Οι 15 μέρες Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό…

Οι 15 μέρες Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό…

Δύο ματς, δύο νίκες, άλλη λογική στον Ρέντη – Τι έφερε στην ομάδα ο Πορτογάλος, αγωνιστικά και ψυχολογικά

Με δύο νίκες ξεκίνησε η εποχή Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό σε συνδυασμό μάλιστα με την… κατάρρευση του Παναθηναϊκού και την γκέλα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο που οδήγησε σε νέα δεδομένα και στον βαθμολογικό πίνακα.

Αν κάτι μπορεί κάλλιστα να πιστωθεί δεδομένα στον Κάρλος Καρβαλιάλ είναι η «φρεσκάδα» και η διάθεση που… επανέφερε στον Ρέντη. Ο Πορτογάλος τεχνικός σε αυτές τις 15 μέρες που βρίσκεται στον Ολυμπιακό δεν έχει βγάλει… μαγικά ραβδάκια, δεν έχει επιχειρήσει να κάνει εντυπωσιακές αλλαγές, έχει κάνει τα αυτονόητα ακολουθώντας την ποδοσφαιρική λογική.

Μετρημένος, με κανόνες απαράβατους και με συγκεκριμένη ποδοσφαιρική νοοτροπία ο Καρβαλιάλ έχει καταφέρει να περάσει το πρώτο… crash test στον Ολυμπιακό ξέροντας βεβαίως πως τα δύσκολα είναι μπροστά του. Και πολύ σύντομα άλλωστε καθώς ο Ατρόμητος περιμένει με… άγριες διαθέσεις τους ερυθρόλευκους στο Περιστέρι όπου την Κυριακή «έριξε» τρία γκολ στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης: Η άνοδος και η πτώση του κινεζικού ποδοσφαίρου: Το τραγικό τέλος ενός ονείρου (vids+pics)

Και αυτό το ματς όμως είναι δεδομένο πως οι ερυθρόλευκοι θα το αντιμετωπίσουν με το νέο «πρόσωπο» που παρουσιάζουν με την ελπίδα να… τριτώσει το καλό με τον Πορτογάλο στον πάγκο και να κλείσει έτσι ιδανικά το 2023 για τον Ολυμπιακό.

Και να διατηρηθεί το πολύ καλό κλίμα που έχει επιστρέψει στην ομάδα μετά τα δύο νικηφόρα ματς με Μπάτσκα Τόπολα και Πανσερραϊκό μια και το κομμάτι ψυχολογία είναι πολύ σημαντικό.
Και αγωνιστικά βεβαίως ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει επιχειρήσει να βάλει τις… πινελίτσες του (σ.σ. όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος) στο πρώτο διάστημα της παρουσίας του στον Ρέντη. Δεν πάει σε… επαναστατικές αλλαγές, δεν ετοιμάζει κάτι εξτρίμ, πάει με σίγουρες κινήσεις στα αυτονόητα που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας γρήγορα.

Όπως το Νο1 θέμα που έχει να κάνει με την ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού. Και αν με τους Σέρβους εμφανίστηκαν οι «παιδικές ασθένειες» με τα δύο «φτηνά» γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός, στις Σέρρες τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα. Μόλις μια φορά σε αντεπίθεση απειλήθηκε ο Ολυμπιακός με τους παίκτες του να έχουν συνολικά καλές αλληλοκαλύψεις σε ένα ματς που ο αντίπαλος έπαιξε «ταμπούρι» και έψαχνε τις αντεπιθέσεις στους χώρους που άφηναν οι ερυθρόλευκοι πιέζοντας επιθετικά.

Το κομμάτι άμυνα είναι αυτό που προσπαθεί να αλλάξει γρήγορα ο Καρβαλιάλ καθώς ξέρει πως επιθετικά η ομάδα έχει τα «κλειδιά» (σ.σ. βλέπε Φορτούνης, Ποντένσε) για να βρει τον δρόμο της και τα γκολ που θα χρειαστεί. Και είναι αλήθεια πως ο Καρβαλιάλ είναι αισιόδοξος πως με το υπάρχον ρόστερ και μια-δύο προσθήκες (κυρίως στον άξονα) θα μπορέσει να δει και από τον Ιανουάριο πολλή σημαντική βελτίωση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός που από την πρώτη του προπόνηση στον Ρέντη ξεκαθάρισε πως όσοι είναι στην ομάδα θα έχουν την ευκαιρία τους. Και δεν… έκλεισε τα μάτια στον κορυφαίο killer του Ολυμπιακού, Ελ Αραμπί που για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι… παρκάρει στον Ρέντη. Ο Ελ Αραμπί που μέσα σε λίγες λεπτά συμμετοχών στα δύο ματς του Καρβαλιάλ απέδειξε το «έγκλημα» του Μαρτίνεθ και το πόσο σημαντικός παραμένει για τον Ολυμπιακό.

Ο Ελ Αραμπί που διανύει την 5η του σεζόν με τα ερυθρόλευκα και αποτελεί το φόβητρο κάθε άμυνας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μόνο η παρουσία του δημιουργεί ένα αίσθημα φόβου στον αντίπαλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ