Το «λάθος» με τον Γιόβετιτς, οι εντάσεις, το «τέλος» με τον Καρβαλιάλ, ο Ντάρκο, ο Μεντιλίμπαρ και η μεγάλη αλλαγή

Το «λάθος» με τον Γιόβετιτς, οι εντάσεις, το «τέλος» με τον Καρβαλιάλ, ο Ντάρκο, ο Μεντιλίμπαρ και η μεγάλη αλλαγή

To10.gr καταγράφει όλη την πορεία του Στέβαν Γιόβετιτς στον Ολυμπιακό. Από την επιλογή του Κορδόν, αντί του Μοντέστ, τη... λάθος θέση, την κακή σχέση με τον Καρβαλιάλ, τον Ντάρκο και τον κομβικό ρόλο του Μεντιλίμπαρ, που τον γύρισε στο... παρελθόν.

Είναι εντυπωσιακό ότι φτάσαμε στον Απρίλιο, για να συζητήσουμε για την ποιότητα του Στέβαν Γιόβετιτς και την επιδραστική παρουσία που έχει στο θετικό πρόσωπο που δείχνει ο Ολυμπιακός επί ημερών Μεντιλίμπαρ. Είναι εντυπωσιακό, διότι δεν πρόκειται για κάποιον ποδοσφαιριστή που… δεν γνωρίζαμε. Ούτε για κάποιον που κάνει κάτι παραπάνω από αυτά που ήδη τον είχαμε δει να πράττει και μάλιστα στο κορυφαίο επίπεδο. Κι όμως, μέχρι την άφιξη του Βάσκου τεχνικού, η παρουσία του Μαυροβούνιου στους Ερυθρόλευκους, ήταν αναιμική. Σχεδόν προβληματική. Και ο λόγος, ήταν πολύ απλός: Λάθος θέση, λάθος ρόλος, λάθος απαιτήσεις.

Το «λάθος» ξεκίνησε 3 Σεπτεμβρίου. Ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είχε τον Ελ Αραμπί στο ρόστερ του και αναζητούσε τον… δεύτερο σέντερ φορ της ιεραρχίας. Πρώτος στη λίστα του Αντόνιο Κορδόν ήταν ο Χουλιάν Καράντσα. Αλλά η Φιλαδέλφεια Γιούνιον απλά δεν τον πωλούσε. Δεν είναι ότι ζητούσε 5-8-10 εκατομμύρια, απλά δεν τον έδινε. Ετσι ο Ολυμπιακός κινήθηκε για τις εναλλακτικές λύσεις. Πρώτη ήταν ο 35χρονος Γάλλος Αντονι Μοντέστ. Σεσημασμένος σκόρερ, προερχόμενος από καλή σεζόν με την Μπορούσια Ντόρτμουντ και ελεύθερος. Ο χρόνος περνούσε και η πίεση μεγάλωνε. Ο ατζέντης του Γάλλου απαίτησε αρχικά παράλογα πράγματα. Όταν 24 ώρες μετά το «όχι» του Ολυμπιακού επέστρεψε και έριξε τις απαιτήσεις του, ήταν αργά.

Διαβάστε επίσης: Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Ο Κορδόν μαζί με τον προπονητή Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχαν αποφασίσει ότι ο εκλεκτός θα ήταν ο Γιόβετιτς. Ο οποίος την επόμενη ημέρα (04/07/2023) ο Μαυροβούνιο «προσγειωνόταν» στο αεροδρόμιο των ιδιωτικών πτήσεων, και αμέσως έτρεξαν οι διαδικασίες, ώστε να υπογράψει, να ανακοινωθεί και να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα των Πειραιωτών.

ΜΙΑ «ΛΑΘΟΣ» ΕΠΙΛΟΓΗ, ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΛΑΧΕΙΟ…

Ποιο ήταν το «λάθος» που αναφέραμε παραπάνω; Ο Γιόβετιτς έχει την ικανότητα να αγωνιστεί κατά συνθήκη και σε κάποια παιχνίδια ως σέντερ φορ. Αλλά ποτέ στην καριέρα του δεν ήταν τέτοιος. Ποτέ δεν ήταν κλασικός «φουνταριστός». Πάντα ήταν ο «δεύτερος». Το δεκάρι ή ερχόταν από τα πλάγια. Ανάλογα το πλάνο και τον σχηματισμό του εκάστοτε προπονητή. Επίσης, προερχόταν από μια περίοδο αρκετών προβλημάτων από τραυματισμούς και χωρίς προετοιμασία. Με αποτέλεσμα να χρειάζεται αρκετό χρόνο για να επανέλθει. Πόσο μάλλον για να υποστηρίξει τη θέση του σέντερ φορ, είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον Μαρτίνεθ.

Παρά ταύτα, ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος γνώριζε τον τρόπο παιχνιδιού του Γιόβετιτς από την περίοδο της παρουσίας του στη Σεβίλλη, χρησιμοποίησε σε 12 παιχνίδια των Μαυροβούνιο. Πάντα σε θέση σέντερ φορ. Με τον έμπειρο επιθετικό να έχει συνολικά 2 γκολ και 3 ασίστ σε 378 αγωνιστικά λεπτά. Αλλά να μην δείχνει να μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο που του είχε ανατεθεί. Και αγωνιστικά, αλλά και σωματικά.

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΒΑΛΙΑΛ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ… ΕΒΛΕΠΕ

Όταν μετά τον Βόλο ο Μαρτίνεθ απομακρύνθηκε από τον Ολυμπιακό και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Πειραιωτών ο Κάρλος Καρβαλιάλ, τα πράγματα έγιναν περίπλοκα για τον Γιόβετιτς. Με το «καλημέρα» ο Πορτογάλος τεχνικός έδειξε ότι δεν υπολογίζει για σέντερ φορ τον Μαυροβούνιο, δείχνοντας την προτίμησή του στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ενώ και στο διάστημα που ο Μαροκινός ήταν τραυματίας, οι παρουσίες του Γιόβετιτς ήταν ελάχιστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 11 παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Καρβαλιάλ, ο «Γιόβε» αγωνίστηκε μόλις στα 5, με συνολικά μόλις 149 αγωνιστικά λεπτά και 1 γκολ, στο 90′, με τον ΠΑΣ Γιάννινα (3-1).

Η δύσκολη συνύπαρξη με τον νέο προπονητή, αλλά και η ταυτόχρονη άφιξη του Φραν Ναβάρο, που αμέσως πήρε θέση βασικού σέντερ φορ, ήταν και ο λόγος που η συζήτηση για την αποχώρηση από τον Ολυμπιακό, έγινε ουσιαστική. Ο Γιόβετιτς δεν μίλησε ποτέ για το θέμα.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ατζέντης του, Φάλι Ραμαντάνι είχε συζητήσεις με αρκετές ομάδες για το μέλλον του πελάτη του. Η Παρτιζάν ήταν εκείνη που άνοιξε αμέσως την πόρτα στον πρώην ποδοσφαιριστή της και περίμενε τη θετική του απάντηση. Το όνομά του απασχόλησε μία ομάδα από το MLS, ενώ συζητήθηκε και για… εξωτικούς προορισμούς. Η σχέση με τον Καρβαλιάλ, είχε δημιουργήσει τέλμα. Και τα χνώτα τους δεν ταίριαζαν. Αρα, έπρεπε να υπάρξει λύση. Υπήρξε. Αλλά όχι αυτοί που περίμεναν οι περισσότεροι.

Ο ΝΤΑΡΚΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ

Από τα τέλη Ιανουαρίου τα πράγματα άλλαξαν. Και σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η ενεργοποίηση του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Πριν ακόμη ανακοινωθεί από τους Πειραιώτες, ο Σέρβος είχε ενεργό ρόλο σε σημαντικά θέματα που «έτρεξαν» οι Ερυθρόλευκοι. Ωστόσο, η πραγματική αλλαγή ήρθε με την άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο οποίος με το «καλημέρα» έκρινε ότι έπρεπε να αξιοποιήσει τον Μαυροβούνιο, με κάθε τρόπο. Και το έκανε… επαναφέροντάς τον στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Κάνοντάς τον ξανά 10άρι και δεύτερο επιθετικό. Αποτέλεσμα; Ο «Γιόβε» έχει ήδη 12 συμμετοχές (450 λεπτά), 4 γκολ, 2 ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι υπό τις οδηγίες του Βάσκου προπονητή. Αριθμούς διπλάσιους από ό,τι είχε όλο το προηγούμενο διάστημα. Και κυρίως, με απόδοση που ανεβάζει επίπεδο τον Ολυμπιακό. Και προσφέρει μια λύση πρώτης γραμμής, που ο σύλλογος την είχε ανάγκη στο φινάλε της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ