ιδανικά σε αυτό το πλάνο του Αλμέιδα με την αδιάκοπη πίεση ψηλά. Μετά τους Πινέδα και Γκαρσία ο Γκατσίνοβιτς ήταν και είναι ο πλέον κομβικός ποδοσφαιριστής της Ένωσης καθώς με εκείνον στον αγωνιστικό χώρο, ο Αργεντινός τεχνικός βλέπει το πλάνο του να εξυπηρετείται καλύτερα.

Δυστυχώς όμως και για τους δύο και κατ’ επέκταση για την ΑΕΚ, φέτος ο Γκατσίνοβιτς δεν έχει καταφέρει ακόμη να βρεθεί στα περσινά επίπεδα απόδοσης. Κι αυτό γιατί από το ξεκίνημα της σεζόν, από την προετοιμασία κιόλας, ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών που δεν τον άφησαν να πάρει σερί παιχνίδια και να βρει ρυθμό. Αυτά τα συνεχόμενα μπες-βγες δεν τον έχουν βοηθήσει καθόλου, γι’ αυτό και παρουσιάζει ουσιαστικά αναλαμπές. Εχει παίξει σε 13 ματς φέτος, αλλά με 621 λεπτά χρόνο συμμετοχής μόνο και έχει πετύχει και τρία γκολ. Και τα τρία του γκολ ήταν πολύτιμα για την ΑΕΚ καθώς της έδωσαν βαθμούς σε Super League (Πανσερραϊκός, Ατρόμητος) και Europa League (Μπράιτον), δείγμα και αυτό της ποιότητάς του. Γενικά όμως δεν έχει την επιρροή που είχε πέρσι στο παιχνίδι της Ένωσης.

Ο Αλμέιδα βέβαια ξέρει τι μπορεί να του δώσει ο Γκατσίνοβιτς και γιατί φέτος παρουσιάζει αστάθεια και ελπίζει πως με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα δει τον περσινό Γκατσίνοβιτς. Η εικόνα του εξάλλου για ένα ημίχρονο κόντρα στη Λαμία, όπου ξαναβρέθηκε στο αρχικό σχήμα με τους Πινέδα, Σιμάνσκι, Ελίασον, Αραούχο και Γκαρσία ήταν εξαιρετική, θυμίζοντας κάτι από πέρσι όπου με αυτούς τους έξι μαζί η ΑΕΚ έκανε τα πολύ καλά της παιχνίδια στο πρώτο κομμάτι της σεζόν. Το θέμα είναι να παραμείνει υγιής και να μην σταθεί ξανά άτυχος από εδώ και στο εξής γιατί μέχρι τα Χριστούγεννα θα κριθούν πολλά για την ΑΕΚ, κυρίως στην Ευρώπη.

Η Ένωση έχει μεγάλη ανάγκη τον καλό Γκατσίνοβιτς κόντρα σε Μπράιτον και Άγιαξ όπου θα παλέψει για να συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη και με το νέο έτος. Και στο πρωτάθλημα, όμως, μπορεί μέχρι τις γιορτές να μην έχει ντέρμπι, υπάρχουν όμως δύσκολα και επικίνδυνα ματς, όπως το αυριανό στα Γιάννενα με τον ΠΑΣ (26/11, 17:00), όπου ο Αλμέιδα θέλει διαθέσιμο και τον Σέρβο αλλά και όλα τα «βαριά» χαρτιά του για να συνεχίσει η ΑΕΚ χωρίς απώλειες την πορεία της και να μειώσει αν μπορεί τη διαφορά της από την κορυφή. Αυτή την στιγμή οι Κιτρινόμαυροι είναι στο -4 από τον Παναθηναϊκό όταν στο ίδιο διάστημα πέρσι ήταν στο -6 και έκλεισαν τον πρώτο γύρο στο -8. Το ότι η ΑΕΚ πέρσι γύρισε την κατάσταση, δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να συμβαίνει το ίδιο και κάθε χρόνο, γι’ αυτό και στην Ένωση δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ξεφύγει φέτος το πράγμα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ