Άπιαστη η ρήτρα των 5 εκατ. ευρώ για Μπεργκ

Άπιαστη η ρήτρα των 5 εκατ. ευρώ για Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός έχει ρήτρα πέντε εκατ. ευρώ για την επιστροφή του Σουηδού στην Ελλάδα, αλλά θεωρείται απίθανο να πάρει αυτό το ποσό.

Ο Μάρκους Μπεργκ έφυγε από τον Παναθηναϊκό για την Αλ Αϊν, όπου «πυροβολεί» κατά ριπάς. Ο ΠΑΟΚ έχει στη λίστα του τον 32χρονο φορ γι’ αντικαταστάτη του Πρίγιοβιτς και θεωρητικά το «τριφύλλι» θα μπορούσε να έχει όφελος σε περίπτωση συμφωνίας των Θεσσαλονικέων με τον Σουηδό επιθετικό.

Οι πληροφορίες, όμως, από την πλευρά του παίκτη, όσο κι από τον Παναθηναϊκό διαφέρουν. Για πολλούς λόγους μοιάζει απίθανο αν επιτευχθεί γάμος ΠΑΟΚ-Μπεργκ να έχει κέρδος το «τριφύλλι». Τουλάχιστον σημαντικό. Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι αυτή η ρήτρα μπορεί νομικά να μην ευσταθεί.

Σε κάθε περίπτωση, όταν μπαίνουν τα νομικά στην εξίσωση, υπάρχουν τόσο πολλές ερμηνείες, που είναι παρακινδυνευμένο να κάνει οποιοσδήποτε μία ασφαλή εκτίμηση. Αν αφήσουμε τα νομικά εκτός, τότε πάλι ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με άλλες πηγές δεν μπορεί να προσδοκά σε πολλά χρήματα. Κι αυτό γιατί αναφέρονται στο παρασκήνιο που υπήρχε πέρσι για να αλλάξει η ποινή για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες, αλλά και στον εκ νέου δανεισμό του Κάτσε.

Κοντολογίς, τονίζουν ότι ο Αλαφούζος δεν θα επιμείνει στη ρήτρα, ακόμα κι αν αυτή έχει απόλυτη βάση. Μπορεί να υπάρξει συμφωνία (πάντα υποθετικά μιλάμε κι αν έχει συμφωνήσει ο ΠΑΟΚ με τον Μπεργκ) για ένα μικρότερο αντίτιμο και να μπουν στη ζυγαριά και οι Κάτσε, Σιαμπάνης, Τον νεαρό γκολκίπερ τον θέλει ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν μπορεί να τον αποκτήσει τώρα, αφού δεν υπάρχει πρόθεση να πληρώσει την ομάδα του. Μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς ποσοστό μεταπώλησης από τώρα. Ως έμψυχο… αντάλλαγμα για παράδειγμα.

Όσο για τον διεθνή Αλβανό χαφ, δεν υπάρχει ρήτρα αγοράς του, όπως γνωστοποίησε πρόσφατα ο Νταμπίζας. Κι εδώ, λοιπόν, θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να ζητήσει την ελευθέρας του χωρίς οι Θεσσαλονικείς να εισπράξουν χρήματα. Αλλά όλα αυτά είναι υποθετικά. Εμείς απλώς μεταφέρουμε ότι το «τριφύλλι», αν ο Σουηδός φορ γυρίσει στη χώρα μας, δεν μπορεί να προσδοκά στη ρήτρα. Ποιο θα είναι το όφελός του, είναι καθαρά θέμα διαπραγμάτευσης και καλής θέλησης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ