Τερίμ: «Θέλουμε να πάρουμε πρωτάθλημα κι έχετε 100 δικαιολογίες – Άμα θα χάσουμε, θα χάσουμε παίζοντας»

Τερίμ: «Θέλουμε να πάρουμε πρωτάθλημα κι έχετε 100 δικαιολογίες – Άμα θα χάσουμε, θα χάσουμε παίζοντας»

Ο Φατίχ Τερίμ μίλησε για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα Τρίπολης και για το γεγονός πως δεν θέλει να ακούει δικαιολογίες.

Ο Παναθηναϊκός πήρε δύσκολη νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο ο Φατίχ Τερίμ μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου του ματς δεν θέλησε να σταθεί στις δικαιολογίες με απουσίες και διάφορα προβλήματα.

Ο Τούρκος τεχνικός μίλησε επίσης για τις μεταγραφές αλλά και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος που έχει δύο σερί ντέρμπι για τους «πράσινους».

Διαβάστε επίσης: Μπόρνμουθ – Λίβερπουλ 0-4: Τεσσάρα κορυφής για τους «Reds»

Όσα είπε ο Τερίμ:

Για το αν είναι η πιο δύσκολη νίκη ελέω των συνθηκών:

«Παίξαμε με έναν δύσκολο αντίπαλο. Ο καιρός δεν βοήθησε πολύ. Είχε πολύ κρύο, φυσούσε. Στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν και τέλεια, στο δεύτερο κάπως τα βάλαμε σε τάξη και πατήσαμε περισσότερο στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου και δεν δεχθήκαμε και πολλές φάσεις. Θέλω να πω κάτι και για τον διαιτητή. Μας βοήθησε γιατί δεν σφυρούσε πολύ κι έτσι δεν διακοπτόταν το παιχνίδι συνεχώς και μας βοήθησε να βρούμε ρυθμό».

Για το πως αντιδράει η ομάδα στις δύσκολες καταστάσεις που έχει βρεθεί (τραυματισμοί, όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ κλπ.):

«Αγαπητοί φίλοι θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και έχετε 100 δικαιολογίες. Δεν γίνεται έτσι. Πρέπει να χειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις, να δίνουμε μάχη στο γήπεδο. Θα υπάρξουν και δύσκολες μέρες και πρέπει να ξέρουμε να τις χειριστούμε. Όταν διαχειριζόμαστε αυτές, τότε θα έρθει και το αποτέλεσμα. Έτσι πρέπει να κάνουν και οι παίκτες είτε παίζουν είτε όχι. Κάποιες φορές θα βρεθούμε πίσω στο σκορ, πρέπει να το χειριστούμε. Έμένα δεν μου αρέσουν όλες οι δικαιολογίες αυτές. Άμα θα χάσουμε, θα χάσουμε παίζοντας, χωρίς δικαιολογίες. Ο Παναθηναϊκός πάντα θα είναι στην πρώτη εξάδα. Για να λες πως είσαι πρωταθλητής πρέπει να χειρίζεται αυτές τις καταστάσεις. Αλλιώς δεν μπορείς να πετύχεις. Σήμερα μπήκε και ο Τσόκαϊ στο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Για τους τραυματισμούς, αν είναι συμπτωματικοί ή όχι;

«Δεν έλειπε κανένας παίκτης. Έντεκα παίξαμε και πάντα αυτό θα συμβαίνει. Είναι λογικό όταν αλλάζουμε τον ρυθμό που παίζουμε να έχουμε κάποιες απουσίες. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να παίζουμε με το ίδιο στυλ. Είναι φυσιολογικό να έχουμε τραυματισμούς. Αυτή την εβδομάδα θα ξεκουραζόμασταν κανονικά, αλλά έχουμε πάλι Κύπελλο. Οπότε ανά τρεις μέρες που παίζουμε είναι φυσιολογικό να μην αντέξουν κάποιοι παίκτες. Ως προπονητής εγώ πρέπει να κάνω κάποιες επιλογές. Να αποφασίσω να παίζω με τους ίδιους ή να κάνω ροτέισον; Κάποιοι παίκτες έχουν επωμιστεί περισσότερο βάρος. Έχουμε και παίκτες που έπαιξαν έκτο σερί ματς και δεν έχει χρειαστεί να λείψουν».

Για το ματς με τον ΠΑΟΚ και αν είναι διεκδικητής:

«Μετά τον ΠΑΟΚ θα παίξουμε πάλι με τον Ολυμπιακό. Συνεχίζεται αυτό. Θα έχουμε ντέρμπι και στα πλέι-οφς. Είναι καλή ομάδα. Παρακολούθησα και το ματς σήμερα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν υπάρχει λόγος να συγκρατηθούμε σε κανένα ντέρμπι, μπορούμε να παίξουμε με όλους παντού και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας:

«Ο Βίτορ ήρθε σήμερα, ο Μπακασέτας λογικά θα έρθει αύριο. Όταν ήμουν εγώ στην Γαλατά εκείνος έπαιζε στην Τράμπζονσπορ οπότε γνωριζόμαστε από κει. Γνωρίζουμε όλοι για εκείνον. Σήμερα χαιρέτησε την ομάδα του και την οποία ευχαριστούμε για την συνεργασία. Δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για τον Μαξίμοβιτς. Όχι για τον παίκτη, άμα έχει τελειώσει η μεταγραφή. Η ομάδα δεν ανακοίνωσε κάτι ακόμη. Για τους άλλους δύο με έχουν ενημερώσει. Συνεχίζουν να δουλεύουν ο πρόεδρος με τον τεχνικό διευθυντή για μεταγραφές. Αλλά μέχρι στιγμής μπορώ να σας πω γι’ αυτούς τους δύο μόνο».

Για το αν έχουν αρχίσει οι παίκτες να προσαρμόζονται στις ανάγκες και το πλάνο του:

«Ναι κι εγώ αυτό ζητάω. Μετά από το 2-0 θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πιο πίσω, αλλά δεν το κάναμε και ψάξαμε κι άλλα γκολ. Είναι ωραίο αυτό. Είναι καλό να ελέγχουμε εμείς τον ρυθμό. Συνήθως θα παίζουμε έτσι. Θα προσπαθήσουμε πάντα να παίζουμε γρήγορα και με γρήγορο ρυθμό, κάποιες στιγμές αυτό στο παιχνίδι μπορεί να αλλάξει για λόγους τακτικής, αλλά κατά κύριο λόγο θα παίζουμε έτσι»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ