Η διαφορά στο καλοκαίρι του Ολυμπιακού και το παράδειγμα του Ιμπόρα

Η διαφορά στο καλοκαίρι του Ολυμπιακού και το παράδειγμα του Ιμπόρα

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία, και (ήδη) την παλεύει.

Κάτι σε 18.400 διαρκείας έφτασε (λέει) ο Ολυμπιακός στην πρώτη ημέρα προσφοράς για τους νέους κατόχους. Ένα μήνα πριν από την έναρξη της προετοιμασίας και έχοντας ως τώρα μοναδικό «γεγονός» σχεδιασμού την ανανέωση συμβολαίου του Κωνσταντή Τζολάκη.

Τι σημαίνει αυτό το 18.400; Πως λογικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα οι Ερυθρόλευκοι, θα ανακοινώσουν «διαρκείας τέλος». Είναι πάγια η άποψη της διοίκησης, ότι θέλει το γήπεδο ανοιχτό για όλους. Υπάρχει και η προϋπόθεση του 5% για τους φιλοξενούμενους στα ευρωπαϊκά ματς, άρα παραδοσιακά κάπου στις 21.000-22.000 η διαδικασία ολοκληρώνεται. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται για να εξασφαλίσουν γρήγορα τη θέση τους, καλό θα ήταν όντως να σπεύσουν καθώς η θέση (τους) στο «Καραϊσκάκης» για τον Ολυμπιακό των 100 χρόνων δεν θα μπορεί πέραν τούδε να θεωρείται εξασφαλισμένη.

Διαβάστε επίσης: Μπέος: «Υποβάλλω υποψηφιότητα για την προεδρία της Super League»

Πως εξηγείται αυτό το τεράστιο κύμα ανταπόκρισης; Πρακτικά, με τρεις λέξεις: Europa Conference League. Τεράστια η χαρά στο ερυθρόλευκο κοινό και ευεργετικές οι δυνατότητες του τροπαίου που αυτές τις ημέρες (μαζί με το αντίστοιχο του Youth League) ταξιδεύει ανά την Επικράτεια. Φτάνει να σκεφτεί κάθε παρατηρητής το πιο απλό: Είναι το πρώτο καλοκαίρι που οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν καίγονται για τις μεταγραφές. Ας μην κάνει ούτε μια –που λέει ο λόγος- η ομάδα τους, φτάνει να κρατήσει στη θέση τους όλους εκείνους που υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υπέγραφαν το πιο όμορφο ερυθρόλευκο ταξίδι.

Θέλουν τον Ποντένσε, τον Κάρμο και τον Όρτα. Την παραμονή του αρχηγού Φορτούνη και του Ελ Κααμπί. Θέλουν να έχει το δικαίωμα ο Βάσκος προπονητής να εκμεταλλευτεί τη δουλειά που προηγήθηκε ως εδώ. Να έχει ο Ολυμπιακός της νέας χρονιάς, φόρα από τη προηγούμενη. Να μπορέσει αυτό το γκρουπ έπειτα από ένα κανονικό καλοκαίρι και μια κανονική προετοιμασία να ανεβάσει ακόμη ψηλότερα τον πήχη των προσδοκιών.

Και είναι πολύ ωραίο ότι ο και ο ίδιος ο Μεντιλίμπαρ εν πολλοίς το ίδιο θέλει: Την ομάδα που μαζί της σήκωσε το Europa Conference League το βράδυ της 29ης του Μάη. Και είναι ακόμη πιο ωραίο ότι και η διοίκηση από την πρώτη στιγμή είναι εναρμονισμένη σε αυτή την ιδέα και ας ξέρει ότι έχει να αντιμετωπίσει την «υπεραξία» της επιτυχίας.

Οι πληροφορίες λένε ότι ήδη στον Ελ Κααμπί έχει προτείνει συμβόλαιο μεγαλύτερο από εκείνο που είχε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Κάπου 2,2-2,3 εκατ ευρώ τον χρόνο. Στον Κωνσταντή Τζολάκη δόθηκε ένα μεγάλο bonus υπογραφής αλλά και αποδοχές 5-6 φορές μεγαλύτερες από εκείνες που προέβλεπε το προηγούμενο. Για τον Νταβίντ Κάρμο (Πόρτο) και τον Αντρέ Όρτα (Μπράγκα) έχει επίσης ξεκινήσει μια προσπάθεια με πρόσωπο κλειδί τον (κοινό) ατζέντη, Κάρλος Γκονσάλβες που ήδη μιλά με club αναζητώντας την κατάλληλη φόρμουλα. Για τον Φορτούνη όταν θα έρθει η ώρα αναμένεται να αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο πρόεδρος, Βαγγέλης Μαρινάκης –το είπε άλλωστε ο αρχηγός πρόσφατα σε μια συνέντευξη του-. Για τον Ποντένσε και τη Γουλβς που απαιτείται προσεκτικός χειρισμός θα γίνει και εκεί όταν έρθει η ώρα η προσπάθεια.

Εκείνοι που ξέρουν όμως, λένε πως μπορεί να προκύψουν και άλλα πολλά ενδιαφέροντα στο ίδιο μονοπάτι –της εμπιστοσύνης στην περσινή αγωνιστική version-. Επιμένουν ας πούμε ότι δεν έχει τελειώσει το θέμα του Βιθέντε Ιμπόρα και ας έχει σχηματιστεί η εντύπωση ότι ο Ισπανός θα επιστρέψει στη Λεβάντε. Επισημαίνουν μάλιστα με νόημα ότι ημέρες τώρα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο φλερτ με τον Ντάνι Γκαρσία που μένει ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο; Θα μπορούσαν αυτές οι δύο υποθέσεις να σχετίζονται; Να είναι «ο ένας ή ο άλλος»; Ποιος ξέρει…

Επιμένουν επίσης ότι θα γίνει μια προσπάθεια και για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο που αν και δεν αγωνίστηκε πολύ λόγω τραυματισμών, δέθηκε με το club και παραμένει ένας από τους καλύτερους νέους Έλληνες. Ότι δηλαδή υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε οι πέντε της μεσαίας γραμμής (Έσε, Τσικίνιο, Ιμπόρα, Όρτα, Αλεξανδρόπουλος) να παραμείνουν όλοι εδώ. Όπως και για το «καρέ» των πιτσιρικάδων της πρωταθλήτριας Ευρώπης, U-19 (Κωστούλας, Κουτσίδης, Μουζακίτης, Παπακανέλλος) ότι θα έχει την ευκαιρία του να κερδίσει μια θέση στο νέο ρόστερ.
Τι από όλα τα παραπάνω θα συμβεί; Με την προετοιμασία να ξεκινά στις 8 Ιούλη και την αποστολή να αναχωρεί για την Ολλανδία στις 15 του ίδιου μήνα υπάρχει μπροστά ένας ολόκληρος μήνας μπροστά. Αυτή τη στιγμή σημασία έχουν οι προθέσεις. Και αυτή η καταπληκτική αύρα γύρω από το club. Τεράστια εφόδια και τα δύο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ