Σκληρή αυτοκριτική από τους παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη – Ποιοι μίλησαν, τι είπαν, τι συμφώνησαν

Σκληρή αυτοκριτική από τους παίκτες του Ολυμπιακού στο Ρέντη – Ποιοι μίλησαν, τι είπαν, τι συμφώνησαν

Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι εκτός κάδρου ευθυνών για όσα έγιναν στη Γερμανία. Η συζήτηση/αυτοκριτική στο Ρέντη, όσα είπαν οι Φορτούνης, Γιόβετιτς, Ιμπόρα, τα ιδιαίτερα λόγια του Ελ Αραμπί και η δέσμευση όλων.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Ο Ολυμπιακός υπέστη στη Γερμανία μια ήττα από εκείνες που πάντα προκαλούν αντιδράσεις. Που ταρακουνούν. Απολύτως λογικό. Η εικόνα στο Europa-Park Stadion ήταν αποκαρδιωτική. Με το τελικό 5-0, πέρα από σκληρό, να αποτυπώνει με τον χειρότερο τρόπο τα αποτελέσματα μιας βραδιάς όπου δεν πήγε τίποτε καλά. Μιας κακής, κάκιστης ημέρας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Αλλά και των ποδοσφαιριστών του.

Είναι σαφές ότι ο προπονητής είναι πάντα αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη. Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο Μαρτίνεθ στο Ρέντη, το πρωί της Πέμπτης. Εκείνος είναι που επιλέγει τα πρόσωπα, το πλάνο, την τακτική, εκείνος που προετοιμάζει σωστά ή ανεπαρκώς την ομάδα. Αλλά δεν είναι εκείνος που παίζει. Και παρά τις μεγάλες ευθύνες του Ισπανού, οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να βγουν από το κάδρο. Για την ακρίβεια, επέλεξαν οι ίδιοι να βάλουν τον εαυτό τους μέσα.

Μετά το τέλος της προπόνησης στο Ρέντη, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αποφάσισαν να κάνουν και τη δική τους αυτοκριτική. Μαζεύτηκαν στα αποδυτήρια και συζήτησαν για όσα συνέβησαν, αλλά και για όσα πρέπει να αλλάξουν ο ίδιοι, ώστε ο Ολυμπιακός να μην παρουσιάσει ποτέ ξανά την εικόνα που εμφάνισε στο Φράιμπουργκ.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: «ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ»

Πρώτος τον λόγο πήγε ο αρχηγός της ομάδας, Κώστας Φορτούνης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε σε δύσκολη κατάσταση και φταίμε όλοι για αυτό. Πρέπει να αλλάξει αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες εμφανίσεις. Να ξυπνήσουμε όλοι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Πρέπει να βελτιωθούμε και να αλλάξουμε την εικόνα. Πρέπει να πάμε με νίκες στο πρωτάθλημα ως το τέλος και να συνεχίσουμε στο Conference League. Είμαστε μέσα σε όλα, αλλά τα κεφάλια μέσα και δουλειά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας».

ΓΙΟΒΕΤΙΤΣ: «ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ»

Στη συνέχεια μίλησε ο Στέβαν Γιόβετιτς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «…είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους, δεν χρειάζεται να φέρνουμε την καταστροφή. Να κοιτάξουμε στο επόμενο ματς να είμαστε καλοί, να αντιδράσουμε και να δείξουμε ότι καταλαβαίνουμε τι κάναμε λάθος. Να περάσουμε στο Conference League και να βελτιώσουμε την εικόνα μας». Με τον Μαυροβούνιο συμφώνησε και ο Βιθέντε Ιμπόρα, ο οποίος επανέλαβε πως «είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε ενωμένοι και να παλέψουμε. Είμαστε καλή ομάδα και πρέπει να συνεχίσουμε».

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ: «ΕΧΟΥΜΑ ΚΑΛΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ»

Στην κουβέντα συμμετείχαν κι άλλοι ποδοσφαιριστές, με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ωστόσο, να λέει πολύ σημαντικά πράγματα, κυρίως για το κλίμα των αποδυτηρίων και την αλλαγή της νοοτροπίας στις δύσκολες στιγμές. Ο Μαροκινός επιθετικός επεσήμανε πως «…πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Ειδικά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, δεν γίνεται να τα παρατάμε. Είμαστε ακόμη μέσα σε όλα. Αλλά πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας. Να παλεύουμε ο ένας για τον άλλον και θα πετύχουμε. Εχουμε καλά αποδυτήρια. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Αλλά κάποιες φορές πρέπει να γίνουμε και κακοί. Πρέπει να μιλάμε μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και πιστεύω ότι εάν το κάνουμε αυτό ακόμη περισσότερο, θα γυρίσουμε το κλίμα».

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ… ΟΧΙ «ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ»

Μια παρόμοια συζήτηση είχε λάβει χώρα στο Ρέντη και μετά το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Και αυτό επισημάνθηκε από τους ποδοσφαιριστές. Και άπαντες συμφώνησαν ότι «…δεν έχει νόημα να λέμε ότι κάνουμε λάθος, να ερχόμαστε να μιλάμε εδώ, να συμφωνούμε και μετά να κάνουμε τα ίδια λάθη». Επί της ουσίας αυτό που έγινε στο Ρέντη από τους Ερυθρόλευκους είναι ουσιαστική αυτοκριτική. Καθώς όλοι καταλαβαίνουν, πλέον, ότι το σταυροδρόμι είναι κρίσιμο και ότι σε αυτά τα 5 ματς που απομένουν έως ότου φύγει το 2023, κρίνονται πολλά.
Πλέον, μένει να φανεί εάν η πρωτοβουλία των αρχηγών, θα αλλάξει τα πράγματα και στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που είναι το βασικό για ζητούμενο για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο για αυτό το διάστημα. Αλλά για ολόκληρη τη χρονιά και τους στόχους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ