ΠΑΟΚ: Νοοτροπία και δυνατός πάγκος

ΠΑΟΚ: Νοοτροπία και δυνατός πάγκος

Ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε πως δεν θα παρατήσει την προσπάθεια που κάνει. Θέλει και δείχνει ότι μπορεί.

Είναι το φαβορί για τον τίτλο ο ΠΑΟΚ; Ασφαλώς οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν πρόωρη. Ωστόσο, δεν μπορεί να μην επισημανθεί πως το σύνολο του Λουτσέσκου πείθει για τις δυνατότητές του και επιπρόσθετα σε κάνει να πιστεύεις πως ποτέ δεν πρόκειται να τα παρατήσει. Κοντολογίς, η αναφορά έχει να κάνει με ένα στοιχείο που μοιάζει με σήμα κατατεθέν για ομάδες που κυνηγούν τον τίτλο και μάλιστα …λυσσασμένα.

Το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας έμοιαζε απίστευτα με το ματς ανάμεσα στους δύο Δικεφάλους πριν από λίγο καιρό στην Τούμπα και για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τότε, η ΑΕΚ προηγήθηκε (0-1) στις αρχές του δευτέρου 45λεπτου με τον Ελίασον. Φλέρταρε έντονα με τη νίκη, αλλά ο ΠΑΟΚ στο 89’ ισοφάρισε με έναν αμυντικό, τον Κεντζιόρα. Τώρα, μόνο το σκορ διέφερε. Η ΑΕΚ πήρε στο 49’ προβάδισμα δύο γκολ (2-0) με τον Αμραμπατ και αμέσως τα ηνία του αγώνα πήγαν στους φιλοξενούμενους. Εκλεισαν τους παίκτες του Αλμέιδα στην άμυνα, οι μαχητές του Λουτσέσκου πίστεψαν στην ανατροπή και τελικά τα κατάφεραν με τρόπο ηχηρό(2-2).

Διαβάστε επίσης: Ο Οζντόεφ έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα και τώρα όλοι μέσα – Η βαθμολογία των play-offs (pic)

Ο Ρώσος, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί πλήρως, βαδίζει στα 32 του χρόνια, διεθνής με τη Ρωσία, ένας χαφ που αμέσως προσαρμόστηκε και μετρά έξι γκολ στο πρωτάθλημα, με ορισμένα (όπως τα δύο στη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ατρομήτου), άκρως σημαντικά. Παραφράζοντας την πασίγνωστη φράση του Μπιλ Κλίντον, από προεκλογική του εκστρατεία στις ΗΠΑ, αυτό το «είναι η οικονομία, ανόητε», μπορούμε να πούμε σκέτα πως «είναι η νοοτροπία».

Αυτό καταθέτει ο ΠΑΟΚ. Το 2-2 έφερε ένα «χρυσό» βαθμό, τον κράτησε στην κορυφή, ενώ ο Οζντόεφ σκόραρε για την ισοφάρισε στη …τυχερό 89’. Τι είδε το κοινό αμέσως μετά; Τους φιλοξενούμενους να μην τα παρατούν, να μην κλείνονται στο καβούκι τους αλλά να βγαίνουν στην ανοιχτή θάλασσα θέλοντας να βρουν ακόμη ένα γκολ, το γκολ της νίκης

Kάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε πως δεν θα παρατήσει την προσπάθεια που κάνει. Θέλει και δείχνει ότι μπορεί. Οσο για την ΑΕΚ, έχοντας εννιά ισοπαλίες μέχρι τώρα, σκέφτεσαι ότι είναι υπερβολικά πολλές και βαθμοί πετιούνται δεξιά κι αριστερά, αρκετοί δε στο φινάλε των αγώνων…

πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ