Ο Πόνσε πήρε το «όπλο» του: Από τα δύο γκολ σε πέντε μήνες, στα πέντε σε μία εβδομάδα (vids)

Ο Πόνσε πήρε το «όπλο» του: Από τα δύο γκολ σε πέντε μήνες, στα πέντε σε μία εβδομάδα (vids)

Άργησε να πάρει μπρος ο Έκι Πόνσε, αλλά πλέον μοιάζει ασταμάτητος και δημιουργεί ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Ματίας Αλμέιδα.

Δεν έκανε και πολλές μεταγραφές η ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Πλην της απόκτησης του MVP Ορμπελίν Πινέδα που ενθουσίασε φυσικά τον κόσμο, αλλά ήταν ήδη παίκτης της ομάδας, η Ένωση απέκτησε τους Ροδόλφο Πιζάρο, Αλεξάντερ Κάλενς, Σταύρο Πήλιο και Έκι Πόνσε. Από τις τέσσερις προσθήκες, αυτή που αναμφίβολα έκανε το μεγαλύτερο γκελ στον κόσμο ήταν η τελευταία.

Τέσσερα χρόνια μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας με τα κιτρινόμαυρα, ο Πόνσε επέστρεφε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ και αυτή τη φορά με κανονική μεταγραφή από την Έλτσε. Τα 21 γκολ που πέτυχε τη σεζόν 2018-19 σε μία προβληματική ΑΕΚ, γέμισαν με προσδοκία τους οπαδούς της Ένωσης που δικαιολογημένα πίστευαν ότι στην νταμπλούχο του Ματίας Αλμέιδα θα μπορέσει να πετύχει εξίσου εντυπωσιακά πράγματα.

Διαβάστε επίσης: Το Moneyball του Ραζβάν Λουτσέσκου

Ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία τον έφερε με το… καλημέρα στην ενδεκάδα και με ένα μεγάλο βάρος πάνω του. Το ξεκίνημά του δεν ήταν καλό. Έδειξε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ, έμοιαζε έξω από τα νερά του και ταλαιπωρήθηκε πολύ. Έβαλε δύο γκολ τον Σεπτέμβριο κόντρα σε Ολυμπιακό και Μπράιτον, αλλά παρότι πολλοί πίστεψαν ότι εκείνο ήταν το έναυσμα για τα καλύτερα που θα έρχονταν, ο Πόνσε σίγησε για τους επόμενους μήνες με την γκρίνια και την κριτική προς το πρόσωπό του να είναι έντονη.

Και όχι μόνο προς εκείνον αλλά και προς τον Ματίας Αλμέιδα γιατί «δεν τον αξιοποιεί σωστά», γιατί «δεν έχει δεύτερο πλάνο όταν δεν παίζει ο Γκαρσία» και διάφορα άλλα. Όλα αυτά μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου όπου φαίνεται πως το κουμπί γύρισε για τα καλά. Μετά από την κακή εμφάνισή του κόντρα στον Άρη όπου δεν βοήθησε καθόλου μπαίνοντας αλλαγή ενώ έχασε και πέναλτι στη ρώσικη ρουλέτα, ο Αλμέιδα τον στήριξε και δικαιώθηκαν και οι δύο.

Τον έριξε βασικό στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, αφού όπως αποκάλυψε ο «Πελάδο» προηγήθηκε μία μεγάλη κουβέντα μεταξύ τους, και έκανε χατ-τρικ. Μία εβδομάδα μετά ήρθαν άλλα δύο γκολ κόντρα στον ΟΦΗ, με τον Πόνσε να βάζει πέντε γκολ σε επτά μέρες όταν από τον Αύγουστο που έκανε ντεμπούτο μέχρι και πριν το ματς με τον Ατρόμητο είχε μόλις δύο γκολ. Γκολ μάλιστα όπως το δεύτερο κόντρα στους Κρητικούς που δείχνουν ότι έχει ανακτήσει για τα καλά και την αυτοπεποίθησή του.

Και πλέον δημιουργεί έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον προπονητή του ενόψει της επιστροφής του Γκαρσία στη δράση. Πώς αφήνεις εκτός τον Πόνσε με τέτοια φόρμα, αλλά και πώς να μην βάλεις τον Λιβάι που σκόραρε σε κάθε ματς που έπαιζε εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα; Μία ιδέα από τα προσεχώς την έδωσε πάντως ο Αλμέιδα που στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν έκρυψε ότι υπάρχει η σκέψη να χρησιμοποιήσει και τους δύο ίσως κάποια στιγμή μαζί στην ενδεκάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ