Το μεγάλο ρίσκο του Ιβάν με τον Πρίγιοβιτς και το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ

Το μεγάλο ρίσκο του Ιβάν με τον Πρίγιοβιτς και το πραγματικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ

Την ίδια πρόταση με την Αλ Ιτιχάντ ο Δικέφαλος την είχε και πέρσι από την Κίνα. Ο Πρίγιοβιτς τότε έμεινε…

Δεν βλέπω με ποιον τρόπο θα συνεχίσει ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στον ΠΑΟΚ. Παίζονται οι τελευταίες σκηνές σε ένα «έργο» που επί της ουσίας έχει ξεκινήσει καιρό τώρα. Εκείνο που το τέλος του στέλνει τον Σέρβο μακριά από την Τούμπα. Μια ιστορία που όσο και αν κάποιοι την παρουσιάζουν ως «αυτονόητη» στην πραγματικότητα συμβαίνει γιατί αποτελεί επιλογή. Την επιλογή του ΠΑΟΚ να αφήσει τον καλύτερο σέντερ φορ που είχε εδώ και δεκαετίες. Και να τον αφήσει στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Στο μέσο μιας σεζόν που το πρωτάθλημα είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ναι, πολλά τα λεφτά της Αλ Ιτιχάντ όπως ξέρετε εδώ και εβδομάδες από to10.gr. Τα ίδια όμως τα έδιναν πέρσι τέτοια εποχή και οι Κινέζοι στον ΠΑΟΚ για τον Πρίγιοβιτς. Και επιπλέον έδιναν στον Σέρβο ένα συμβόλαιο παρόμοιο με αυτό που ετοιμάζεται τώρα να τον ντύσει Εμίρη. Η μεταγραφή του όμως στη χώρα του μεταξιού δεν έγινε. Και δεν έγινε, γιατί δεν το επέτρεψε ο ΠΑΟΚ και η κάψα για την περσινή κατάκτηση του τίτλου. Η ίδια κάψα που δεν άφησε τον Πρίγιοβιτς να φύγει και στα τέλη Αυγούστου για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, σε έναν προορισμό πολύ πιο κοντά στα «θέλω» του παίκτη.

Τι άλλαξε τώρα; Άλλαξε η αντιμετώπιση της κατάστασης από τον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν Σαββίδης αποφασίζει, ο Ιβάν Σαββίδης αυτή τη στιγμή δεν κάνει κάτι για να αλλάξει την κατάσταση. Να φωνάξει τον παίκτη, να του προτείνει ένα μεγαλύτερο συμβόλαιο, να του δώσει εγγυήσεις ότι θα τον αφήσει να φύγει το καλοκαίρι ίσως για ένα πιο εμπορικό πρωτάθλημα με μικρότερο αντίτιμο για τον ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν με το «απεριόριστο μπάτζετ» αυτή τη στιγμή δεν είναι ο Ιβάν του ΠΑΟΚ. Εννοείτε πως το μοναστήρι να είναι καλά, πως θα έρθει ένας αντικαταστάτης ότι μπορεί μάλιστα «επικοινωνιακά» να είναι και καλύτερο όνομα από τον Σέρβο. Πρίγιοβιτς όμως δεν θα είναι.

Και ο Πριγιογκόλ στο… πρωτάθλημα των προέδρων που φέρει την ονομασία Σούπερ Λιγκ, είναι «διαμάντι». Αν ο Ιβάν εγγυάται για όλα τα άλλα, αν η άμυνα δουλεύει καλά, ο Πρίγιοβιτς είναι που βάζει τα γκολ. Το έκανε στην πρεμιέρα με την Τρίπολη, καθάρισε μόνος του την ΑΕΚ στη Τούμπα, τον Άρη στο Βικελίδης, ξεκλείδωσε δύσκολα ματς όπως εκείνο το εκτός έδρας με τον Λεβαδειακό και το εντός με τη Λάρισα. Δεν είναι εύκολο να αντικαταστήσεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή ακόμη και αν δώσεις περισσότερα χρήματα από όσα θα σου βάλουν αύριο στο ταμείο οι Εμίρηδες.

Τέρμα οι… αγιογραφίες λοιπόν. Καλό είναι ο οργανισμός ΠΑΟΚ να δει την πραγματικότητα κατάματα. Αν ο Σαββίδης πιστεύει ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει… ο ίδιος (όπως δηλαδή πιστεύουν οι περισσότεροι από τους επενδυτές στην Ελλάδα) είναι δικαίωμα του. Αν θέλει όμως να πιστέψουμε ότι ο Πρίγιοβιτς φεύγει μόνος του, ας μας συγχωρέσει πολύ.

To10.gr έχει αποδείξει κατ επανάληψη ότι το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ το ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο Μέσο στην Ελλάδα. Εδώ διάβασες αποκλειστικά για μεταγραφές (Ζαμπά, Χατσερίντι, Μελιόπουλος) εδώ διάβασες και τώρα και το καλοκαίρι για τα «κόλπα» με τον Σέρβο. Εδώ έμαθες την αλήθεια για τον Πέλκα και για όσα έγιναν το καλοκαίρι (Φενέρ) αλλά και για τα ραντεβού στην Πόλη. Από εμάς έμαθες τον ρόλο του Πολ Κουτσολιάκου σε πολλές και διάφορες υποθέσεις. Ακριβώς λοιπόν επειδή ξέρουμε δεν έχουμε ανάγκη να… χαϊδέψουμε κανέναν. Η πρόταση από την Αλ Ιτιχάντ δεν ήρθε μόνη της. Την έφερε ατζέντης της Βορείου Ελλάδας και της απόλυτης επιρροής της διοίκησης του ΠΑΟΚ, για όσους ξέρουν. Κανείς δεν θα τολμούσε να βάλει τέτοια… μπόμπα στα θεμέλια αν ο Δικέφαλος δεν ήταν σύμφωνος.

Μαγκιά του Ιβάν λοιπόν τα 10 εκατ ευρώ. Ρίσκο όμως που το παίρνει προσωπικά η αποχώρηση του Πρίγιοβιτς. Και αν πάρει το πρωτάθλημα που είναι και το πιθανότερο; Δεν θα το θυμάται κανείς. Αν όμως δεν το πάρει όπως πέρσι; Μετά η ιστορία αλλάζει και καθιστά τον επενδυτή «θνητό» απέναντι στους οπαδούς του Δικεφάλου.

Και κάτι τελευταίο: Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα φέτος που χτίστηκε για να πάρει το πρωτάθλημα 2019. Χωρίς μέλλον. Όχι μόνο γιατί ο κορμός είναι «γηρασμένος», αλλά και γιατί οι διοικητικοί παράγοντες δεν χτίζουν το μέλλον. Ο Κρέσπο, ο Βαρέλα, ο Πασχαλάκης, ο Πέλκας, ο Μαουρίσιο, ο Μπίσεσβαρ στον… αέρα. Ο Μάτος με τον Βιεϊρίνια κοντά στον επίλογο. Ο Πρίγιοβιτς τώρα στο… αεροπλάνο (sic, σε… άδεια) ! Αν κάποιοι δεν το έχουν καταλάβει, ο Δικέφαλος φλερτάρει με την ιδέα να ξεκινήσει το καλοκαίρι από την αρχή. Και αν το κάνει σαν πρωταθλητής; Ας σκεφτεί τη… φετινή γκέλα της ΑΕΚ που επέλεξε τα ίδια το καλοκαίρι που πέρασε, και έφτασε στο σημείο αγωνιστικά λίγους μήνες μετά να προκαλεί οίκτο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ