Η τελευταία δοκιμή του Μαρτίνς, οι σκέψεις για τα χαφ και το βίντεο-μήνυμα νίκης

Η τελευταία δοκιμή του Μαρτίνς, οι σκέψεις για τα χαφ και το βίντεο-μήνυμα νίκης

Γιατί ο Μαρτίνς έβαλε τον Καμαρά στο «κόλπο» της 11άδας με τον ΟΦΗ, το δίδυμο Σισέ-Μιράντα, οι «βασικοί» ακραίοι μπακ, αλλά και οι οδηγίες για το πώς ο Ολυμπιακός θα φύγει με τη νίκη από το Ηράκλειο.

Οι διακοπές για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων πάντοτε αφήνουν πληγές στις ομάδες που χάνουν πολλούς παίκτες, για πολλές ημέρες. Κι ο Ολυμπιακός δεν έχασε απλά πολλούς, αλλά πάνω από το 50% του ρόστερ της πρώτης ομάδας! Με συνολικά 15 ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν από την Τετάρτη και μετά στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, οι περισσότεροι από μακρινά και κουραστικά ταξίδια.

Αυτή η ιδιαίτερη συνθήκη, λοιπόν, ανάγκασε τον Πέδρο Μαρτίνς να αναζητά με προσοχή και σκεπτικισμό την καλύτερη δυνατή αρχική σύνθεση για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Δίχως να αφήνει κανένα δεδομένο στην άκρη. Είτε αυτό έχει να κάνει με την κούραση, την καταπόνηση που μπορεί να έχει υποστεί ένας παίκτης που ο ίδιος είχε στο μυαλό του είτε με τα παιχνίδια που έρχονται. Διότι όλα έχουν τη σημασία τους.

Στην τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού ο Πορτογάλος έδειξε να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στους παίκτες που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει. Αλλάζοντας τα πλάνα του σε σχέση με ό,τι είχε δείξει την Παρασκευή. Μία αλλαγή που δεν αποκλείεται να είναι και… παραπλανητική, ώστε να μείνουν στην τσίτα όλοι οι παίκτες. Αν και ο Μαρτίνς δεν έχει κρύψει καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τον προβληματισμό του, τις σκέψεις του για τον τρόπο που πρέπει να διαχειριστεί ορισμένους παίκτες, αλλά και πολύ σημαντικά παιχνίδια που έχει μπροστά του.

Με βάση ό,τι έδειξε χθες, λοιπόν, προκύπτει ότι η μοναδική θέση που ακόμη «παίζεται» είναι μία στην τριάδα των χαφ. Διότι ενώ όλα έδειχναν ότι πως οι Γκιγιέρμε, Νάτχο και Τουρέ είναι «σίγουροι», ξαφνικά στην εξίσωση μπήκε και ο Μάντι Καμαρά. Με λιγότερες πιθανότητες, αλλά με τον Μαρτίνς να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τον μέσο από τη Γουινέα, σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός θέλει να τρέξει και να πιέσει αφόρητα τον αντίπαλό του. Χωρίς, ωστόσο να είναι σαφές ποιον παίκτη θα μπορούσε να αφήσει εκτός ο 48χρονος τεχνικός, για παίξει ο Αφρικανός.

Στη δοκιμή που έγινε βασικοί ξεκίνησαν οι Γκιγιέρμε, Νάτχο, Τουρέ, αλλά στη συνέχεια έγιναν (κυκλικά) αλλαγή και οι τρεις, με τον Μαρτίνς να δοκιμάζει όλους τους συνδυασμούς που προκύπτουν με τρεις από τη συγκεκριμένη 4άδα μέσων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις υπόλοιπες τώρα, ο Μαρτίνς έδειξε ότι έχει αποφασίσει να ξεκινήσει με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, τον Ελαμπντελαουί (αντί του Τοροσίδη, που δοκιμαζόταν όλη την εβδομάδα) στο δεξί άκρο, τους Μιράντα, Σισέ στο κέντρο της άμυνας και τον Τσιμίκα αριστερά, παρότι είχε δύο 90λεπτα στα πόδια του με την Εθνική Ελλάδος. Με την επίθεση να είναι γνωστή εδώ και μέρες, καθώς πάλι ο Μαρτίνς δοκίμασε τους Χριστοδουλόπουλο, Ποντένσε και Γκερέρο.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Μαρτίνς έδειξε βίντεο στους παίκτες του με τον τρόπο που αγωνίζεται ο ΟΦΗ, ανέλυσε τα δυνατά και αδύναμα σημεία του παιχνιδιού των Κρητικών και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του πίεση από το πρώτο λεπτό, καθώς θεωρεί ότι η (μαζική) άμυνα της ομάδας του Παπαδόπουλου θα «δώσει» ευκαιρίες. Τις οποίες, όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να τις εκμεταλλευτεί και να σκοράρει όσο νωρίτερα γίνεται. Ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το αμυντικό σκέλος, ζήτησε μεγάλη προσοχή στις βαθιές μπαλιές-«γιόμες» των γηπεδούχων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ