Την Πέμπτη τους έκανε πλάτες, την Τρίτη τους απειλεί με διαγραφή – «Πόλεμος» ΚΕΔ με ΕΠΟ

Την Πέμπτη τους έκανε πλάτες, την Τρίτη τους απειλεί με διαγραφή – «Πόλεμος» ΚΕΔ με ΕΠΟ

«Πόλεμος» ανάμεσα στην ΚΕΔ και την ΕΠΟ με αφορμή την αποχή των διαιτητών από τους αγώνες της Superleague - Mε διαγραφές τους απειλεί η Ομοσπονδία

«Πόλεμος» ανάμεσα στους διαιτητές, και την ΕΠΟ, με την Ομοσπονδία να ζητά από την ΚΕΔ να κάνει ορισμούς για το προσεχές Σαββατοκύριακο (16-17/12) και να απειλεί πως όποιος δεν δεχτεί να σφυρίξει, θα διαγραφεί.

Το μεσημέρι της Τρίτης (12/12) υπήρξε τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔ με τους διεθνείς διαιτητές κι εκεί τους μετέφερε την οδηγία που υπάρχει από την Ομοσπονδία να γίνουν κανονικά ορισμοί το Σαββατοκύριακο και πως όποιος διαιτητής αρνηθεί, τότε να διαγραφεί από τους πίνακες. Μάλιστα αναφέρθηκε πως θα υπάρξει επαφή με την UEFA για να χάσουν το σήμα της FIFA οι διεθνείς διαιτητές.

Διαβάστε επίσης: Νέα αποκάλυψη για τον Ολυμπιακό από την Πορτογαλία- «Έφυγε και πηγαίνει στον Ολυμπιακό»

Παράλληλα, οι διαιτητές είχαν δηλώσει εκ νέου κώλυμα, επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί ακόμη τα αιτήματά τους και δεν καλύπτονται από τα μέτρα που πάρθηκαν χθες από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ταυτόχρονα, οι διαιτητές φρόντισαν να ενημερώσουν και την UEFA και αναμένεται και η δική της αντίδραση, ενώ επίκειται συνάντηση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Θυμίζουμε τι αποφάσισε χτες η ΕΕΑ για τους διαιτητές:

• Αυξάνονται τα ελάχιστα προβλεπόμενα πρόστιμα για δυσφημιστικές κρίσεις και δηλώσεις / κατά αξιωματούχων διαιτησίας (συζητήθηκε να ανέβει το ποσό έως και στις 100.000 ευρώ). Η αλλαγή θα ισχύσει άμεσα εφόσον λάβει την κατ’ εξαίρεση έγκριση των FIFA και UEFA.

• Επαναφορά του σχολιασμού των επίμαχων φάσεων από την ΚΕΔ με τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

• Η ΕΠΟ θα συνδράμει στη νομική κάλυψη των διαιτητών και των βοηθών διαιτητών κατά περίπτωση και μετά από συνεργασία και συνεννόηση με τους διαιτητές.

• Θα ζητηθεί να βρίσκεται πάντοτε αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας στο χώρο των αποδυτηρίων στα παιχνίδια της Super League 1.

• Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο εναρμόνιση με τα ισχύοντα της UEFA για την προστασία των διαιτητών σε περίπτωση δυσφημιστικών κρίσεων και δηλώσεων.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ