Παναθηναϊκός: Το κύπελλο δεν αρκεί αυτή τη φορά

Παναθηναϊκός: Το κύπελλο δεν αρκεί αυτή τη φορά

Ο πρώτος «τελικός» του Παναθηναϊκού για να σώσει τη χρονιά

Όταν ο Γιάννης Αλαφούζος αναλάμβανε τον Παναθηναϊκό το Σεπτέμβριο του 2012 το Τριφύλλι προσπαθούσε να συνέλθει στην επόμενη μέρα της πολυμετοχικότητας που εκτός του νταμπλ του 2010 ουσιαστικά άφησε τεράστιες ανοιχτές πληγές στον ιστορικό σύλλογο.

Έτσι ο πρώτος του τίτλος και μάλιστα με το εντυπωσιακό 4-1 επί του ΠΑΟΚ του επίσης «φρέσκου» στα διοικητικά τότε Ιβάν Σαββίδη στον τελικό κυπέλλου του 2014 στο ΟΑΚΑ πανηγυρίστηκε δεόντως και ας είχε συμπληρώσει ήδη η ομάδα τέσσερα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα το οποίο μάλιστα κατακτούσε ο «αιώνιος» αντίπαλος κάτι που πάντα το κάνει πιο δύσκολο για αυτές τις δύο ομάδες.

χνικό να ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη…

Όμως εκείνο το τρόπαιο της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου έδινε αισιοδοξία για το μέλλον έστω και αν αυτές οι προσδοκίες διαψεύστηκαν με άσχημο τρόπο και με τον Παναθηναϊκό όχι να μην κατακτά άλλο τρόπαιο αλλά να φτάνει ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό !

Ακριβώς για αυτό όταν η ομάδα με την πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς άρχισε να επιστρέφει στην κανονικότητα (αγωνιστική αλλά και διοικητική) το κύπελλο του 2022 και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (1-0) ήρθε ως βάλσαμο και επίσης (όπως και το 2014) έκλεισε τη χρονιά με (πολύ) θετικό πρόσημο.

Όμως αυτή τη φορά ο τελικός κυπέλλου με τον Άρη (όπου, όποτε και όπως γίνει) δεν αρκεί για να κλείσει με χαμόγελο η σεζόν.

Για μια τόσο μεγάλη ομάδα που πάει να κλείσει 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα (!) το κύπελλο δεν μπορεί να κλείσει πληγές και κακά τα ψέματα ο πρώτος τελικός είναι απόψε κόντρα στην ΑΕΚ.

Έτσι όπως τα έκαναν ο Φατίχ Τερίμ και οι παίκτες του (όχι μόνο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ αλλά προς το φινάλε της κανονικής διάρκειας με τις γκέλες κόντρα σε Λαμία, Κηφισιά και ΟΦΗ) θέλουν το απόλυτο πλέον και στα ντέρμπι, ιδιαίτερα με την ΑΕΚ εντός και εκτός έδρας, ώστε να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο να βρίσκονται ακόμα μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου.

Απόψε κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτος του τριπόντου βάζει τέλος ουσιαστικά στις πράσινες ελπίδες καθώς ακόμα και με ισοπαλία δεν θα υπάρχουν τα πέναλτι, η αγαπημένη διαδικασία εφέτος και του Παναθηναϊκού (3/3 προκρίσεις) και του προπονητή του (2/2).

Ουσιαστικά για να έχουν ελπίδες οι γηπεδούχοι θα πρέπει να θυμηθούν τα περσινά ντέρμπι όπου με εξαίρεση το 0-3 από τον ΠΑΟΚ δέχονταν πολύ δύσκολα γκολ και το κυριότερο σπάνια πρώτοι.

Εφέτος είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε αυτόν τον τομέα καθώς και δέχονται (εύκολα) γκολ και τα περισσότερα μάλιστα με τον ίδιο τρόπο, και επίσης τα δέχονται πρώτοι.

Τρεις φορές με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (2-2 και 2-3 στο πρωτάθλημα 1-2 στο κύπελλο με πρόκριση στα πέναλτι) και μία στην Τούμπα (1-2) με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά (3-1 με ανατροπή) αλλά και με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (2-2). Μόνο με την Ένωση στη Λεωφόρο προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός αλλά το γύρισαν οι φιλοξενούμενοι και έφυγαν με νίκη (2-1).

Παίζοντας το τελευταίο του χαρτί (μέχρι το επόμενο) ο Παναθηναϊκός εάν θέλει να έχει τύχη θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή τη φορά το δικό του καλό διάστημα. Και αυτό με όλη την πίεση να είναι πάνω του καθώς αυτήν της ΑΕΚ την εκτόνωσε ο Αθανασιάδης και στο τέλος ο Ελίασον χαρίζοντας μια ανέλπιστη (με βάση την εικόνα του παιχνιδιού) νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ