Νταρίντα: «Υπήρξε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, όνειρο για την ομάδα εικόνες σαν αυτές στον τελικό του 2010»

Νταρίντα: «Υπήρξε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, όνειρο για την ομάδα εικόνες σαν αυτές στον τελικό του 2010»

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα μίλησε για τη σεζόν του στον Άρη, για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, αλλά και για τους στόχους της χρονιάς.

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο «Kicker» παραχώρησε ο Βλάντιμιρ Νταρίντα, με τον Τσέχο μέσο να μιλά για τη φετινή πορεία τού Άρη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ατομικές του επιδόσεις στα γήπεδα της Superleague, αλλά και στο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για το πρόσωπό του.

Οι δηλώσεις τού Βλάντιμιρ Νταρίντα:

Για το ότι εκείνος κρατάει το πρώτο και το δεύτερο ρεκόρ με τα περισσότερα χιλιόμετρα σ’ ένα ματς στην Bundesliga:

«Δύσκολη ερώτηση. Μια φορά θέσπισα ένα ρεκόρ. Αλλά δεν θυμάμαι αν το νούμερο ήταν ακριβώς 14,65 χλμ. Πρέπει να σκεφτώ αρκετή ώρα (για το ποιος είναι δεύτερος) και πιθανότατα θα κάνω λάθος» ανέφερε αρχικά και όταν ο δημοσιογράφος του αποκάλυψε ότι δεύτερος είναι πάλι αυτός συμπλήρωσε: «Όντως; Αυτό δείχνει πως συχνά τρέχω πολύ (γέλια). Η δυνατότητά μου να τρέχω πολύ με συνόδευσε σε όλη την καριέρα μου, αλλά εγώ ήμουν πάντα πρόθυμος να βοηθήσω τις ομάδες μου».

Τρέχεις τόσο πολύ στην Ελλάδα ή δεν είναι αναγκαίο;

«Ναι, είναι αναγκαίο. Στην κανονική διάρκεια και στα Play-offs, οι πέντε ή έξι κορυφαίες ομάδες παίζουν ενάντια η μία στην άλλη τουλάιχοστον τέσσερις φορές στη σεζόν. Αυτό φτιάχνει τουλάχιστον είκοσι παιχνίδια υψηλού επιπέδου. Οι κορυφαίες ομάδες εδώ παίζουν πολύ καλό επιθετικό ποδόσφαιρο. Η διοργανώτρια δεν κρατάει ακριβώς αρχείο με τα νούμερα του τρεξίματος, αλλά το κάνουν το επιτελείο μας και οι αναλυτές μας που συλλέγουν τα δεδομένα των GPS. Αυτοί πάντα λένε στον προπονητή πως πρέπει να με ξεκινάει και να μην με αλλάζει, επειδή έτσι ο μέσος όρος της ομάδας μας είναι μεγαλύτερος».

Για το ότι πέρυσι επιλέχθηκε στην ομάδα της χρονιάς πέρυσι παρ’ ότι πήγε στα μισά της σεζόν:

«Μπήκα καλά στην ομάδα από την αρχή. Δούλεψε αμέσως.Ήμουν έκπληκτος κι εγώ ο ίδιος που όλα δούλεψαν τόσο άψογα. Η ομάδα είχε τεράστια πίστη σε μένα και εγώ είχα την δυνατότητα έτσι να παίξω ελεύθερα. Γενικά, το παιχνίδι παίζεται με περισσότερη επιθετικότητα και λιγότερα τακτική. Όλο αυτό προφανώς με ωφέλησε».

Έλαβες προσφορά από την ΑΕΚ το καλοκαίρι;

«Υπήρξε ενδιαφέρον, αλλά ο ιδιοκτήτης της ομάδας δεν ήθελε να φύγω με τους όρους αυτούς. Μετά από δύο ή τρεις μέρες το θέμα διευθετήθηκε, ρωτήθηκα και συμφώνησα με την απόφασή αυτή. Η οικογένειά μου κι εγώ αισθανόμαστε πολύ άνετα εδώ. Είμαστε χαρούμενοι και η Θεσσαλονίκη είναι όμορφη πόλη για να ζεις».

Για την πρόκριση επί της ΑΕΚ στα πέναλτι και τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου:

«Κερδίσαμε στα πέναλτι μετά από δύο ισοπαλίες, αλλά αυτό είναι μέρος της διοργάνωσης. Θα παίξουμε τώρα στα προημιτελικά ενάντια στη Νίκη Βόλου (ομάδα δεύτερης κατηγορίας) και μετά θα κοντραριστούμε με τον νικητή του ΟΦΗ – Παναιτωλικός. Μπορείς να δεις πόσο πολύ οι οπαδοί μας περιμένουν για τον τελικό κάθε μέρα παντού. Η πίεση είναι υπέροχη. Ο Άρης έφτασε τελευταία φορά σε τελικό το 2010, όταν 30 χιλ. οπαδοί ταξίδεψαν στο ΟΑΚΑ. Εικόνες σαν αυτές είναι ένα όνειρο για όλη την ομαδα».

Είστε περισσότερο επικεντρωμένοι εκεί λοιπόν;

«Φυσικά και ναι, επειδή υπάρχουν τρία εισιτήρια για την Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος και η απόστασή μας είναι μεγάλη. Το να κερδίσεις το Κύπελλο σημαίνει πως θα πάρεις ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το καλοκαίρι χάσαμε την ευκαιρία να μπούμε στους ομίλους του Conference League. Θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε ξανά. Και φυσικά να κερδίσουμε έναν τίτλο πρώτα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ