Τέλος ο εγκλεισμός για τους παίκτες του Ολυμπιακού

Τέλος ο εγκλεισμός για τους παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την... ανατροπή, άλλαξε το πρόγραμμα και ανακοίνωσε στους αρχηγούς ότι οι παίκτες δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στο Ρέντη για να διανυκτερεύσουν. Τι έγινε στο προπονητήριο, ποιο ήταν το πρόγραμμα, τι λένε οι Ερυθρόλευκοι. Οι συζητήσεις με Καρεμπέ, Μοντέστο.

Το ηλεκτροσόκ, έγινε. Πλέον, μένει να δούμε τα αποτελέσματά του. Καθώς μετά πρωινή προπόνηση, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού είναι ελεύθεροι και το βράδυ θα κοιμηθούν στα σπίτια τους. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να θεωρεί ότι τα δύο βράδια που πέρασαν στους ξενώνες του Ρέντη ήταν αρκετά για να αντιληφθούν άπαντες ότι κάτι πρέπει να κάνουν. Να κάνουν την αυτοκριτική τους, να μιλήσουν μεταξύ τους και να φροντίσουν, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά, να αλλάξει το κλίμα.

Όπως προαναφέραμε, εγκλεισμός τέλος. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο Μαρτίνς φώναξε τους αρχηγούς στο γραφείο του και τους ζήτησε να ενημερώσουν τους συμπαίκτες τους για την απόφασή του να διανυκτερεύσουν σπίτια τους απόψε. Βάσει του αρχικού προγράμματος, οι παίκτες θα έφευγαν στις 14:00 από το Ρέντη, θα πήγαιναν στα σπίτια τους ή όπου αλλού ήθελαν και στις 20:00 ήταν υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στο προπονητήριο των Πειραιωτών, για να κοιμηθούν μέσα το βράδυ και το πρωί να μεταβούν όλοι μαζί στο αεροδρόμιο. Ωστόσο και αυτό άλλαξε, με τον Μαρτίνς να ενημερώνει ότι οι παίκτες μπορούν να μεταβούν μόνοι τους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το πρωί της Τετάρτης, για να «πετάξουν» για το Λουξεμβούργο και το παιχνίδι με την Ντουντελάνζ.

Σε αυτό το σημείο έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι οι 36 ώρες (02:00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με 14:00 σήμερα) που έμειναν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη οι Ερυθρόλευκοι ήταν γεμάτες ποδόσφαιρο, συζήτηση, αλλά και προτροπές για άμεση ανάκαμψη της ομάδας. Όπως ήδη έχετε διαβάσει από to10.gr, οι Ερυθρόλευκοι είδαν βίντεο το πρωί της Δευτέρας και άκουσαν τα παράπονα του Πέδρο Μαρτίνς, προπονήθηκαν και ακολούθησαν κατά γράμμα το αυστηρό ομαδικό πρόγραμμα που τηρείται όταν ακολουθεί αγώνας (φαγητό όλοι μαζί, ωράριο κλπ).

Τι προέκυψε από τον 36ωρο εγκλεισμό; Ότι ο Ολυμπιακός, ως ομάδα, εμφανίζεται έτοιμος να αντιδράσει. Ξέχωρα από το τι μπορεί να πιστεύει ή να θέλει ο καθένας, οι συζητήσεις που έγιναν, αλλά και όσα είπε ο Πέδρο Μαρτίνς είχαν ηπιότητα και σκοπός δεν ήταν η «τιμωρία» των παικτών. Στόχος ήταν η ομάδα να βρει ως σύνολο τον τρόπο να αντιδράσει, να απομονωθεί από τις εξωτερικές υπερβολές, να ηρεμήσει, να συζητήσει και οι ποδοσφαιριστές να αντιληφθούν ότι τίποτε δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια και χωρίς να τα δίνουν όλα.

Και ως προς αυτό το σκέλος οι παίκτες αποδέχθηκαν τις ευθύνες τους. Και υποσχέθηκαν ότι θα αντιδράσουν. Ότι αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Πέμπτης με την Ντουντελάνζ, θα δείξουν το πρόσωπο που επιβάλει η παρουσία τους στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε ότι οι παίκτες σκοπεύουν να παίξουν και να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και για τον… προπονητή τους. Διότι η συμπεριφορά, η δουλειά και ο άνθρωπος Πέδρο Μαρτίνς δεν αμφισβητούνται από τους Ερυθρόλευκους. Το αντίθετο, υπάρχει η πεποίθηση ότι ο Ολυμπιακός αδικεί τον εαυτό του. Και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Τέλος, εκείνο που έχει αξία να αναφέρουμε είναι ότι στη διάρκεια του… εγκλεισμού των παικτών στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Φρανσουά Μοντέστο φρόντισαν να είναι διαρκώς κοντά τους. Τόσο ο αθλητικός διευθυντής όσο και ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της ΠΑΕ, μάλιστα, συζήτησαν ομαδικά και κατ’ ιδίαν με τους Ερυθρόλευκους, θέλοντας τους δώσουν συμβουλές, αλλά και να τους εξηγήσουν τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα, ώστε να αλλάξει το κλίμα και ο Ολυμπιακός να επιστρέψει, κατ’ αρχάς στις νίκες και εν συνεχεία να κατακτήσει τους στόχους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ