ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επίσημη πρόταση Ολυμπιακού για Μεριά!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επίσημη πρόταση Ολυμπιακού για Μεριά!

Μια ανάσα από την απόκτηση και του διεθνούς Τυνήσιου στόπερ, που έχει αποκαλύψει to10.gr, ο Ολυμπιακός. Ο Γιασίν Μεριά και το ντόμινο στην άμυνα.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να αποκτήσει δύο κεντρικούς αμυντικούς. Από to10.gr ενημερωθήκατε αποκλειστικά για το ενδιαφέρον και εν τέλει τη μεταγραφή του Ροντερίκ Μιράντα. Της πρώτης εκ των δύο κινήσεων που έχει ζητήσει ο Πέδρο Μαρτίνς για τη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας των Πειραιωτών. Από to10.gr έχετε ενημερωθεί αποκλειστικά και για τον παίκτη που αποτελεί τον Νο 1 στόχο των Ερυθρόλευκων για τη δεύτερη θέση της άμυνας. Καθώς ο εκλεκτός δεν είναι άλλος από τον Γιασίν Μεριά.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, λοιπόν, ο Ολυμπιακός όχι μόνο κινείται για τον διεθνή Τυνήσιο στόπερ, αλλά κατάθεσε επίσημη πρόταση στην ομάδα του. Προσφορά που σύμφωνα με πληροφορίες από την Τυνησία, έχει καλύψει πλήρως τις απαιτήσεις της Σφαξιέν. Η (θετική) απάντηση των Τυνήσιων αναμένεται από ώρα σε ώρα. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικά πιθανό α ολοκληρώσει και τη δεύτερη κίνηση για την ενίσχυση της άμυνάς του, σε σχεδόν ένα 24ωρο!

Οι πληροφορίες δεν είναι ακριβείς ακόμη για το ύψος της πρότασης που κατέθεσαν οι Πειραιώτες. Αλλά προκύπτει ξεκάθαρα ότι είναι η καλύτερη προσφορά από όσες έχουν στα χέρια τους οι ιθύνοντες της αφρικανικής ομάδας. Για να γίνει αντιληπτό, ωστόσο, πρόσφατα η ομάδα από την πόλη Σφαξ είπε πρόσφατα «όχι» σε 2.000.000 € από την Τραμπζονσπόρ για τον παίκτη!

Ο Μεριά αποτελεί εδώ και καιρό στόχο του Ολυμπιακού. Πριν ακόμη αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Τυνησίας στο Μουντιάλ, οι Ερυθρόλευκοι είχαν ασχοληθεί πολύ ζεστά με την περίπτωσή του και είχαν ξεκινήσει επαφές με την ομάδα του. Προσφορές για τον παίκτη είχαν καταθέσει επίσης Λοκομοτίβ Μόσχας, Μπράγκα και Τουλούζ, ωστόσο δεν τα βρήκαν με τη Σφαξιέν. Ενώ η Πόρτο που είχε εκφράσει ενδιαφέρον, εν τέλει δεν κινήθηκε επίσημα.

«PLAYMAKER» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κάνει δικό του τον 25χρονο (02/07/1993) διεθνή Τυνήσιο κεντρικό αμυντικό, με εισήγηση και του Πέδρο Μαρτίνς. Και αυτό διότι ο Πορτογάλος τεχνικός θεωρεί πως ο Μεριά είναι το στιλ παίκτη που έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Ο Τυνήσιος είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια. Είναι δυναμικός και γρήγορος, αλλά το βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο του παιχνιδιού του είναι το γεγονός ότι λειτουργεί ως playmaker από την άμυνα. Και οι Πειραιώτες έχουν ανάγκη έναν παίκτη που θα μπορεί να «φτιάχνει» παιχνίδι από πίσω και να ξεκινάει σωστά την ανάπτυξη.

Όλα αυτά, βεβαίως, θα φανούν στην πορεία. Διότι εκείνο που προέχει τώρα για τον Ολυμπιακό, είναι να ολοκληρώσει τη μεταγραφή. Κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

«ΝΤΟΜΙΝΟ» ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Η απόκτηση του Μιράντα και η αναμενόμενη προσθήκη του Μεριά, αυτομάτως δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στην άμυνα. Καθώς πλέον οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν 7 κεντρικούς αμυντικούς μαζί με τους Σισέ, Βούκοβιτς, Ενγκελς, Νικολάου, Ευαγγέλου. Αρα, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απομάκρυνση δύο ή τριών. Με τον Ενγκελς να έχει επαφές με συλλόγους από Αγγλία, Γερμανία και Βέλγιο, τον Νικολάου να αναμένεται να φέρει σημαντική πρόταση τις επόμενες ημέρες και τον Σισέ να είναι συνεχώς στην κουβέντα για πιθανή μετακίνηση ύψους 10.000.000 € (σ.σ. ήδη ο Ολυμπιακός έχει απορρίψει μια μεγάλη επίσημη προσφορά). Ενώ και ο Βούκοβιτς έχει ομάδες που τον παρακολουθούν και ενδιαφέρονται. Χωρίς ακόμη να έχει έρθει κάποια επίσημη πρόταση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ