Το «ποτέ ξανά» του Καρβαλιάλ και η απόφαση για τον Ατρόμητο

Το «ποτέ ξανά» του Καρβαλιάλ και η απόφαση για τον Ατρόμητο

Οι δύο ομιλίες του Καρβαλιάλ που δείχνουν τι θέλει να κάνει, τι δεν θέλει να κάνουν οι παίκτες του, αλλά και η οδηγία για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Δεν υπάρχουν προπονητές-μάγοι. Αλλά υπάρχουν προπονητές που ξέρουν τι θέλουν. Και πάνω στη γνώση αυτή, καθορίζουν τον τρόπο που κινούνται. Και τον τρόπο δουλειάς των ομάδων τους. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ήταν ξεκάθαρος, σχετικά με το τι ήθελε να κάνει. Επιθετικά δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει πολλά. Αλλά σε επίπεδο άμυνας, τα πράγματα απαιτούσαν άμεση αλλαγή της κατάστασης.

Ο Καρβαλιάλ άλλαξε τον τρόπο άμυνας του Ολυμπιακού. Ειδικά σε συνθήκες αμυντικού transition. Εκεί έχει εντοπίσει το μεγάλο πρόβλημα. Και για αυτόν τον λόγο έβαλε έναν επιπλέον παίκτη να μένει πίσω όταν ο Ολυμπιακός επιτίθεται. Μια απόφαση που δούλεψε και στα δύο παιχνίδια που καθοδήγησε τους Ερυθρόλευκους. Διότι και με την Μπάτσκα Τόπολα η ομάδα του δεν άφησε τους Σέρβους να δημιουργήσουν φάσεις. Ωστόσο, τα ατομικά λάθη, έδωσαν δύο εύκολα, σχεδόν εξοργιστικά γκολ στους φιλοξενούμενους.

Διαβάστε επίσης: Stoiximan και Ολυμπιακός δίπλα στα παιδιά της Φλόγας (pics)

Μία ημέρα πριν το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό, ο Καρβαλιάλ μίλησε στους ποδοσφαιριστές του. Και ήταν απόλυτος: «Αυτό που έγινε την Πέμπτη, δεν θα ξαναγίνει. Δεν γίνεται να δίνουμε τέτοια γκολ. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δώρα στους αντιπάλους μας. Δεν θέλω να ξαναδώ να δεχόμαστε γκολ σαν αυτά που δεχθήκαμε με την Μπάτσκα Τόπολα. Ποτέ ξανά». Αυτό το «ποτέ ξανά», μάλιστα, το εννοούσε και φρόντισε να το τονίσει όσο πιο έντονα γινόταν. Ζητώντας από όλους απόλυτη συγκέντρωση, σοβαρότητα, καθαρό μυαλό και όχι «επικίνδυνες» αποφάσεις.

Μετά το τέλος του αγώνα στις Σέρρες, ο Καρβαλιάλ ήταν χαρούμενος. Διότι στο… πούλμαν του Πάμπλο Γκαρσία, η ομάδα του κατάφερε να κάνει πολλά, μικρά, αλλά σημαντικά πράγματα. Και να πάρει μια νίκη απολύτως δίκαιη. Μάλιστα, λόγω της απόφασης των Σερραίων να παίξουν με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, το παιχνίδι πήγε στην τακτική, την υπομονή και τις σωστές αποφάσεις. Με τον Ολυμπιακό να κερδίζει σε όλα τα σημεία τους αντιπάλους του, παρά το γεγονός ότι ήταν εμφανής η κούραση σε κάποιους ποδοσφαιριστές από το παιχνίδι της Πέμπτης. Αλλά και οι δυσκολίες από το πολύ κακό χορτάρι. Που μόνο τυχαία δεν είχε μείνει ακούρευτο και «δύσκολο» στο να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Ο Καρβαλιάλ φρόντισε χθες να εξάρει την παρουσία των παικτών του στις Σέρρες, αλλά την ίδια στιγμή έθεσε και τον επόμενο στόχο. «Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι. Όλα ήταν δύσκολα, από τον αγωνιστικό χώρο ως τρόπο που έπαιξαν οι αντίπαλοί μας, αλλά είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που παίξαμε και τη νίκη μας», ήταν η πρώτη αντίδραση του Πορτογάλου, ο οποίος σημείωσε επιπλέον: «Συγχαρητήρια για τη νίκη, αλλά δεν τελειώσαμε ακόμη. Να ξεκουραστούμε καλά και να πάμε την Πέμπτη να πάρουμε τη νίκη στον Ατρόμητο. Πρέπει να συνεχίσουμε να νικάμε. Να τελειώσουμε τη σεζόν με νίκη και να πάμε ήρεμοι στη διακοπή».

Και αυτό είναι το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό. Να συνεχίσει να κερδίζει. Να βλέπει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Και να μην κάνει άλλα «δώρα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ