Οταν βάζεις «σφραγίδα» σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (vids)

Οταν βάζεις «σφραγίδα» σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (vids)

Την τελευταία δεκαετία όλοι οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού σκόραραν σε ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο. Από τους εκτελεστές Σισέ, Μπεργκ μέχρι τον Φιγκερόα και τον Τοτσέ!

Ο Φεντερίκο Μακέντα, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, χρειάζεται ένα γκολ σε σπουδαίο παιχνίδι. Το έχει ανάγκη ο ίδιος και η ομάδα του. Δεν θα είναι και το καλύτερο για τον Ιταλό επιθετικό να κλείσει τη σεζόν χωρίς να έχει σκοράρει σε ντέρμπι.

Στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ, αλλά και σ’ αυτό με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ του παρουσιάστηκαν ευκαιρίες, όμως, δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Κοντολογίς, χρωστάει ένα μεγάλο γκολ και καλό είναι να μην το αφήσει ανεκπλήρωτο. Γνωρίζει και ο ίδιος ότι ένας επιθετικός πρέπει στα μεγάλα παιχνίδια να βάζει τη σφραγίδα του.

Την τελευταία δεκαετία, άλλωστε, οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού άφησαν το σημάδι τους σε ντέρμπι με αιώνιο αντίπαλο. Ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος θα είναι παρών απόψε στο ΟΑΚΑ δεν άφησε ομάδα που να μην την πληγώσει, όπως φυσικά και ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Γάλλο σταρ σημείωσε και τα δύο γκολ στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ με 2-1, τη σεζόν 2010-11. Το πρώτο, μάλιστα, με σουτ στην κίνηση έπειτα από μπαλιά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου.

https://www.youtube.com/watch?v=-YkoB_UkNu0

Ο Μάρκους Μπεργκ πέτυχε τρία γκολ εις βάρος των Πειραιωτών. Θα ήταν αδύνατον να μην βάλει τη σφραγίδα του στον θρίαμβο με 0-3 στο «Γ. Καραϊσκάκης», μήνα Μάρτιο, τη σεζόν 2013-14. Έδωσε την ασίστ στον Πράνιτς για το 0-1 και πέτυχε ο ίδιος το 0-2. Τη σεζόν 2015-16, άνοιξε το σκορ στο Φάληρο, σημειώνοντας μόλις στο 3’ το 0-1, αλλά οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς σε 3-1. Τη σεζόν 2016-17, ο Μπεργκ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με θαυμάσιο γυριστό σουτ, στη νίκη του Παναθηναϊκού με 1-0 στη Λεωφόρο.

https://www.youtube.com/watch?v=3CUznXy7xe0

Αυτοί ήταν οι δύο μεγάλοι εκτελεστές. Γκολ, όμως, σημείωσαν και δύο ακόμα φορ. Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα δεν πρόσφερε τα μέγιστα στον Παναθηναϊκό, αλλά έμεινε στην ιστορία για το γκολ που πέτυχε στο Φάληρο, τη σεζόν 2012-13, μία από τις χειρότερες χρονιές του «τριφυλλιού», το οποίο μάλιστα δεν βγήκε στην Ευρώπη. Ο Ζέκα σέντραρε και ο Αρεντινός με αριστερό πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ, ωστόσο, οι Πειραιώτες στο τέλος διαμόρφωσαν το τελικό 1-1.

https://www.youtube.com/watch?v=D8Tx8s12liQ

Πάμε και στον Χοσέ Τοτσέ. Ο Ισπανός φορ, δεν ήταν κακός παίκτης. Ήξερε πώς να κινείται στην περιοχή, αλλά ήρθε μετά τον Σισέ και οι συγκρίσεις ήταν άδικες. Έγραψε κι αυτός το όνομά του στη λίστα των επιθετικών, που έχουν σκοράρει σε ντέρμπι. Την περίοδο 2012-13 στον πρώτο γύρο, ο Μαυρίας άνοιξε το σκορ, οι «ερυθρόλευκοι» το ανέτρεψαν σε 1-2, αλλά ο Ισπανός στο 67’ διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο ΟΑΚΑ.

https://www.youtube.com/watch?v=RSDKBqP9kzY

Την περασμένη περίοδο βασικοί επιθετικοί ήταν οι Τσάβες, Μολίνς. Κανείς δεν κατάφερε να γράψει ιστορία. Ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος αν κι έφυγε στη μέση της σεζόν, τερμάτισε πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με πέντε γκολ (όσα και ο Λουντ, που έμεινε έως το τέλος) κι έπαιζε πολλές φορές δεύτερος επιθετικός. Ήταν, λοιπόν, αυτός που χάρισε τη νίκη στους «πράσινους» στη Λεωφόρο με σκορ 1-0. Αν μη τι άλλο, ήρθε η ώρα του Μακέντα να βάλει τη σφραγίδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ