Ζήνδρος: «Ο Κράμερ, το γερμανικό μουσείο και τα…σφραγισμένα διαβατήρια για του χρόνου»

Ζήνδρος: «Ο Κράμερ, το γερμανικό μουσείο και τα…σφραγισμένα διαβατήρια για του χρόνου»

Η παλιά δόξα του Άρη μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την φετινή πολύ καλή πορεία, για τον Θόδωρο Καρυπίδη, αλλά και τον Ντίτμαρ Κράμερ που συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 50 κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Γιώργος Ζήνδρος, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 με αφορμή την επιλογή του Ντίτμαρ Κράμερ στην κορυφαία 50άδα προπονητών, από το γνωστό γαλλικό περιοδικό, France Football.

Θυμίζουμε οτι ο Γερμανός τεχνικός ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2015 σε ηλικία 90 ετών είχε καθίσει στον πάγκο του Άρη τη σεζόν 1981-82.

Αναλυτικά όσα είπε η μεγάλη δόξα των κίτρινων:

-Για το σκορ με τον Απόλλωνα Σμύρνης:

Μία παρόμοια νίκη είχαμε κάνει και εμείς στην εποχή μου. Είχαμε νικήσει τότε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 6-1.

-Για τον Κράμερ που είχε προπονητή τότε:

Τον είχα προπονητή και δεν θα μπορούσα να πω παρά μόνο καλά λόγια. Ήταν ένας πραγματικός δάσκαλος. Ήμουν στο παιχνίδι Ντόρτμουντ Τότεναμ. Το μουσείο ποδοσφαίρου είναι στο Ντόρτμουντ. Είναι ένα μουσείο φανταστικό που μπαίνεις μέσα και χαζεύεις. Μέσα στους κορυφαίους έχει και τον Κράμερ. Είναι ένα κόσμημα. Όπως γυρνούσα στις αίθουσες είδα φωτογραφία του Κράμερ μέσα στους καλύτερους προπονητές της Γερμανίας. Το μουσείο είναι εκτός του γηπέδου, μέσα στην πόλη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ βάζουν παραπάνω καθίσματα ενώ στο πρωτάθλημα τα βγάζουν και ο κόσμος είναι όρθιος και δημιουργεί αυτή την φανταστική εικόνα.

-Για τον Κράμερ όπως τον έζησε:

Ήταν ένας δάσκαλος. Έπαιρνε ξεχωριστά τον κάθε παίκτη και συζητούσε μαζί του. Ερχόταν στο γήπεδο μία ώρα πριν ξεκινήσει η προπόνηση και έφευγε μία ώρα αφού τελείωνε. Δεν άφηνε καμία λεπτομέρεια στην τύχη.

-Για τον Άρη σήμερα:

Παίζει καλό ποδόσφαιρο, είναι ψηλά και μας κάνει χαρούμενους γιατί είχαμε πολλά χρόνια να το ζήσουμε αυτό. Το αποκορύφωμα ήταν το προχθεσινό με τα 5 γκολ που χαρήκαμε. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό φάγαμε 3 γκολ από 3 κόντρες. Αυτά συμβαίνουν.

-Για τον Παντελίδη:

Μπορώ να πω ότι πρώτη φορά οι μεταγραφές Δεκεμβρίου βγήκαν τόσο καλές. Ήμασταν τυχεροί και ικανοί στην επιλογή αυτή τη φορά.

-Για την Ευρώπη:

Έχω σφραγίσει τα διαβατήρια εδώ και αρκετό καιρό. Είμαι πανέτοιμος. Ο Άρης το αξίζει και θα μας κάνει χαρούμενους. Την επόμενη χρόνια ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

-Για το πως βλέπει την ομάδα και την εξέλιξη της:

Η ομάδα που υπάρχει και ρολάρει θα χρειαστεί να κάνει κάποιες προσθήκες καλές. Θα πρέπει να βρούμε έναν καλό αντικαταστάτη αν φύγει ο Ματέο και κάποιες καλές αλλαγές ακόμη. Να μην βιαστούμε και να μην κάνουμε υπερβολές. Η αρχή της χρονιάς ήταν η μεγαλύτερη υπερβολή και προσγειωθήκαμε απότομα. Σώσαμε την χρονιά.

-Για τους παίκτες που θα πάνε Εθνική:

Είναι μεγάλη και σημαντική πρόοδος για την ομάδα και για τα παιδιά μας. Τα παιδιά πηγαίνουν δίκαια στην Εθνική. Όταν βασίζεσαι σε παίκτες γιατί να μην πάνε παίκτες από τον Άρη στην Εθνική.

-Για το γήπεδο και τις αλλαγές που χρειάζεται:

Είχε γίνει ένα λιφτ το 2004. Θέλει εκσυγχρονισμό και κάποιες ιδιαιτερότητες. Το καφέ και το εστιατόριο είναι πολύ ωραίες προσθήκες. Σίγουρα χρειάζονται αλλαγές.

-Για τον Καρυπίδη:

Έχει κάνει πολύ καλές κινήσεις. Νομίζω ότι το πάει πάρα πολύ καλά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ