Το μνημόνιο που υπογράφουν Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας, ο… Χουάνγκ και τα σενάρια για Κάνγκα, Στάμενιτς

Το μνημόνιο που υπογράφουν Ολυμπιακός – Ερυθρός Αστέρας, ο… Χουάνγκ και τα σενάρια για Κάνγκα, Στάμενιτς

Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και ήδη από τη Σερβία ξεκίνησαν τα σενάρια, με τα ονόματα των Κανγκά και Στάμενιτς να ξεχωρίζουν, όπως και εκείνα για το δρομολόγιο Αθήνα – Βελιγράδι.

Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας. Δύο σύλλογοι με τόσα κοινά. Τόσα πράγματα να τους ενώνουν. Ιστορικά και οπαδικά. Δύο ομάδες που από το καλοκαίρι φάνηκε ξεκάθαρα ότι άρχισαν να έχουν εξαιρετική επικοινωνία και σε επίπεδο διοικητικό. Δύο τεράστια μεγέθη, τα δύο κορυφαία αθλητικά brands, Ελλάδας και Σερβίας, αντίστοιχα. Τα οποία, πλέον, θα επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους. Με ένα μνημόνιο σχεδόν ιστορικής αξίας. Αλλά πιθανόν και ουσιαστικής σημασίας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Βελιγράδι, μετά τους «δεσμούς αίματος» μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, εντός των επόμενων ημερών οι δύο σπουδαίες ομάδες «θα υπογράψουν επίσημο μνημόνιο για επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των συλλόγων Βελιγραδίου και Αθήνας». Μάλιστα, σημειώνεται ότι «…η υπογραφή του μνημονίου θα λάβει χώρα την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 13.00 στο Media Center του σταδίου «Rajko Mitić»».

Σε σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε από τη «Meridian Sport», τονίζεται πως από την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα σημειώνεται ότι «…οι δύο σύλλογοι, ως αθλητικές ενώσεις που ιδρύθηκαν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, έχουν ομόφωνα αποφασίσει ότι οι δραστηριότητες, η δέσμευση και τα οράματά τους συμπίπτουν στον τομέα του αθλητισμού, του αθλητικού περιβάλλοντος σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και στη λειτουργία του κοινού καλού και δημοσίου συμφέροντος».

Ο ΧΟΥΑΝΓΚ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ηδη από τη Σερβία προκύπτουν μια σειρά από σενάρια για το είδος της συνεργασίας που θα έχουν Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας. Θέτοντας, μάλιστα, ως έναυσμα της αρμονικής αυτής συνεργασίας, αναφέρεται ως παράδειγμα η μεταγραφή του Ινμπόμ Χουάνγκ στην ομάδα του Βελιγραδίου το περασμένο καλοκαίρι. Μια υπόθεση που έφερε πολύ κοντά τις διοικήσεις των δύο συλλόγων. Καθώς το deal ήταν εξαιρετικά κερδοφόρο και για τις δύο πλευρές, για την κάθε μία, σε ξεχωριστό επίπεδο.

Λόγω του μνημονίου που αναμένεται να υπογραφεί, λοιπόν, ήδη από το Βελιγράδι επισημαίνεται πως είναι πιθανό το καλοκαίρι να υπάρξει το αντίθετο δρομολόγιο για κάποιον ή κάποιους από τους ποδοσφαιριστές που θα διαθέτει ο Ερυθρός Αστέρας στο ρόστερ του. Να αποκτήσει ο Ολυμπιακός κάποιον εκ των παικτών που διαθέτει η σερβική ομάδα και πιθανότατα ταιριάζει στις απαιτήσεις και τα «θέλω» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

ΟΙ «ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ» ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Εάν λάβουμε υπόψη ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αγορά για κάποιες κομβικές προσθήκες στο ρόστερ του, θα μπορούσαν τέτοια περίπτωση να είναι οι δύο βασικοί εξτρέμ του Αστέρα. Ο 28χρονος Νιγηριανός Πίτερ Ολαγίνκα, που φέτος ολοκλήρωσε τη χρονιά με 12 γκολ και 7 ασίστ. Και ο 25χρονος Οσμάν Μπουκάρι (10 γκολ, 10 ασίστ), ο οποίος, ωστόσο, αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ και την Austin FC. Επίσης, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι και ο 21χρονος στόπερ από την Μπουρκίνα Φάσο, Νασέρ Τζιγκά, ο οποίος αγοράστηκε πριν λίγες ημέρες με 3.000.000 € από τη Βασιλεία και είναι πιθανό να πουληθεί ξανά, άμεσα!

Ο «ΦΟΝΙΑΣ» ΚΑΙ Ο ΣΤΑΜΕΝΙΤΣ

«Φονιάς» του Αστέρα δεν είναι άλλος από τον 28χρονο δυναμικό σέντερ φορ, Σερίφ Εντιαγέ. Ο Σενεγαλέζος έκλεισε τη σεζόν με 20 γκολ και 7 ασίστ και ήδη προκαλεί συζητήσεις! Μια περίπτωση που θα μπορούσε να έχει βάση, σε περίπτωση μη παραμονής του Ελ Κααμπί, τον οποίο, ωστόσο, ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλη μάχη για να τον κρατήσει. Και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρει.

Ενδιαφέρουσα περίπτωση και ταιριαστή στο ποδοσφαιρικό και ηλικιακό προφίλ που αναζητά ο Ολυμπιακός, ο Μάρκο Στάμενιτς. Εδώ και εβδομάδες στο Βελιγράδι υπάρχουν σενάρια για πώληση. Του 22χρονου Σερβο-Νεοζηλανδού αμυντικού χαφ, ο οποίος φέτος πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την παρουσία του, αλλά και το επίσημο ενδιαφέρον της Κόβεντρι.

Σύμφωνα με αγγλικά και σερβικά ΜΜΕ, μάλιστα, η παραχώρησή του στην αγγλική ομάδα της Championship, έναντι 5.000.000 €, είναι ουσιαστικά συμφωνημένη. Αλλά τονίζεται ότι ακόμη απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για να «κλειδώσει». Και επισημαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες έχουν μπει κι άλλες ομάδες στη διεκδίκησή του.

ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΑΘΗΝΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις μεταξύ του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού φαίνεται ότι βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ. Και αυτό είναι πιθανό να φανεί και με νέα δρομολόγια Αθήνα-Βελιγράδι. Βλέπετε, ο Ολυμπιακός έχει πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν «ταιριάζουν» στα πλάνα του Μεντιλίμπαρ. Καλούς παίκτες, που απλά δεν είναι στο στιλ που θέλει ο Βάσκος και θεωρεί ότι δεν μπορούν να αποδώσουν το ποδόσφαιρο που θέλει. Μάλιστα, σε αυτό το κομμάτι, ειδικά, είναι πιθανό να υπάρξουν πολύ σύντομα εξελίξεις.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ