Ένωση διαιτητών: «Η ΕΠΟ δεν τίμησε την υπογραφή του προέδρου της, βρισκόμαστε στα δικαστήρια»

Ένωση διαιτητών: «Η ΕΠΟ δεν τίμησε την υπογραφή του προέδρου της, βρισκόμαστε στα δικαστήρια»

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση διαιτητών ξεκαθάρισε πως «τα άλλα, νέου τύπου, σωματεία διαιτητών που θέλει η ΕΠΟ (με το πρόσχημα της ολιστικής μελέτης) να δημιουργήσει για να υποκαταστήσει την ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ και τους συνδέσμους διαιτητών, δεν είναι νόμιμα».

Η Ένωση Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (ΕΔΠΕ) μέσω δελτίου τύπου που κοινοποίησε, τοποθετήθηκε για τα σωματεία διαιτητών που θέλει η ΕΠΟ να δημιουργήσει για να υποκαταστήσει την ΕΔΠΕ, με αφορμή την ολιστική μελέτη.

«Τα άλλα, νέου τύπου, σωματεία διαιτητών που θέλει η ΕΠΟ (με το πρόσχημα της ολιστικής μελέτης) να δημιουργήσει για να υποκαταστήσει την ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ και τους συνδέσμους διαιτητών, δεν είναι νόμιμα», αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου.

Διαβάστε επίσης: Τι παθαίνει ο Γουίλιαμς – Γκος στο Βελιγράδι (vids)

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της: 

«Ο.Δ.Π.Ε. – ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ, ΕΘΝΑΡΧΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, 185 47 ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ.: 210 3838000, 6944541120, email: [email protected] www.odpe.gr

Αρ. Πρωτ.: 44

Πειραιάς, 5-4-2024

Προς

Συνδέσμους Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος

Ένωση Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος – Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος μοναδικός ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ φορέας εκπροσώπησης των διαιτητών ποδοσφαίρου της χώρας μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΔΠΕ – ΟΔΠΕ εργάζεται με συνέπεια και υπευθυνότητα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων και της ανεξαρτησίας όλων των διαιτητών (χωρίς διακρίσεις, προσθέσεις, εξαιρέσεις ή αφαιρέσεις διαιτητών) και για την εγγραφή της ως μέλους της ΕΠΟ (όπως άλλωστε επιβάλλει ο αθλητικός νόμος).

Επειδή διάφοροι λένε και γράφουν πολλά και διαδίδουν ακόμα περισσότερα, υπενθυμίζουμε ότι ο μοναδικός λόγος που προσφύγαμε στην δικαιοσύνη ήταν για να υποχρεωθεί η ΕΠΟ να μας εγγράψει ως μέλος της. Η σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ, παρότι δεσμεύτηκε και ενώπιον του Δικαστηρίου ότι θα δρομολογήσει την εγγραφή μας, δυστυχώς δεν τήρησε τον λόγο και την υπογραφή του προέδρου της. Αυτή είναι η διαφορά μας με την ΕΠΟ και θα λυθεί οριστικά με την εγγραφή της ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ ως μέλους της ΕΠΟ.

Τα άλλα, νέου τύπου, σωματεία διαιτητών που θέλει η ΕΠΟ (με το πρόσχημα της ολιστικής μελέτης) να δημιουργήσει για να υποκαταστήσει την ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ και τους συνδέσμους διαιτητών, δεν είναι νόμιμα. Η ολιστική μελέτη προβλέπει σωματεία διαιτητών στα οποία να μετέχουν με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και οι εν ενεργεία διαιτητές, κάτι που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο αλλά (ήδη) και στο καταστατικό της ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ μετά την τελευταία τροποποίηση του. Για τους νόμους της χώρας μας η διαιτησία είναι ενιαία και αδιαίρετη και είναι ισότιμο μέρος του ποδοσφαίρου και κάθε σωματείο -σύνδεσμος διαιτητών είναι ανεξάρτητο και αυτόνομο.

Αρνούμαστε να αποδεχτούμε πρακτικές, λογικές και σχέδια διακρίσεων και διαχωρισμών των διαιτητών. Ακόμα περισσότερο αρνούμαστε να εκχωρήσουμε στην διοίκηση της ΕΠΟ και κάποιους ποδοσφαιρικούς παράγοντες την δικαιοδοσία να αποφασίζουν οι ίδιοι κατά το δοκούν για το ποιοι διαιτητές θα μετέχουν ως μέλη συνδέσμων διαιτητών, ποιοι θα διοικούν και ποιοι θα εκπροσωπούν τους φορείς εκπροσώπησης των διαιτητών στην ΕΠΟ. Και για να το πούμε πιο απλά και προς όλους: ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ και ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ την αυτονομία και ανεξαρτησία των σωματείων των διαιτητών (δηλαδή των συνδέσμων και της Ένωσης-Ομοσπονδίας Διαιτητών).

Επιλέγουμε να εργαζόμαστε συντεταγμένα, νόμιμα και καταστατικά, με σύνεση και προσήλωση στον στόχο και αποφεύγοντας συνειδητά τις άσκοπες δημόσιες αντεγκλήσεις με οποιονδήποτε διαιτητή ή μη διαιτητή. Για αυτό δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να απαντάμε κάθε φορά που κάποιος αυτόκλητος σωτήρας δίνει συνεντεύξεις ή κάνει καταγγελίες για ανύπαρκτα θέματα για την αυτοπροβολή του. Γιατί τα πολλά “σου είπα, μου είπες” αποπροσανατολίζουν και υπονομεύουν τον αγώνα που δίνουμε.

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται ειλικρινά και πραγματικά για την ανεξαρτησία και την αυτονομία των διαιτητών ποδοσφαίρου να συστρατευτούν με την ΕΔΠΕ-ΟΔΠΕ και τη νομιμότητα, να εργαστούν για τους σκοπούς της και να κλείσουν τα αυτιά τους στις κάθε λογής σειρήνες που επιθυμούν οι εκπρόσωποι των διαιτητών να λαμβάνουν χρίσματα και να δίδουν διαπιστευτήρια στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. / Ε.Δ. – Ο.Δ.Π.Ε.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν. Γραμματέας

Γιανναδάκης Εμμανουήλ Καραμάνης Γεώργιος»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ