Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με το δεξί στην εποχή Τερίμ οι «πράσινοι»

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Με το δεξί στην εποχή Τερίμ οι «πράσινοι»

Στο ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα τον οποίο νίκησε με 2-0 στη Λεωφόρο.

Iδανικά μπήκε στο 2024 και στην εποχή Φατίχ Τερίμ ο Παναθηναϊκός που επικράτησε στη Λεωφόρο του ουραγού ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 για τη 16η αγωνιστική της Super League. Από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχαν οι «πράσινοι» που παρέμειναν στο -1 από τον ΠΑΟΚ.

Έτσι ξεκίνησαν

Η πρώτη ενδεκάδα του Φατίχ Τερίμ είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα και τους Βαγιαννίδη, Αράο, Γεντβάι και Μλαντένοβιτς τετράδα στην άμυνα. Ρούμπεν, Βιλένα και Μπερνάρ ήταν στον άξονα, με τριάδα στην επίθεση τους Μαντσίνι, Ιωαννίδη και Αϊτόρ.

Από την άλλη, ο ΠΑΣ είχε τον Κλέιμαν στην εστία, τους Σόρια, Μπακαδήμα, Μπορταγκαράι, Τσαούση στην άμυνα, τους Καραχάλιο, Ριέστρα και Τζίνο στη μεσαία γραμμή και τους Ροσέρο, Παμλίδη και Μπάλαν στην επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Απευθείας στο νοσοκομείο Φορτούνης και Μπιέλ – Έφυγαν από τη Λαμία με τον γιατρό της ομάδας

Κυριαρχία, γκολ και δοκάρι

Από το ξεκίνημα του ματς ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο μισό γήπεδο τον ΠΑΣ και ήδη στο δεκάλεπτο είχε τρεις πολύ καλές στιγμές με Μαντσίνι (Χ2) και Ιωαννίδη, αλλά ο Κλέιμαν κράτησε το μηδέν με σπουδαίες επεμβάσεις. Ένα σουτ του Παμλίδη που δεν αιφνιδίασε τον Μπρινιόλι ήταν η αντίδραση του ΠΑΣ και στο 25’ ήρθε το γκολ όταν ο Μπερνάρ έκανε την κάθετη και ο Ιωαννίδης με υπέροχη ενέργεια έκανε το 1-0.

Στο 35’ μάλιστα οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, αλλά τα σουτ του Βαγιαννίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, με την μπάλα να σκάει στη γραμμή και να απομακρύνεται. Φάση που προκάλεσε και την απορία του Τερίμ αν υπάρχει στην Ελλάδα Goal line technology.

Το «καθάρισε» ο Βιλένα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Παναθηναϊκός έκανε και το καθοριστικό βήμα για τη νίκη με τον Βιλένα να γράφει το 2-0 στο 48’ με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ολλανδού με την πράσινη φανέλα.

Στο 53’ ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ροσέρο από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 60’ ο Αϊτόρ δεν έκανε καλό τελείωμα σε φάση με προοπτική. Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην πρώτη νίκη για το νέο έτος χωρίς άγχος.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ, Βιλένα (80’ Ζέκα), Μπερνάρ (61’ Τζούρισιτς), Αϊτόρ (62’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (85’ Γερεμέγεφ), Μαντσίνι (62’ Τσέριν).

Πας Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κλέιμαν, Σόρια, Μπορταγκαράι, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (70’ Λέο), Ροσέρο (69’ Γκάρο), Μπάλαν (69’ Κόντε), Παμλίδης (79’ Τζίμας).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ