ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2: Ο Λιβάι Γκαρσία έσωσε την… παρτίδα για την Ένωση από την άσπρη βούλα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2: Ο Λιβάι Γκαρσία έσωσε την… παρτίδα για την Ένωση από την άσπρη βούλα

Αν και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει τούμπα την εις βάρος του κατάσταση χάρη στα γκολ των Γεντβάι (31') και Αράο (66'), τελικά ο Λιβάι Γκαρσία έσωσε την παρτίδα για την ΑΕΚ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 96' (2-2). Συγκάτοικος με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή το τριφύλλι.

Αν και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε αγκαλιά με ένα πολύ σπουδαίο τρίποντο το οποίο θα τον εκτόξευε στο +5 από την Ένωση, τελικά ο Λιβάι Γκαρσία είχε άλλα σχέδια και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Superleague.

Ο ίδιος παίκτης είχε ανοίξει το σκορ για την ΑΕΚ στο 24′ με τους πράσινους να ανατρέπουν τα δεδομένα χάρη στα γκολ των Γεντβάι (31′) και Αράο (66′).

Διαβάστε επίσης: Η οργή του κόσμου του Ολυμπιακού φτάνει μέχρι και την αποχώρηση

Ο Παναθηναϊκός με αυτή την ισοπαλία είναι στους 41, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ (που τον περνά στην ισοβαθμία), ενώ η ΑΕΚ έχει 39 βαθμούς.

Πως παρατάχθηκαν
Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ τετράδα στην άμυνα και οι Σιμάνσκι, Πινέδα στον άξονα. Ο Άμραμπατ δεξιά στην επίθεση, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σύστημα 4-3-3. Ο Λοντίγκιν στο τέρμα, με τους Βαγιαννίδη, Αράο, Γεντβάι και Χουάνκαρ τετράδα στην άμυνα. Κώτσιρας, Βιλένα και Μπερνάρ στον άξονα, με τους Μαντσίνι-Βέρμπιτς στα άκρα και τον Ιωαννίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Ανώτερη η ΑΕΚ και προβάδισμα με Λιβάι 

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΚ να πατά καλύτερα στο χορτάρι της «Opap Arena», έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μια πρωτοβουλία που μετουσιώθηκε σε γκολ στην φάση του 24′.

Ο Σιμάνσκι έβγαλε με εξαιρετική μπαλιά τον Λιβάι Γκαρσία στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού και αυτός νίκησε τον Λοντίγκιν στο τετ α τετ για το προβάδισμα της Ένωσης.

Βρήκε απάντηση ο Παναθηναϊκός με τον Γεντβάι

Το τριφύλλι μετά την επίτευξη του τέρματος από τους γηπεδούχους άρχισε σιγά σιγά να παίρνει μέτρα στο γήπεδο καταφέρνοντας να ισορροπήσει τον ρυθμό και να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι.

Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ άρχισε σιγά σιγά να φέρνει την μπάλα στην περιοχή της ΑΕΚ κυρίως από στημένες φάσεις και σε μια από αυτές βρήκε το γκολ της ισοφάρισης.

Πιο συγκεκριμένα ο Μπερνάρ εκτέλεσε από τα δεξιά το φάουλ με τον Γεντβάι να νικά τους πάντες στον «αέρα» γράφοντας έτσι το 1-1 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Ο Αράο έφερε τούμπα το ματς – Ο Λιβάι είπε την τελευταία λέξη

Στην επανάληψη η Ένωση ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα, βρίσκοντας μάλιστα δίχτυα με τον Λιβάι Γκαρσία στο 59′. Ωστόσο το τέρμα της Ένωσης ακυρώθηκε, μιας και νωρίτερα είχε προηγηθεί φάουλ του Σιμάνκσι πάνω στον Μπερνάρ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΚ ήρθε πέντε λεπτά αργότερα ο Αράο να εκμεταλλευτεί την κεφαλιά-πάσα του Κώτσιρα κάνοντας από κοντά το 2-1 για το τριφύλλι.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση της πιέζοντας για την ισοφάριση. Κάτι που κατάφεραν με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λιβάι στο 96′ να διαμορφώνει το τελικό 2-2.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι (79′ Γιόνσον), Πινέδα (62′ Μάνταλος), Άμραμπατ (79′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (62′ Αραούχο), Τσούμπερ (79′ Πισάρο), Γκαρσία

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (78′ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78′ Ζέκα), Μαντσίνι (74′ Αϊτόρ), Βέρμπιτς (74′ Λημνιός), Ιωαννίδης (86′ Σπόραρ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ