Όταν ο Τερίμ ήθελε… σαν τρελός τον Τζούρισιτς στην ομάδα του (vid)

Όταν ο Τερίμ ήθελε… σαν τρελός τον Τζούρισιτς στην ομάδα του (vid)

Ο Τερίμ 11 χρόνια μετά θα έχει την ευκαιρία να προπονήσει τον Φίλιπ Τζούρισιτς, που ήθελε στην Γαλατασαράι

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται  από την χθεσινή μέρα, υπό καθεστώς Φατίχ Τερίμ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία του Παναθηναίκού, αντικαθιστώντας τον Ιβάν Γιοβάνονβιτς.

Τα τουρκικά ΜΜΕ παρουσιάζουν μία άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία μεταξύ του καινούριο προπονητή του «Τριφυλλιού» και τον Φίλιπ Τζούρισιτς.

Ωστόσο, η διοίκηση της Τουρκικής ομάδας δεν κατάφερε να τον αποκτήσει, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να συνυπάρξουν. Έντεκα χρόνια αργότερα θα έχει την ευκαιρία να προπονήσει ο Τερίμ τον Τζούρισιτς, για λογαριασμό του Παναθηναϊκου.

Διαβάστε επίσης: Οι εξελίξεις με τον Πορόζο στον Ολυμπιακό και η παρουσία στο Ρέντη

Αναλυτικά οι Τούρκοι αναφέρουν:

«Φατίχ Τερίμ και Τζούριτσιτς συναντήθηκαν στον Παναθηναϊκό!  Ο Τερίμ, πριν από 11 χρόνια είχε κάνει τεράστιες προσπάθεις να αποκτήσει τον 20 χρόνο τότε Τζούριστς στην Γαλατασαράι.

Στη δεύτερη σεζόν της τρίτης θητείας του στη Γαλατασαράι, ο Φατίχ Τερίμ καθόρισε μια λίστα για την ενίσχυση με παίκτες με το νούμερο “10” και τη μετέφερε στη διοίκηση του Ουνάλ Αϊσάλ. Η διοίκηση τότε απέκτησε τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ. Ο Τερίμ έκανε μια δήλωση όταν η μεταγραφή του Σνάιντερ ήταν στην ημερήσια διάταξη εκείνη την περίοδο. “Αν γινόταν, ζήτησα τον Κακά. Πέρα από αυτό, έδωσα λίστα”.

Ο Χασάν Σας, ο οποίος ήταν βοηθός του Τερίμ, έδωσε πληροφορίες για τη μεταγραφή του Σνάιντερ τα χρόνια που ακολούθησαν. «Ο Σνάιντερ ήταν στην 4η θέση στη λίστα που δώσαμε στη διοίκηση. Μπροστά του ήταν οι Ντούσαν Τάντιτς, Χατέμ Μπεν Αρφά και Φίλιπ Τζούριτσιτς».

Η Γαλατασαράι απέκτησε τελικά τον Σνάιντερ από την Ίντερ το καλοκαίρι του 2013 με μεταγραφικό κόστος 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Τάντιτς που βρισκόταν στην κορυφή της λίστας είναι τώρα στη Φενερμπαχτσέ. Ο Τερίμ, όμως, θα συνεργαστεί με τον Τζούριτς, του οποίου τη μεταγραφή ήθελε πριν από 11 χρόνια, στον Παναθηναϊκό. Ο Σέρβος τότε έπαιζε στην ολλανδική Χέρενφεν.

Όταν η Γαλατασαράι απέκτησε τον Σνάιντερ, ο Τζούριτσιτς μεταγράφηκε στη Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2013 έναντι ποσού 8 εκατομμυρίων ευρώ. Η καριέρα του Τζούριτσιτς, που αναμενόταν να εκραγεί στην Ευρώπη, δεν πήγε όπως περίμενε.

Ο Σέρβος με το νούμερο 10, πήγε δανεικός στην ομάδα της Premier League Σαουθάμπτον το δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16 και δεν μπόρεσε να καθιερωθεί σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα. Έπαιξε δανεικός σε Μάιντς, Άντερλεχτ και Σαμπντόρια. Οι Ιταλοί τον πήραν το 2017 και το καλοκαίρι του 2023 μετακόμισε στον Παναθηναϊκό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ