Φάκελος Σάμαρη : Το συμβόλαιο με την Μπενφίκα και οι προϋποθέσεις για να τον παραχωρήσει

Φάκελος Σάμαρη : Το συμβόλαιο με την Μπενφίκα και οι προϋποθέσεις για να τον παραχωρήσει

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχθεί η Μπενφίκα να παραχωρήσει τον Ανδρέα Σάμαρη είτε στην ΑΕΚ είτε σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Η επιθυμία του 29χρονου να συνεχίσει σε ανταγωνιστικό επίπεδο και οι διαδοχικές απουσίες από την Εθνική Ελλάδας που ενδέχεται να παίξουν ρόλο.

Η πορτογαλική A’ Bola υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι ο Ανδρέα Σάμαρης, του οποίου το συμβόλαιο με την Μπενφίκα λήγει το καλοκαίρι του 2019, βρίσκεται στο στόχαστρο της ΑΕΚ, σενάριο που εκ πρώτης όψης δεν φαντάζει απίθανο, αλλά κρύβει δυσκολίες.

Σε ρεπορτάζ της 14ης Οκτωβρίου η O’Jogo έκανε λόγο για αλλαγή στάσης της Μπενφίκα εν συγκρίσει με το προηγούμενο διάστημα, η οποία είχε αποφασίσει να βάλει… νερό στο κρασί της, σκεπτόμενη να ανανεώσει το συμβόλαιο του πρώην μέσου του Ολυμπιακού, παρότι ο Ρουί Βιτόρια δεν τον υπολογίζει ούτε για τις πρώτες εναλλακτικές της μεσαίας γραμμής. Ο λόγος; Οι Αετοί της Λισαβόνας δεν θέλουν να τον χάσουν δίχως να αποκομίσουν οικονομικό όφελος, δεδομένου και ότι τον είχαν αγοράσει ακριβά από τους Πειραιώτες.

Το γεγονός ότι ο Βιτόρια άρχισε να βγάζει από την αφάνεια τον Έλληνα μέσο στη διάρκεια του Οκτωβρίου, δίνοντάς του ολιγόλεπτες συμμετοχές, φέρεται να αρέσει και στον ίδιο τον 29χρονο, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν να σκέφτεται επίσης να επεκτείνει τη συνεργασία του με την Μπενφίκα.

Το περασμένο καλοκαίρι η σαουδαραβική Αλ-Χιλάλ ήταν πρόθυμη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της πορτογαλικής ομάδας και να πάρει με μεταγραφή τον Σάμαρη, ωστόσο ο ίδιος απέρριψε την εν λόγω προοπτική, κατόπιν της επιθυμίας του να παραμείνει επί ευρωπαϊκού εδάφους και να συνεχίσει να βρίσκεται σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Οι ρωσικές Ζενίτ και η Λοκομοτίβ Μόσχας ήταν δύο ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον, όμως παραμένει άγνωστο το αν κατατέθηκε προσφορά από εκείνες προς τους Πορτογάλους. Στο δημοσίευμα της O’Jogo είχε τονιστεί και ότι υπάρχει ενδιαφέρον για εκείνον από την Αγγλία και την Ισπανία (Ράγιο Βαγεκάνο).

Ο 29χρονος ανήκει στην Μπενφίκα από το καλοκαίρι του 2014, έχοντας καταγράψει 137 εμφανίσεις με τη φανέλα της. Αυτά, τη στιγμή που ο Μίχαελ Σκίμπε δεν τον είχε συμπεριλάβει στις τελευταίες κλήσεις του, λόγω της αγωνιστικής απραξίας του στο ξεκίνημα της σεζόν. Ο Άγγελος Αναστασιάδης θεωρείται ακόμα πιο δύσκολο να τον τοποθετήσει στα πλάνα του, παρά μόνο αν αρχίσει να παίρνει χρόνο στο χορτάρι. Αυτή η αποχή από τη Γαλανόλευκη δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο στην απόφασή του, λαμβάνοντας υπόψη και το πόσοι Κιτρινόμαυροι έχουν καταφέρει να περάσουν το κατόπι της Εθνικής με τις πρόσφατες εμφανίσεις τους.

Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θέλει να κινηθεί δραστικά για την ενίσχυση του άξονα της μεσαίας γραμμής της και εφόσον το αγωνιστικό προφίλ του Σάμαρη ταιριάζει σε αυτό που ψάχνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, δεν υφίσταται λόγος να μη γίνει σχετική προσπάθεια. Κατά πάσα πιθανότητα για να πειστεί η Μπενφίκα να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο, θα ζητήσει τουλάχιστον ένα μικρό ποσό από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Η Ένωση ενδιαφέρεται για άμεση ενίσχυση, επομένως αν η υπόθεση δεν προχωρήσει τότε, η λογική λέει ότι δεν θα μετατεθεί ούτε για το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ