Το ξεχωριστό «9-1» του Τουρέ κόντρα στην ΑΕΚ

Το ξεχωριστό «9-1» του Τουρέ κόντρα στην ΑΕΚ

Τις συμμετοχές του Γιάγια Τουρέ σε ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ συνοδεύει ένας αριθμός που εμφανίζεται κατ' επανάληψιν σχηματίζοντας έτσι το συνολικό 9-1!

Εικοσιδύο ονόματα περιλαμβάνει η ερυθρόλευκη αποστολή για το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Πολλοί θα σταθούν σε εκείνο του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και όχι άδικα, μιας και ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ επιστρέφει στον τόπο του Κιτρινόμαυρου «εγκλήματος». Άλλοι θα κάνουν focus στο: «Γιάγια Τουρέ». Ο Ιβοριανός αστέρας των Ερυθρόλευκων ήταν στην αποστολή της ομάδας και για το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν συμπεριλήφθηκε όμως στην τελική 18αδα. Ως εκ τούτου δεν αγωνίστηκε.

Αν κρίνουμε από την παρουσία του την Πέμπτη στην ευρωπαϊκή «μάχη» του Ολυμπιακού κόντρα στην Μίλαν όμως, ο πολύπειρος μέσος είναι σχεδόν βέβαιο πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής την Κυριακή (07/10) έτοιμος να ενισχύσει την… παράδοση. Αράδες επί αράδων έχουν γραφτεί για τη σημασιολογία των αριθμών. Την αριθμολογία, τους Πυθαγόρειους. Χωρίς καμία διάθεση να γίνουμε… Γουόλτερ Σπάροου στη θέση του Τζιμ Κάρεϊ στην ταινία «The Number 23», όπου ο πρωταγωνιστής παλεύει με μια σκοτεινή εμμονή που σχετίζεται με τον αριθμό 23, θα κάνουμε μια αναφορά στα ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ υπό την παρουσία Γιάγια Τουρέ!

Ο πολύπειρος μέσος έχει άλλες τρεις συμμετοχές σε ματς του Ολυμπιακού με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ανεξαρτήτως έδρας σε αυτά τα τρία παιχνίδια ο Ολυμπιακός μετράει τρεις νίκες, με σκορ 1-3, 3-0 και 3-0. Τουτέστιν τρεις εμφατικές επικρατήσεις, έχοντας σκοράρει συνολικά εννέα τέρματα (3×3) κι έχοντας δεχτεί μόλις ένα.

Πιο αναλυτικά, ο 35χρονος άσος αγωνίστηκε και τα 90λεπτα στο πρώτο του ματς απέναντι στην Ένωση. Μάλιστα κι εκείνο ήταν Οκτώβριο (02/10) το μακρινό πια 2005, στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση είχε ανοίξει το σκορ στο 41′ με τον Γιώργο Αλεξόπουλο, με τους Πειραιώτες να επικρατούν τελικά 3-1 με τα τέρματα των Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Μιχάλη Κωνσταντίνου και Γιάννη Οκκά.

Δεύτερη φορά που αντιμετώπισε τους Κιτρινόμαυρους, ήταν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, στις 19 Φλεβάρη του 2006, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με άνεση χάρη στα γκολ των Οκκά και Ριβάλντο (δις) με 3-0.  Τελευταία φορά που τέθηκε αντιμέτωπος με την Ένωση, ήταν Μάιος του 2006, στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Παγκρήτιο Στάδιο, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν… 3-0, με «δράστες» τους Κωνσταντίνου, Τζόρτζεβιτς και Καστίγιο αυτή τη φορά και να «κλειδώνουν» το νταμπλ.

Εκείνο το παιχνίδι ήταν και το τελευταίο ντέρμπι του Τουρέ στην Ελλάδα και το προτελευταίο του ματς στα ερυθρόλευκα (ακολούθησε ένα ακόμα κόντρα στον Ιωνικό στο Φάληρο). Το αυριανό πιθανότατα θα είναι το πρώτο, της δεύτερης παρουσίας του στον Ολυμπιακό. Στην… τρίτη του συμμετοχή με τους Πειραιώτες (μετά τα ματς με Λεβαδειακό για το Κύπελλο Ελλάδας και Μίλαν για τους ομίλους του Europa League)!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ