ΑΕΚ: Η ζωή μετά…

ΑΕΚ: Η ζωή μετά…

Τι κάνουν οι παίκτες που έφυγαν το καλοκαίρι από την ΑΕΚ, με τις αποχωρήσεις αυτές ν' αποδυναμώνουν το ρόστερ των κιτρινόμαυρων

Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 και αυτή ήταν η πρώτη ήττα των κιτρινόμαυρων στο φετινό πρωτάθλημα και η δεύτερη συνεχόμενη στη σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί η ήττα από τον Άγιαξ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη έγινε μεγάλη κουβέντα (και όχι άδικα) για το ρόστερ της Ένωσης και τον τρόπο που αυτό διαμορφώθηκε στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Και για να είμαστε ακριβείς είναι μια κουβέντα που είχε ανοίξει καιρό και απλά επανήλθε στο προσκήνιο μετά το χθεσινό ματς και τις χτυπητές αδυναμίες που εμφάνισε η Ένωση στην Τούμπα.

Και επανήλθε γιατί φάνηκε από τις αλλαγές κυρίως που έκανε ο Ουζουνίδης στο ματς, πως δεν υπήρχαν οι επιλογές στον πάγκο των κιτρινόμαυρων για να μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του ο Έλληνας τεχνικός.

Τούτο φάνηκε από τους παίκτες που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο την στιγμή που η Ένωση ήταν πίσω στο σκορ κι έψαχνε γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Οι αλλαγές που έγιναν δεν μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στους κιτρινόμαυρους σε ότι αφορά το δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού και αυτό ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.

Έγιναν λοιπόν πολλά το καλοκαίρι στην ΑΕΚ και έφυγαν παίκτες που είχαν προσφέρει πολλά στους κιτρινόμαυρους και στην πορεία για την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος. Αποχώρησαν βασικοί παίκτες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια που έκαναν την περσινή σεζόν οι κιτρινόμαυροι. Κι όταν φεύγουν παίκτες όπως ο Χριστοδουλόπουλος, ο Βράνιες, ο Αραούχο και ο Κονέ και δεν γίνονται οι σωστές κινήσεις στις μεταγραφές, τότε θα προκύψουν αγωνιστικά προβλήματα.

Κι εδώ υπάρχει φυσικά ένα πολύ μεγάλο θέμα για την Ένωση, ένα θέμα που το βίωσε ο Ουζουνίδης στο ντέρμπι της Τούμπας αλλά και στην πρεμιέρα της ομάδας του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στον Άγιαξ.

Καταλαβαίνει εύκολα κάποιος και από τις διαμαρτυρίες των οπαδών της Ένωσης, πως οι παίκτες που έφυγαν άφησαν μεγάλα κενά τα οποία δεν καλύφθηκαν, παρά το ότι οι κιτρινόμαυροι είχαν την οικονομική άνεση να κάνουν μεταγραφές, μετά την εξασφάλιση της παρουσίας τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάμε να δούμε όμως τι έχουν κάνει μέχρι στιγμής την φετινή σεζόν οι παίκτες που αποχώρησαν το καλοκαίρι από την ΑΕΚ.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Ο διεθνής εξτρέμ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό και δεν χωρά αμφιβολία πως το ξεκίνημα του με τα ερυθρόλευκα είναι εντυπωσιακό. Ο Χριστοδουλόπουλος έχει κάνει την διαφορά στην ομάδα του Πειραιά και είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της σεζόν σε Γιουρόπα Λιγκ και ελληνικό πρωτάθλημα. Ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού συνεχίζει στους ίδιους εντυπωσιακούς ρυθμούς με την περσινή σεζόν, καθώς σε οκτώ συμμετοχές έχει πετύχει πέντε γκολ.

Όγκνιεν Βράνιες

Η διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε να παραχωρήσει τον Όγκνιεν Βράνιες στην Άντερλεχτ βάζοντας στα ταμεία της περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός που ήταν πέρυσι από τους καθοριστικούς παράγοντες της κατάκτησης του πρωταθλήματος «μετακόμισε» στις Βρυξέλλες και δεν άργησε να βρει θέση στο βασικό σχήμα της βελγικής ομάδας. Ο διεθνής στόπερ είναι βασικός στην ομάδα των Βρυξελών καθώς έχει αγωνιστεί σε πέντε ματς πρωταθλήματος κι ένα στο Γιουρόπα Λιγκ.

Σέρχιο Αραούχο

Ο Αργεντίνος επιθετικός επέστρεψε το καλοκαίρι στην Λας Πάλμας αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην επιθετική γραμμή της Ένωσης, σε σημείο που οι φίλοι των κιτρινόμαυρων να αναπολούν από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν τον «Τσίνο».

Ο λατινοαμερικάνος σέντερ φορ δεν έχει αγωνιστεί την φετινή σεζόν με την Λας Πάλμας καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Ο Αραούχο έχει κάταγμα σε δάχτυλο του ποδιού και μόλις ξεπεράσει το πρόβλημα θα είναι η πρώτη επιλογή στην φροντ λάιν της ισπανικής ομάδας.

Γιάκομπ Γιόχανσον

Ο Σουηδός μέσος της ΑΕΚ πέρασε πέρυσι μια πολύ δύσκολη σεζόν καθώς τραυματίστηκε σοβαρά (υπέστη ρήξη χιαστών) τον περασμένο Νοέμβριο κι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Ο Γιόχανσον πάντως είχε δείξει και πριν τον τραυματισμό του πως δεν ήταν διατεθειμένος ν’ ανανεώσει το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ.

Ο Γιόχανσον έφυγε από τους κιτρινόμαυρους και υπέγραψε τελικά συμβόλαιο στην Ρεν. Έχει πλέον ξεκινήσει προπονήσεις σε εντατικούς ρυθμούς και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του γαλλικού Τύπου πολύ σύντομα θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους, ένα σχεδόν χρόνο μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Παναγιώτης Κονέ

Ο Παναγιώτης Κονέ βοήθησε την ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν καθώς πήρε ευκαιρίες από τον Μανόλο Χιμένεθ και ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του προπονητή του. Ο Κονέ έμεινε ελεύθερος από την Ουντινέζε στις 30 Αυγούστου αλλά αυτή την στιγμή δεν έχει ομάδα και περιμένει τον Ιανουάριο για να συμφωνήσει με κάποιον σύλλογο. Ο διεθνής μέσος ήταν πάντως σε συζητήσεις με την ΑΕΚ στην διάρκεια του καλοκαιριού αλλά τελικά ο δύο πλευρές δεν συμφώνησαν στο οικονομικό.

Γιάννης Ανέστης

Ο Ανέστης ξεκίνησε βασικός την περσινή σεζόν αλλά όταν ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν συμφώνησε για επέκταση της συνεργασίας του με την Ένωση έμεινε στον πάγκο. Ο Ανέστης πήρε μεταγραφή για την Μπερ Σεβά, αλλά δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ομάδα του Ισραήλ και είναι ελεύθερος. Περιμένει και αυτός την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου για να συμφωνήσει με ομάδα.

Μασούντ

Ο Ιρανός μέσος έπαιξε για μισή σεζόν στην ΑΕΚ στο περσινό πρωτάθλημα αλλά η Ένωση δεν προχώρησε στην συνέχιση της συνεργασίας της με τον Μασούντ. Ο έμπειρος μεσοεπιθετικός επέστρεψε στην πατρίδα του και πιο συγκεκριμένα στην Τρακτόρ και είναι μάλιστα και ο αρχηγός της.

Άνταμ Τζανετόπουλος

Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ καθώς δεν υπολογίζονταν στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη. Ο Τζανετόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο με τον Απόλλωνα έχοντας μια συμμετοχή μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ