Η νέα «φόρμα» της Σούπερ Λιγκ, και οι μάχες για 5η θέση και σωτηρία

Η νέα «φόρμα» της Σούπερ Λιγκ, και οι μάχες για 5η θέση και σωτηρία

Η ήττα του Παναθηναϊκού στη Λαμία ήρθε να συμπληρώσει ένα… παζλ αλλαγών που προκύπτουν μέσα στο 2019 στο πρωτάθλημα. Σε «ειδικές κατηγορίες» που μοιάζουν να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την κορυφή

Πάει και η 17η αγωνιστική. Αυτή που ολοκληρώθηκε στη Λαμία με την ομώνυμη ομάδα να επιβεβαιώνει πως είναι πια και επίσημα ο πιο μεγάλος «μικρός» μπελάς για τον Παναθηναϊκό. Για τους Πράσινους που μέσα στο 2019 έχουν δύο ήττες από το συγκρότημα του Μάκη Χάβου και μόλις έναν βαθμό στο πρωτάθλημα.

Μοιάζει να έφυγε… η αστερόσκονη για τους πιτσιρικάδες του Γιώργου Δώνη οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν στο αμέσως επόμενο διάστημα «αντίδραση» ώστε να συνεχίσουν να έχουν τον πρώτο λόγο για την προνομιούχο πέμπτη θέση του πρωταθλήματος. Χτίστηκε ένα γκρουπ ομάδων (ΠΑΟ 23, ΑΡΗΣ 23, Ξάνθη 23, Παναιτωλικός 22) στο δεύτερο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ. Ένα γκρουπ που λογικά έχει τον ίδιο στόχο. Την 5η θέση. Η μεγάλη φανέλα είναι αυτή του Παναθηναϊκού, το καλύτερο υλικό το έχει ο ΑΡΗΣ, τις καλύτερες διαιτησίες η Ξάνθη. Για τον Παναιτωλικό δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Άλλωστε είναι μια ομάδα που χαρακτηρίζεται από αστάθεια όλα τα χρόνια που συμμετέχει στην Σούπερ Λιγκ.

Στο… ρετιρέ της Σούπερ Λιγκ; Τα νέα του 2019 φέρνουν ενισχυμένη την ΑΕΚ, η οποία πέρασε τον Ατρόμητο, ανέβηκε στην τρίτη θέση και ουσιαστικά κυνηγά τον Ολυμπιακό από το -6. Η ομάδα του Ουζουνίδη με την 3-5-2 διάταξη (του Μανόλο), την επιστροφή του Μπακασέτα και τα όσα γρήγορα γκολ δεν βρήκε σε ολόκληρο το 2018 (αυτά που έβαλε σε Γιάννενα εκτός και Αστέρας εντός) έχει και πάλι «παλμό». Και έχει και δύο ματς μπροστά (Πανιώνιο εκτός, Λεβαδειακό εντός) που μπορούν να τραβήξουν ακόμη πιο μακριά το σερί της. Πριν το «ιστορικό» αντάμωμα με τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ (3/2) ο οποίος επίσης δεν αναμένεται ως τότε να έχει χάσει βαθμό (ΟΦΗ και ΠΑΣ εντός). Τα έχει κάνει ο Δικέφαλος του Βορρά ματς σαν αυτά που έχει άμεσα μπροστά του, να μοιάζουν ότι τα παίζει… μόνος του. Δίχως αντίπαλο. Άρα θα πάει στο ΟΑΚΑ με 50 βαθμούς. Και… βλέπουμε με πόση διαφορά από τον Ολυμπιακό που εν τω μεταξύ έχει Αστέρα (εκτός) και ΑΕΛ (εντός). Πιο δύσκολο (ελέω Τρίπολης) να μείνουν οι Πειραιώτες στο -8, παρά να ελπίζουν ότι θα μειώσουν τη διαφορά ως τα τέλη του μήνα.

Και στα χαμηλά: Απόλλωνας (6β) και Λεβαδειακός (9β) μοιάζουν να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους. Για την τρίτη ομάδα που θα πέσει απευθείας όμως, αλλά και για εκείνον που θα δώσει μπαράζ παραμονής έχουμε… τζόγο. ΠΑΣ και Λαμία στους 14 βαθμούς, ΟΦΗ στους 15 (και εν αναμονή για τον νέο του προπονητή). Η ομάδα των Ιωαννίνων φιλοξενεί τώρα τον Απόλλωνα. Αν δεν νικήσει; Έμπλεξε άσχημα. Το ίδιο ισχύει και για την Λαμία που ψάχνει τουλάχιστον πέντε βαθμούς στα τρία –ακόμη- σερί εντός έδρας ματς που έχει μπροστά (Ατρόμητος, Απόλλωνας, Παναιτωλικός).  Για τον ΟΦΗ το πρόγραμμα που ακολουθεί μοιάζει αληθινός μπελάς (ΠΑΟΚ εκτός, Ατρόμητος εντός, Ξάνθη εντός, ΑΕΚ εκτός). Αλλά και οι Κρητικοί δεν έχουν πολλά περιθώρια. Πρέπει να βρουν βαθμούς. Τουλάχιστον να συνεχίσουν να είναι ισχυροί στην έδρα τους. Εκεί που έχουν μαζέψει τους 11 από τους 15 βαθμούς τους.

Πρόβλεψη; Αν ο Πανιώνιος (19β.) δεν βρει γρήγορα άκρη με το ιδιοκτησιακό μπορεί κάλλιστα να κινδυνεύσει. Να μπει και εκείνος στο γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουν για την παραμονή στην κατηγορία. Τα επόμενα τρία ματς του μάλιστα με ΑΕΚ (εκτός), Αστέρα (εντός), Ολυμπιακό (εκτός) ενισχύουν αυτή την αίσθηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ