Γκιγέρμε ντος Σάντος Τόρες: Ένας «σκύλος» για τον Θρύλο

Γκιγέρμε ντος Σάντος Τόρες: Ένας «σκύλος» για τον Θρύλο

Αυτός είναι ο Γκιγέρμε Τόρες που φιλοδοξεί ο Ολυμπιακός να κάνει άμεσα δικό του. Η σύγκριση με τον θρυλικό Μάουρο Σίλβα, οι προπονητές του στην Λα Κορούνια, η πρόταση των Ερυθρόλευκων.

Οι φίλοι της Λα Κορούνια έχουν μια πολύ συγκεκριμένη λίστα με ποδοσφαιριστές, με τους οποίους οι συγκρίσεις δεν είναι εύκολα εφικτές. Κάποιοι από αυτούς είναι οι Χουάν Ακούνια, Φραν, Τζαλμίνια, Βαλερόν, Ρόι Μακάι, Μάουρο Σίλβα. Κρατάμε το όνομα του τελευταίου. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των οπαδών, κάτι που έκανε τον Γκιγέρμε μάλλον να κομπιάζει, όταν το καλοκαίρι του 2016 κάποιοι έσπευσαν να τον χρίσουν διάδοχό του. «Φιλοδοξώ απλώς να κάνω ό,τι εκείνος», συνήθιζε να απαντά.

Ο Γκιγέρμε Ντος Σάντος Τόρες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, βρίσκεται αυτήν την στιγμή στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του Ολυμπιακού, με τους ιθύνοντες της ομάδας να έχουν στρέψει όλο τους το ενδιαφέρον στην περίπτωσή του, με στόχο να βρουν τη φόρμουλα εκείνη που θα εξυπηρετήσει όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Ο 27χρονος μέσος έκανε το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη το 2014, όταν και αποκτήθηκε από την Ουντινέζε. Έκανε μια πολύ καλή χρονιά με τον ιταλικό σύλλογο, ωστόσο τη δεύτερη σεζόν υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό που του επέτρεψε να αγωνιστεί μόλις σε 6 παιχνίδια. Έτσι το καλοκαίρι του 2016 αποφασίσθηκε να δοθεί δανεικός. Άφησε λοιπόν την Ιταλία, για την La Liga. Αποκτήθηκε από την Ντεπόρ για μια σεζόν υπό τη μορφή δανεισμού, αλλά η προοπτική αγοράς του από το σύλλογο της Γαλικίας, του έδωσε περισσότερα κίνητρα για να αφήσει πίσω τον τραυματισμό του και να επιστρέψει άμεσα στο επιθυμητό επίπεδο.

Στο κάδρο της καριέρας του, βλέπεις, από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στη βορειοδυτική Ισπανία υπήρχαν οι 13 σεζόν του Μάουρο Σίλβα. Οι έξι τίτλοι του. «Τον γνωρίζω, ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής και εδώ έπαιξε πολλά χρόνια. Ελπίζω να καταφέρω ό,τι εκείνος». Στο περιθώριο της ανακοίνωσης του, του ζητήθηκε να ορίσει τον εαυτό του, κι εκείνος απάντησε: «ένας μέσος με καλή πάσα, ο οποίος σουτάρει καλά εκτός της περιοχής». Ήταν μάλλον μετριόφρων. Οι περγαμηνές που τον συνοδεύουν είναι: εξαιρετική μακρινή πάσα, συνεχές ασφυκτικό πρέσινγκ πάνω στον αντίπαλο, καίριες τοποθετήσεις.

Το να αγωνιστεί στη La Liga ήταν για εκείνον ένα μεγάλο όνειρο. «Η προσδοκία μου είναι να είμαι σε θέση να αγωνίζομαι και να βοηθάω την ομάδα μου, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, πραγματοποιώ ένα όνειρο με το να αγωνίζομαι στο ισπανικό πρωτάθλημα για την Ντεπορτίβο». Μέχρι τότε είχε παραστάσεις από τις Πορτουγκέσα (44 συμ., 4 γκολ, 1 ασίστ), Κορίνθιανς (48 συμ., 6 γκολ, 2 ασίστ) και Ουντινέζε. Ήξερε όμως ότι το ισπανικό πρωτάθλημα του ταίριαζε περισσότερο.

Επιπλέον, δεν είναι λίγοι οι Βραζιλιάνοι, που τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν κάνει την Λα Κορούνια δεύτερη πατρίδα τους. Έτσι και ο Γκιγέρμε φιλοδοξούσε να προσθέσει το όνομά του στη λίστα με όσους έκαναν πετυχημένα βήμα με την μπλε – άσπρη φανέλα. Τον Μάουρο Σίλβα τον βρήκε πάλι «μπροστά του» όταν η ομάδα της Γαλικίας τον τίμησε για την συνεισφορά του. «Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ξέρω όμως ότι στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Σελεσάο, ξέρω ότι ήταν εξαιρετικός παίκτης και ξέρω ότι πέρασε τα πιο επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του με τη φανέλα της Λα Κορούνια», δήλωνε.

Γνώριζε τότε ότι σε 2 μήνες έληγε ο δανεισμός του. Ήξερε ότι έπρεπε να ενεργοποιήσει ο σύλλογος την οψιόν αγοράς του αν ήθελε να «χωρέσει στα παπούτσια» του Μάουρο Σίλβα. «Δεν ξέρω τίποτα για το μέλλον μου, το μόνο που σκέφτομαι είναι να νικήσουμε τη Μάλαγα, να αποφύγουμε τον υποβιβασμό». Στις 15 Ιουνίου του 2017, 30 συμμετοχές (26 ως βασικός) και 2 τέρματα μετά, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ανακοίνωσε ότι ο Γκιγέρμε Ντος Σάντος Τόρες θα είναι μέλος της οικογένειά της μέχρι το 2021. Με τους Γαλιθιάνους να εκταμιεύουν 4,5 περίπου εκατομμύρια.

Η δεύτερη σεζόν του ήταν το ίδιο ικανοποιητική με την πρώτη, μέτρησε συνολικά 33 συμμετοχές, οι 31 εξ’ αυτών στο πρωτάθλημα, όλες ως βασικός, η μοίρα της Ντεπορτίβο όμως «έγραψε»: υποβιβασμός. To γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την έλευση του Νάτσο Γκονζάλες άλλαξαν τις ισορροπίες. Ο Γκιγέρμε ήταν στα πλάνα του Πέπε Μελ, του Κριστόμπαλ Παράγιο, του Κλάρενς Ζέεντορφ. Ο νυν προπονητής της ομάδας όμως, φαίνεται να έχει άλλη άποψη. Κάπου εδώ μπαίνει στη συζήτηση ο Ολυμπιακός. Μετά και τις δηλώσεις του Προέδρου της Ντεπόρ Τίνο Φερνάντεθ: «Ο Γκιγέρμε είναι παίκτης που θέλουμε να πουλήσουμε ή να δώσουμε δανεικό με κάποιο αντίτιμο. Υπάρχουν προοπτικές να επιστρέψει στη χώρα του, να παίξει στην Ευρώπη, ακόμα και να μείνει στην Ισπανία. Το πιο πιθανό είναι να παραχωρηθεί».

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ξεχωρίσει τον Βραζιλιάνο χαφ καθώς θεωρούν ότι είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στη μεσαία τους γραμμή. Να γίνει ο «άρχοντας» του άξονα. Είναι 1,79, δεξιοπόδαρος και έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται τόσο ως «κόφτης» όσο και ως κεντρικός χαφ. (έχεις τις ικανότητες του «6αριου» και το μυαλό του «8αριου»). Νευραλγικές θέσεις, στις οποίες οι Πειραιώτες εμφανίζουν αδυναμία. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν κάνει focus στην περίπτωσή του, καθιστώντας σαφές ότι είναι ο νούμερο 1 μεταγραφικός τους στόχος αυτήν την στιγμή. Έχουν μάλιστα ήδη καταθέσει πρόταση και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τα παρατήσουν εύκολα, παρά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας της υπόθεσης…

https://www.youtube.com/watch?v=twomi9OnmB0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ