ΑΕΚ: Kαλός ο Λιούμπισιτς, αλλά τι γίνεται με τους μικρούς;

ΑΕΚ: Kαλός ο Λιούμπισιτς, αλλά τι γίνεται με τους μικρούς;

Γιατί ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι μεταγραφές τύπου Λιούμπισιτς…

Η κίνηση της ΑΕΚ να αποκτήσει τον Λιούμπισιτς, επικοινωνήθηκε από το κλαμπ ως κάτι το εξαιρετικά σημαντικό. Ειδικά στη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, η ένταξη στο ρόστερ ενός ποδοσφαιριστή σε καλή ηλικία (24 στα 25) και με προοπτικές εξέλιξης, είναι αυτό που λέμε «δίνει κάτι και προσφέρει αισιοδοξία για τη συνέχεια».

Ταυτόχρονα, όμως, από όσους βρίσκονται κοντά στα Σπάτα, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο ένα διαζύγιο. Ισως βρέθηκε κάτω από το ραντάρ της δημοσιότητας, ωστόσο έχουμε να κάνουμε με τη φυγή ενός παίκτη που η ίδια η ΑΕΚ προ ετών ή και λίγο μετά, τον θεωρούσε πρότζεκτ αξιοσημείωτο: η αναφορά γίνεται στον Ζίγκα Λάτσι και ας δούμε την όλη ιστορία.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Ολυμπιακός ψάχνει στο Μόναχο το «κλειδί» της Euroleague – Οι πρώτοι υπολογισμοί για την «κατάταξη»

Εντάχθηκε στην Ενωση και στην ηλικία των 17 ετών, στην αρχή του ’20 και ενώ είχε αρχίζει να μας χτυπά την πόρτα ο κορωνοϊός αυτός ο Σλοβένος αμυντικός με το αριστερό πόδι.

Τον έφερε, κατά πως ελέχθη τότε, ο Ιλια Ιβιτς. Τους άρεσε στην ΑΕΚ, γρήγορα ανελίχθηκε και μάλιστα βρήκε χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα ως κεντρικός οπισθοφύλακας.

Υψηλόσωμος, με άνεση στις μεταβιβάσεις, ορισμένοι πίστεψαν ότι βρήκαν κρυμμένο θησαυρό. Ακόμη περισσότερες ελπίδες γεννήθηκαν όταν το καλοκαίρι του ’21 ο Λάτσι υπέγραψε ανανέωση συμβολαίου μέχρι το 2026, απόδειξη πως στην ΑΕΚ επένδυσαν πάνω του ή είχαν διάθεση να το κάνουν και να αποκομίσουν, αργότερα προφανώς, οφέλη. Τι συνέβη τελικά; Σταδιακά έχασε πόντους άρχισε να αγωνίζεται μόνο στη β΄ ομάδα, χωρίς φυσικά να πετά τη σκούφια του από χαρά. Και φτάσαμε στο βράδι της Τετάρτης, ημέρα που γνωστοποιήθηκε το φινάλε της σχέσης του με την ΑΕΚ. Δεν μπορούσε να πάει παραπάνω η ιστορία. Με ερωτηματικά να προστίθενται στο πώς ήρθε το διαζύγιο και τι έγινε με τα υπόλοιπα χρόνια του συμβολαίου.

Όπως, αν θέλει κάποιος να δει τα πράγματα όπως έχουν, σκέψεις προκαλεί η σαφής περιθωριοποίηση του Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, παίκτη που έπαιξε ως αλλαγή στο πρόσφατο ματς της β’ ομάδας με τον Λεβαδειακό και αγωνίστηκε 15’, ή η ελάχιστη παρουσία του Ραντόνια, αμυντικού που τον είδαμε μόλις πρόσφατα στην ενδεκάδα της ΑΕΚ στο 3-0 με τον ΟΦΗ.

Αυτές είναι κινήσεις που έγιναν, ειπώθηκε πως επρόκειτο για μεγάλα ταλέντα και η ίδια η ομάδα δεν τα αξιοποιεί ή δυσκολεύεται να τα βγάλει στον αφρό.

Γιατί δεν φτάνει να θέλεις, πρέπει και να μπορείς να δώσεις ώθηση σε ποδοσφαιριστές που εσύ εκτιμάς ότι είναι αξιοπρόσεκτοι. Γιατί ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι μεταγραφές τύπου Λιούμπισιτς…

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ