Οι εμφανίσεις του Καμπράλ στο Κόπα Άφρικα… οδηγός για την συνέχεια στον Ολυμπιακό (pic, vid)

Οι εμφανίσεις του Καμπράλ στο Κόπα Άφρικα… οδηγός για την συνέχεια στον Ολυμπιακό (pic, vid)

O Ζοβάνε Καμπράλ, ανακοινώθηκε χτες (31/1) από τον Ολυμπιακό, εν μέσω των υποχρεώσεών του με το Πράσινο Ακρωτήρι στο Κόπα Άφρικα στο οποίο και πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης (31/1), ολοκλήρωσε τον δανεισμό του Ζοβάνε Καμπράλ, από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με την συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες να περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς.

Ο 25χρονος εξτρέμ, αυτή την στιγμή είναι με την Εθνική του ομάδα από το Πράσινο Ακρωτήρι στο Κόπα Άφρικα, στο οποίο πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και βρίσκονται στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν την Νότια Αφρική (3/2, 22:00).

Ολυμπιακός: Στο Μόναχο με στόχο το 2/2

Ο Καμπράλ, έχει συμμετάσχει και στα 3 από τα 4 ματς της φάσης των ομίλων (ως βασικός), αφού δεν αγωνίστηκε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Μάλιστα ήταν από τους διακριθέντες στο παιχνίδι των «16» απέναντι στην Μαυριτανία. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια άνεση τόσο στο αριστερό όσο και στο δεξί άκρο της επιθετικής γραμμής, αλλά στην Εθνική του ομάδα ξεκινά από τα αριστερά τις προσπάθειές του.

Ο 25χρονος εξτρέμ, αγωνίστηκε στα αριστερά της επίθεσης και σε 85 λεπτά είχε 61 ενέργειες με την μπάλα, 3/4 επιτυχημένες ντρίπλες, 30/36 (83%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 4/4 μακρινές πάσες και 10/23 κερδισμένες μονομαχίες δείγμα της συνεισφοράς του και στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Συνολικά, στα 3 ματς στο Κόπα Άφρικα ο Καμπράλ μετρά 81 λεπτά κατά μέσο όρο, 2,3 τελικές, 44,2 ενέργειες με την μπάλα, 21 (83%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 5,3 ανακτήσεις κατοχής, 2.3 (54%) πετυχημένες ντρίπλες και 6,3 (43%) κερδισμένες μονομαχίες αναπαιχνίδι.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν την ικανότητά του στο «ένας με έναν», αλλά ταυτόχρονα και την θέλησή του στο να υποστηρίζει τον πλάγιο μπακ που αγωνίζεται στην πλευρά του.

Ο Καμπράλ έχει πολύ καλή απόδοση στο φετινό Κόπα Άφρικα και το βράδυ του Σαββάτου (3/2) θα διεκδικήσει με την χώρα του μία θέση στους «4» της διοργάνωσης. Έχει καλό μομέντουμ στο θεσμό και αναμένεται να το φέρει και στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, μόλις ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ