Γκλεν Καμαρά: Από τη League One, «δήμιος» της Ελλάδας

Γκλεν Καμαρά: Από τη League One, «δήμιος» της Ελλάδας

Ποιος είναι ο box to box που «τιμώρησε» την Εθνική μας ομάδα και έστρεψε το βλέμμα αρκετών συλλόγων (συμπεριλαμβανομένης της ΑΕΚ) με την ακούραστη παρουσία του στο γήπεδο. Μια ακόμη μεγάλη αποκάλυψη απο to10.gr.

Μια ακόμη αποκάλυψη με την υπογραφή μας. Όπως μάθατε απο χθες μέσα από το to10.gr, η ΑΕΚ ενδιαφέρεται σοβαρά για την απόκτηση του νεαρού Φινλανδού μέσου, Γκλεν Καμαρά.

Ωστόσο η «Ένωση» δεν είναι μόνη της στον «αγώνα» για τον «νέο Καντέ» (όπως αναφέρουν μερικοί υπερβολικοί), καθώς Ρέιντζερς, Σέλτικ, Σάντερλαντ και Λεβερκούζεν βρίσκονται επίσης στο «κυνήγι» του ταλαντούχου μέσου.

Δεδομένου ότι το καλοκαίρι του 2019 μένει ελεύθερος από τη Νταντί, ο σκωτσέζικος σύλλογος ψάχνεται να τον «μοσχοπουλήσει» την προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Ποιος είναι όμως ο νεαρός μέσος ο οποίος έχει κάνει τους συμπατριώτες του να παραμιλούν με τις πρόσφατες εμφανίσεις του στην Εθνική και έχει μετατραπεί σε «εθνικός ήρωας»;

Γέννημα-θρέμμα Φινλανδίας και η μετακόμιση στην Αγγλία

Παιδί γονιών από τη Σιέρα Λεόνε, ο Γκλεν Καμαρά γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1995 στο Τάμπερε της Φινλανδίας. Σε ηλικία μόλις 2 ετών μετακόμισε στο Έσποο, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του με την ομάδα «OT-77». Από νεαρή ηλικία έγινε αποδέκτης ρατσιστικών σχολίων λόγω του χρώματός του, με τον ίδιο ωστόσο να μην δίνει σημασία. Το 2011 αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Φινλανδία μαζί με τη μητέρα του και να μεταβεί στο Λονδίνο.

Εκεί στο Έσεξ (προάστιο του Λονδίνου), η Σάουθεντ Γιουνάιτεντ αποτέλεσε το πρώτο επαγγελματικό σπίτι του. Μόλις λίγους μήνες αργότερα η Άρσεναλ ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του, με τον 17χρονο Καμαρά να εντάσσεται στην ακαδημία των «κανονιέρηδων».

Μετά από 3 χρόνια σκληρής δουλειάς με τους «μικρούς» της Άρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ του έδωσε μια ευκαιρία με την πρώτη ομάδα στο παιχνίδι κυπέλλου με την Σέφιλντ Γουένσντεϊ τον Οκτώβριο του 2015, μια μέρα πριν τα εικοστά γενέθλια του. Ωστόσο το όνειρο του νεαρού μέσου σύντομα μετατράπηκε σε εφιάλτης, καθώς οι Λονδρέζοι δέχθηκαν 3 γκολ από τους γηπεδούχους μέσα σε 50 λεπτά, προτού τελικά αντικατασταθεί στο 60ο λεπτό. Στο ίδιο παιχνίδι έκανε το ντεμπούτο του και Άλεξ Ιγουόμπι, ο οποίος επίσης απέτυχε να εντυπωσιάσει.

Ο ίδιος ήταν εκνευρισμένος με την κακή εμφάνιση του και σε συνέντευξη του στο περιοδικό «fout-four-two» έκανε αυτοκριτική. Τα επόμενα χρόνια του τα πέρασε δανεικός σε Σάουθεντ Γιουνάιτεντ και Κολτσέστερ, με τις οποίες απέτυχε να εντυπωσιάσει.

Η «ανάσταση» στη Σκωτία

Αποτέλεσμα των κακών εμφανίσεων του ήταν η αποδέσμευση του από την Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2017. Ψάχνοντας την «σπίθα» που θα επαναφέρει δυναμικά την καριέρα του υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Νταντί στη Σκωτίας, μια κίνηση που αποδείχθηκε πέρα για πέρα σωστή.

Ο νεαρός μέσος εντυπωσίασε στο ξεκίνημα της σεζόν 2017-18, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Νιλ ΜακΚάν. Μάλιστα οι καταπληκτικές εμφανίσεις του με τον σκωτσέζικο σύλλογο τράβηξαν το ενδιαφέρον του Ομοσπονδιακού τεχνικού της Φινλανδίας, Μάρκου Κανέρβα, ο οποίος το Νοέμβριο του 2017 τον κάλεσε για πρώτη φορά στις «κουκουβάγιες».

Στο ντεμπούτο του απέναντι στην Εσθονία αγωνίστηκε για 90 λεπτά, με την χώρα του να επικρατεί με τελικά με 3-0. Από τότε κλήθηκε άλλες 6 φορές, καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει το παρθενικό του γκολ κόντρα στην Εθνική μας ομάδα, στο πλαίσιο του Nations League.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο στη Σκωτία ο 22χρονος είναι αναντικατάστατος με τη φανέλα της ομάδας του, μετρώντας 52 συμμετοχές από τα 60 παιχνίδια της ομάδας του. Η απόδοση του πραγματικά «εκτοξεύθηκε» και ήδη η Νταντί φαντάζει πολύ μικρή για να τον κρατήσει.

Άλλωστε με το ενδιαφέρον πολλών μεγάλων ομάδων γνωστό, δύσκολα ο ταλαντούχος μέσος θα παραμείνει στη σκωτσέζικη πόλη μετά το χειμώνα.

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ