Στα ντέρμπι των πλέι οφ δεν έχει… πέναλτι

Στα ντέρμπι των πλέι οφ δεν έχει… πέναλτι

Ο Φατίχ Τερίμ πρόσθεσε πίεση στο έργο του

Να ξεκινήσουμε από το αυτονόητο. Ακόμα και αν πάρει το κύπελλο ο Παναθηναϊκός (είναι ήδη στον τελικό και περιμένει τον αντίπαλό του που θα προκύψει μετά τον δεύτερο ημιτελικό Άρη-Παναιτωλικού και ενώ οι Κίτρινοι έχουν νικήσει 1-0 στο Αγρίνιο) εάν δεν κάνει το ντάμπλ η χρονιά θα είναι ξεκάθαρα αποτυχημένη.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος, ήταν, είναι και θα είναι διαχρονικά ο βασικός στόχος του τριφυλλιού πόσο μάλλον όταν έχει να το κατακτήσει εδώ και 13 χρόνια πό το μακρινό 2010 !

Διαβάστε επίσης: Μια όμορφη Κυριακή, το Αγρίνιο, ο Βόλος και το CAS…

Για αυτό άλλωστε «άδειασε» με τόσο άκομψο τρόπο ο Γιάννης Αλαφούζος τα Χριστούγεννα τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον πάγκο, τον μόνο προπονητή εδώ και πολλά χρόνια που είχε φτάσει τόσο κοντά πέρυσι στον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο πολυδιαφημισμένος Φατίχ Τερίμ όχι μόνο δεν έχει καταφέρει να παίξει η ομάδα καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά με 4 χαμένους βαθμούς μέσα σε μια εβδομάδα από Λαμία και Κηφισιά στη Λεωφόρο χάνει σημαντικά στην οικονομία της βαθμολογίας που εδώ μεταφέρεται αυτούσια στα πλέι οφ (δεν είναι μπάσκετ όπου πλέον χρειάζονται μόνο νίκες στα εκάστοτε ζευγάρια).

«Ότι χάσαμε θα το διορθώσουμε στα πλέι οφ» είπε με σιγουριά ο Τούρκος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου αλλά θα πρέπει να θυμηθεί ότι στα ντέρμπι των πλέι οφ (τα 8 από τα 10 παιχνίδια στην τελική φάση είναι ντέρμπι και τα 6 από τα 10 με ομάδες του Big-4) δεν υπάρχει η διαδικασία των πέναλτι με την οποία απέκλεισε στο κύπελλο τόσο τον Ολυμπιακό στους «16» όσο και τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Και μάλιστα σε παιχνίδια όπου ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερος. Στο δε αγώνα με τον ΠΑΟΚ είχε βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο και σώθηκε από το buzzer beater του Λημνιού στο 129’ και τρείς φορές στα πέναλτι με ήρωα τον τερματοφύλακα Ντραγκόφσκι που τον έσωσε τρεις φορές – με ισάριθμες αποκρούσεις – σε στιγμές που αν ευστοχούσαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα είχε προκριθεί η ομάδα τους.

Το πιο ανησυχητικό για τους Πράσινους, ιδιαίτερα στον αγώνα με την Κηφισιά, ήταν η εικόνα τους καθώς δεν έδειχναν να έχουν κάποιο ξεκάθαρο πλάνο και η κατάσταση χειροτέρεψε μετά το 65′ όταν ο Σένκεφελντ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμά στον Τετέι. Μάλιστα την ευκαιρια του αγώνα έχασε στις καθυστερήσεις όχι ο γηπεδούχος αλλά η Κηφισιά όταν ο Μπιφουμά βγήκε μόνος του στο μισό γήπεδο, πλάσαρε τον Λοντίγκιν και η μπάλα πήγε στον δοκάρι και στον επερχόμενο Ούγκο, που έδιωξε σε κόρνερ.

Για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός στάθηκε τυχερός στην τελευταία φάση (κάτι που δεν είχε γίνει με τη Λαμία όπου είχε αυτός δοκάρι στις καθυστερήσεις χάνοντας τη νίκη) αλλά αυτό που απασχολεί τον προπονητή του και θέλει να το λύσει άμεσα είναι ότι η ομάδα του σε δύο πολύ κρίσιμους αγώνες για το πρωτάθλημα παρουσιάζει μια εικόνα προβληματική.

Και μάλιστα πριν τα πλει οφ μέσα σε 4 μέρες θα πρέπει να μην έχει άλλο στραβοπάτημα απέναντι στο Άρη στη Λεωφόρο και στον ΟΦΗ στην Κρήτη γνωρίζοντας ότι σε περίπτωση ισοπαλίας εδώ δεν θα έχει τη δεύτερη ευκαιρία στα πέναλτι.

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ