Τι συμβαίνει με τον Μπακασέτα

  Τι συμβαίνει με τον Μπακασέτα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε πως αν μπορούσε στο αποψινό ντέρμπι θα τους άλλαζε όλους. Εννοούσε πως θα ήθελε «11 Μπακασέτες»

Σκασμένος ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Όχι τόσο για την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, αλλά για την εμφάνιση της ομάδας του. «Δεν μπήκαμε στο γήπεδο» είπε εμφανώς προβληματισμένος ο Έλληνας τεχνικός. «Βρισκόμασταν σε άλλο γήπεδο. Δεν κάναμε τίποτα» πρόσθεσε, για να ρίξει τη βόμβα του στο φινάλε: «Βλέποντας το ματς, αν είχα τη δυνατότητα θα κατέβαζα άλλη ενδεκάδα…».

Βαριές κουβέντες από έναν προπονητή που βεβαίως δεν έχει μάθει να μασάει τα λόγια του. Είπε ότι είδε. Και ότι ένιωσε. Μια ομάδα που επί της ουσίας του σε αυτό το τεστ πρόδωσε την εμπιστοσύνη του. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και… πνευματικά. Γιατί παρατηρώντας την ΑΕΚ απόψε με τον Παναθηναϊκό δεν ήξερες που τελειώνει το «δεν μπορώ» και αρχίζει το «δεν θέλω». Θέμα νοοτροπίας από ένα σημείο και έπειτα. Το να πηγαίνεις δεύτερος στη μπάλα σε μια φάση γίνεται. Το να πηγαίνεις δεύτερος όλο το βράδυ, και ακόμη και ο τερματοφύλακας σου να κάνει πάσες στον αντίπαλο δεν χωνεύεται με τίποτε.

Και μιας και η κουβέντα αναπόφευκτα πηγαίνει ως εκεί; Οι πολλοί –φίλοι της ΑΕΚ- ήδη στα social media ξεσαλώνουν υπό τον γνωστό παρονομαστή. Τις μεταγραφές που δεν έγιναν στο τέλος του καλοκαιριού από την διοίκηση. Το μικρό ρόστερ, που επί της ουσίας δεν επιτρέπει στον προπονητή να έχει μια βεντάλια επιλογών που και τον εσωτερικό ανταγωνισμό θα αυξήσουν (ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα αδιαφορίας ή τέλος πάντων χαλαρότητας) αλλά και θα δώσουν το δικαίωμα να μπορείς να επιλέξεις χωρίς το rotation να αποτελεί μεγαλύτερο αντίπαλο από την ομάδα που στέκεται στην απέναντι πλευρά του γηπέδου.

Άλλο τι λέει ο κόσμος όμως (δικαιολογημένα) και άλλο τι σκέφτονταν ο προπονητής. Και για να το κάνουμε ξεκάθαρο: Όχι, ο Ουζουνίδης δεν χρειάζονταν απόψε μεταγραφές. Χρειάζονταν απλά τον Τάσο Μπακασέτα. Τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της δικής του αγωνιστικής εκδοχής. Τον διεθνή μέσο-επιθετικό που φέτος κάνει μακράν την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Μια ηγετική παρουσία που ανεβάζει συνολικό το επίπεδο λειτουργίας της ομάδας. Με γκολ (4 σε Ελλάδα και Ευρώπη), με σπουδαίες εμφανίσεις, με κυρίαρχο ρόλο στο πλάνο του προπονητή.

Θα ήθελε στην ομάδα του να έχει «11 σαν τον Μπακασέτα». Για τον χαρακτήρα του, την βελτίωση του, την αξία του στην λειτουργία της ομάδας. Θα ήθελε όμως περισσότερο ειδικά απόψε να έχει έστω τον έναν Μπακασέτα που θα του έδινε άλλες δυνατότητες. Η δική του ΑΕΚ χωρίς τον Μπακασέτα είναι μια άλλη ΑΕΚ. Απλά ήρθε την περασμένη εβδομάδα το εμφατικό 4-0 με τον Άρη για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι. Σήμερα που δεν προέκυψε ένα γρήγορο γκολ ή ένας αντίπαλος που θέλησε να κάνει από το πρώτο δευτερόλεπτο άμυνα στα… μισά του γηπέδου αλλά να πιέσει τη μπάλα και να διεκδικήσει σοβαρά το αποτέλεσμα; Η αλήθεια αποκαταστάθηκε.

Τεράστια απώλεια, που ήρθε εντελώς ξαφνικά για να κάνει την κατάσταση πιο δύσκολη. Απώλεια που δεν μνημονεύεται όσο πρέπει από τους αρθρογράφους και ρεπόρτερ της ΑΕΚ, παρότι πρόκειται για τον ως τώρα MVP της σεζόν. Και μιας και το κουβεντιάζουμε; Ο τραυματισμός του Μπακασέτα στο ισχίο (!) τον έχει αφήσει ήδη εκτός παραπάνω από μια εβδομάδα. Εκτός αποστολής με τον Άρη, εκτός στο κύπελλο, εκτός και με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Έλληνας διεθνής έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει την αναμέτρηση με τους Πράσινους αλλά δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης. Εδώ και αρκετές ημέρες όταν οι συμπαίκτες του προπονούνται, εκείνος μένει στο γυμναστήριο ή κάνει θεραπεία.

Έχει να παίξει από το ματς με τη Μπάγερν στις 23 του Οκτώβρη. Τραγική ειρωνεία; Αφενός μεν ψηφίστηκε «παίκτης του μήνα» για την Ένωση στις 26 του μήνα. Αφετέρου από εκείνη την ημέρα (μιας και στις 25 είχε «ρεπό» η ομάδα) έμεινε εκτός προπονήσεων. «Τάσος Μπακασέτας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο ισχίο και δεν ολοκλήρωσε την προπόνηση, με την κατάστασή του να επανεκτιμάται το Σάββατο» ανέφερε το ιατρικό δελτίο εκείνης της ημέρας. Και από τότε σε καθημερινή βάση η ίδια ιστορία. Μια προπόνηση χωρίς εκείνος να μπορεί να μπει στο πρόγραμμα.

Φυσικά ο διεθνής άσος δεν είναι ο πρώτος τραυματίας φέτος για την ΑΕΚ. Κατά σύμπτωση μάλιστα στις 26 του Οκτώβρη, την πρώτη ημέρα απουσίας του Μπακασέτα από το πρόγραμμα, η πρωταθλήτρια αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον γυμναστή αποκατάστασης, Γιάννη Κωτσή.

Ο χρόνος βέβαια δεν γυρίζει πίσω. Ούτε για τον Μπακασέτα, ούτε για τον Ουζουνίδη. Η ΑΕΚ όμως κατάλαβε ποιος είναι ο ηγέτης της. Και πόσο τον έχει ανάγκη. Άμεσα! Σε ένα καθοριστικό σημείο της σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ