Γεβγέν Χατσερίντι: «Ογκόλιθος», όνομα και… βάρος!

Γεβγέν Χατσερίντι: «Ογκόλιθος», όνομα και… βάρος!

Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ αποκτήθηκε ως ανασταλτικός «μεσσίας», αλλά εξελίσσεται σε παταγώδη αποτυχία, οικονομικό «βαρίδι», αλλά και ατυχές σημείο αναφοράς για όλες τις ανανεώσεις συμβολαίων!

Αποκτήθηκε μετά από μάχη σχεδόν ενός χρόνου. Και η άφιξή του στην Ελλάδα πανηγυρίστηκε δεόντως από τους ανθρώπους και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Εκθειάστηκε σε ακραίο βαθμό, ωσάν ο ανασταλτικός «μεσσίας» του Δικεφάλου. Ο «καταστροφέας» των αντίπαλων επιθετικών, ο «ογκόλιθος» της άμυνας. Και ειδικά στο τελευταίο, έπεσαν όλοι μέσα.

Διότι ο Γεβγέν Χατσερίντι, περί ου ο λόγος, είναι όντως ογκόλιθος. Στο μπόι, αλλά και στην… ταχύτητα. Ενώ παράλληλα και η συνολική παρουσία του στον οργανισμό ΠΑΟΚ ζυγίζει όσο ένας ογκόλιθος. Που έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά σημαντικό βαρίδι για τον Δικέφαλο. Αγωνιστικά και… οικονομικά.

Το λάθος και η αποβολή του Χατσερίντι στο παιχνίδι με την Τσέλσι (μετά από τραγικό λάθος του Μάτος, για να μην ξεχνιόμαστε) ήταν απλώς η συνέχεια μιας μόνιμης μετριότητας για τον Ουκρανό. Οι μόλις 10 φετινές του συμμετοχές έχουν στιγματιστεί από πληθώρα λαθών και έχουν αναδείξει την αδυναμία του Ουκρανού να ανταπεξέλθει ακόμη και σε επίπεδο ελληνικού πρωταθλήματος.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό, βεβαίως, να παίζει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος αποφάσισε να πάει εξ αρχής κόντρα στη βούληση της οικογένειας Σαββίδη, αφήνοντας εκτός rotation τον 31χρονο διεθνή στόπερ και δείχνοντας την προτίμησή του στους Βαρέλα, Κρέσπο. Τι κι αν το βαρύ κορμί του Χατσερίντι χρειάζεται ρυθμό και παιχνίδια, ο Ρουμάνος είχε άλλα πράγματα στο μυαλό του. Και κάπως έτσι, τελειώνει τον ποδοσφαιριστή.

Διότι ο Χατσερίντι είχε προαναγγείλει εδώ και καιρός πως εάν δεν παίζει, θα φύγει. Και αυτό θα γίνει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Ιανουάριο. Εάν, φυσικά, βρεθεί ομάδα που θα δεχθεί να πληρώσει τον εξαιρετικά παχυλό μισθό του, που φτάνει (ή και ξεπερνάει κατά άλλους) το 1,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Ποσό έχει δημιουργήσει μία νέα συνθήκη στο ρόστερ του Δικεφάλου.

Το συμβόλαιο του Χατσερίντι δίνει ένα πρώτης τάξεως πάτημα στους παίκτες που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της χρονιάς. Να απαιτήσουν περισσότερα χρήματα, στη λογική του «αφού αυτός, που δεν παίζει και αποδίδει χάλια παίρνει τόσα, εγώ πόσα;». Ενας ακόμη λόγος για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα.

Επιχείρηση, ωστόσο, που αναμένεται να είναι αρκετά κοστοβόρα για τον Δικέφαλο. Ειδικά εάν ο παίκτης δεν βρει τα λεφτά που θέλει, σε άλλον σύλλογο. Αν και η αλήθεια είναι πως, είτε φύγει είτε μείνει, το δεδομένο είναι ότι τη «ζημιά» την έκανε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ