Το απίθανο δίμηνο του ΠΑΟΚ με 4 γκολ μ.ο. ανά ματς στο πρωτάθλημα και το μεγάλο σερί νικών

Το απίθανο δίμηνο του ΠΑΟΚ με 4 γκολ μ.ο. ανά ματς στο πρωτάθλημα και το μεγάλο σερί νικών

Με το πόδι στο γκάζι ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα στη Νέα Φιλαδέλφεια, πετυχαίνει γκολ για πλάκα και «χτίζει» τρομερό σερί νικών που τον έφερε στην κορυφή της Super League.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με γκρίνια στον ΠΑΟΚ. Το άσχημο φινάλε της προηγούμενης σε συνδυασμό με την αποχώρηση βασικών μονάδων των προηγούμενων ετών και την καθυστέρηση των μεταγραφών το καλοκαίρι, δεν δημιούργησαν και το καλύτερο δυνατό κλίμα. Αυτό βέβαια στον περίγυρο του Δικεφάλου.

Γιατί μέσα στην ομάδα, αποδεικνύεται πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχασε ποτέ το μυαλό του, δεν επηρεάστηκε από όσα άκουγε και έκανε τη δουλειά του η οποία είναι πλέον κάτι παραπάνω από εμφανής. Πήρε τρεις σερί προκρίσεις και έβαλε τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League χωρίς να έχει περιθώριο λάθους, όπως για παράδειγμα είχαν οι τρεις της Αθήνας στα δικά τους προκριματικά.

Διαβάστε επίσης: Τι έδειξαν οι ιατρικές εξετάσεις για Φορτούνη και Μπιέλ εν όψει ΑΕΚ

Προκρίθηκε στη συνέχεια απευθείας στους «16» από τον όμιλο τερματίζοντας πρώτος και αήττητος και έχει την ομάδα του στην κορυφή της Super League στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Θα μπορούσε να έχει πετύχει κάτι περισσότερο; Μάλλον όχι, με τη σεζόν για τους «ασπρόμαυρους» να εξελίσσεται ονειρικά μέχρι τώρα.

Όταν… γύρισε το κουμπί

Το μόνο μελανό σημείο αυτής της πορείας είναι αναμφίβολα η ήττα με κάτω τα χέρια από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτος και η Ένωση πήρε μία πολύ εύκολη νίκη. Εκείνο όμως φαίνεται πως ήταν και το σημείο που ο διακόπτης γύρισε για τα καλά, με τον ΠΑΟΚ όχι απλά να πατάει γκάζι, αλλά να μην αφήνει το… πόδι από αυτό για τους επόμενους δύο μήνες.

Ήταν 30 Οκτωβρίου όταν επισκέφθηκε την «Opap Arena» και έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Από τότε μέχρι σήμερα έχει παίξει 11 ματς σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Conference League. Έχει 10 νίκες και μία ισοπαλία, εκείνη με την Αμπερντίν στην Τούμπα που δεν κόστισε τίποτα πέρα από το ότι του χάλασε το σερί νικών που θα ήταν τώρα στις 11 σε όλες τις διοργανώσεις και όχι στις 9.

Σκοράρει και κερδίζει για πλάκα 

Στο πρωτάθλημα μετράει 7 σερί νίκες, με πρώτη εκείνη αμέσως μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όταν θριάμβευσε κόντρα στον Ολυμπιακό με 4-2 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Το πιο εντυπωσιακό δεν είναι όμως αυτό. Είναι ότι σε αυτές τις 7 νίκες έχει σκοράρει 28 γκολ. Σε απλά μαθηματικά, βάζει 4 γκολ μ.ο. ανά ματς στο πρωτάθλημα το τελευταίο δίμηνο.

Πρόκειται για εξωπραγματικά νούμερα, με τον ΠΑΟΚ να σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία και να «καθαρίζει» πολύ εύκολα κυρίως τα ματς με τους θεωρητικά μικρότερους. Παιχνίδια που πολλές φορές οι αντίπαλοί του δυσκολεύονται να πάρουν ή που και ο ίδιος δυσκολευόταν στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι τρεις που «τρελαίνουν» την στατιστική

Ο παίκτης-έκπληξη, Τόμας Μουργκ, είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα με 7 γκολ. Από εκεί που ήταν για να φύγει, ο Αυστριακός έχει εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα του Δικεφάλου και πρωταγωνιστεί. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς που εδώ και έναν μήνα σχεδόν δεν αγωνίζεται λόγω τραυματισμού είναι ο πρώτος σκόρερ της σεζόν για τον ΠΑΟΚ με 11 γκολ, τα περισσότερα εκ των οποίων πολύ καθοριστικά.

Πώς να φανεί όμως η απουσία του όταν το κενό του καλύπτει ο Κίριλ Ντεσπόντοφ με τα 7 γκολ και τις 10 ασίστ σε 20 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα; Με τον Βούλγαρο να γράφει ιστορία με 6 ασίστ στα τελευταία δύο ματς πρωταθλήματος κόντρα σε Κηφισιά και ΟΦΗ. Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να προβλέψει πού θα φτάσει αυτός ο ΠΑΟΚ.

Η σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμη, ο Δικέφαλος είναι μέσα και στις τρεις διοργανώσεις και η λογική λέει πως δεν μπορεί να πάει με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος. Τη δεδομένη στιγμή πάντως, είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα και έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το φετινό πρωτάθλημα παρά τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει για δεύτερη σερί χρονιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ