Βίλεμ – Άρης 0-1

Βίλεμ – Άρης 0-1

Ο Άρης ικανοποίησε με την απόδοσή του και κόντρα στην ολλανδική Βίλεμ (1-0), με τον Γκαρσία να σκοράρει στο τέλος του αγώνα και τους «κίτρινους» να καταφέρνουν να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας ο Άρης, που κέρδισε και την Βίλεμ με 1-0, χάρη στο γκολ του Ματέο Γκαρσία στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης. Η ομάδα του Πάκο Ερέρα αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές, όμως, παρόλα αυτά, όχι μόνο κέρδισε και το τέταρτο της φιλικό παιχνίδι, αλλά κατάφερε να μην δεχθεί ούτε γκολ σε 360 αγωνιστικά λεπτά. Ο Άρης ενθουσίασε με την απόδοση του τους 50 οπαδούς του που ταξίδεψαν από τη Γερμανία στο ολλανδικό Τίλμπουργκ και μετά το τέλος του αγώνα αποθέωσαν τους παίκτες και τον Ερέρα. Με την αγωνιστική τους παρουσία, μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί την Πέμπτη στο Κλεάνθης Βικελίδης, στο πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους με αντίπαλο την Λάρισα.

Καινοτομίες από Ερέρα

Ο Πάκο Ερέρα παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Χρησιμοποίησε, μάλιστα, για πρώτη φορά σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο, σε αντίθεση με το 4-3-3 των άλλων φιλικών παιχνιδιών. Στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Κωνσταντινίδης, στο αριστερό ο Βαλεριάνος, ενώ σε ότι αφορά τα στόπερ προτίμησε τον Σόουζα ως παρτενέρ του Βέλεθ. Ο Ιντζόγου αγωνίστηκε ως «κόφτης» , έχοντας μπροστά τους Ματίγια και Μενέντεθ και στην κορυφή του ρόμβου τον Παυλίδη. Τέλος, οι Μιλούνοβιτς και Διαμαντόπουλος ήταν το δίδυμο της επίθεσης.

Μουδιασμένο ξεκίνημα

Οι αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, η κούραση –καθώς δεν μεσολάβησαν παρά λίγες ώρες από το φιλικό με την Ντε Χάαγκ-, έδωσαν την ευκαιρία στην σαφώς πιο έτοιμη ολλανδική ομάδα να πάρει τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 25 λεπτά. Οι γηπεδούχοι, μάλιστα, έχασαν και δυο ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ με τον Σολ, στο 8ο και στο 13ο λεπτό. Στη συνέχεια ο Άρης ισορρόπησε το παιχνίδι, με τον Ματίγια να ανεβάζει την απόδοση του. Ο Ισπανός, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή στο 28΄. Έντε λεπτά αργότερα ο Άρης έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ, όταν ο Κωνσταντινίδης μπήκε στη μεγάλη περιοχή και γύρισε τη μπάλα στο Διαμαντόπουλο, με τον Λιούις να διώχνει σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ, πριν ο επιθετικός του Άρη σκοράρει.

Το γκολ της νίκης

Ο Πάκο Ερέρα έκανε μαζεμένες αλλαγές στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ναζλίδη, Μπάσα, Ντιγκινί, Κολάσο και Ματέο Γκαρσία. Ο Άρης πήρε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να περιορίσει την ολλανδική ομάδα σε παθητικό ρόλο. Κατάφερε, μάλιστα, να πετύχει και το γκολ που του χάρισε τελικά την νίκη, με τον Ματέο Γκαρσία, ένα λεπτό πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Ο Ντιγκινί πέρασε την μπάλα στον Ναζλίδη που σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο τερματοφύλακας της ολλανδικής ομάδας απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αργεντινός άσος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς του που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου.

Βίλεμ (Άντριε Κόστερ): Βέλενρουθερ (46’ Παλάσιος), Λιούις, Χέερκενς, Λίεφτινγκ (46’ Γουντ), Σολ, Κρουξ, Κρόλεϊ, Ντάρκενλουϊ, Σαντικί (78’ Ουρμπάνσκι), ΜακΓκάρι (46’ Ακαϊνάκ), Λόυερς (46’ Βελικόνια).

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Κωνσταντινίδης (46’ Τζανακάκης), Σόουζα, Βέλεθ (66’ Δεληζήσης), Βαλεριάνος (59’ Γκαρσία), Ιντζόγλου (75’ Σταμπουλίδης), Ματίγια (46’ Κολάσο), Μενέντεθ, Παυλίδης (59’ Μπάσα), Μιλούνοβιτς (59’ Ντιγκινί), Διαμαντόπουλος (59’ Ναζλίδης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ