Η εξήγηση για τον…. άλλο Ματίγια του Άρη

Η εξήγηση για τον…. άλλο Ματίγια του Άρη

Ο Χαβιε Ματίγια αποτελεί την... εσωτερική μεταγραφή με την καθοριστική συμβολή στην αγωνιστική «εκτόξευση» της ομάδας του Σάββα Παντελίδη. Από τις δύσκολες στιγμές στην Ισπανία, στο... ρίσκο της Ελλάδας και την απόλυτη δικαίωση με την επιλογή του Άρη.

Ο Αρης παρουσιάζει μια εντυπωσιακή «μεταμόρφωση» στον Β’ γύρο και πολλοί το αποδίδουν στις εξαιρετικές μεταγραφές που έκαναν οι κίτρινοι τον Ιανουάριο. Φυσικά οι προσθήκες που πραγματοποιήθηκαν βοήθησαν καταλυτικά το σύνολο του Σάββα Παντελίδη, ωστόσο υπάρχουν και οι… εσωτερικές μεταγραφές.

Παίκτες που για διάφορους λόγους, ενώ διέθεταν ποιότητα, δεν είχαν καταφέρει να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Ενας από αυτούς είναι αναμφίβολα ο Χαβιέ Ματίγια, ο οποίος τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται πραγματικά «μεταμορφωμένος».

Η «μουδιασμένη» αρχή
Ο 30χρονος μέσος έδειξε από την αρχή ότι διαθέτει ποιότητα, ωστόσο δεν κατάφερνε να τη βγάλει στο γήπεδο στο επιθυμητό επίπεδο. Καθυστερούσε αρκετά την επιθετική ανάπτυξη του Αρη, κρατώντας αρκετά τη μπάλα, παίζοντας με πολλές παράλληλες πάσες και γενικότερα στερώντας την ομάδα του από ουσία.
Πλέον όμως αποτελεί να πολύ καλό «εργαλείο» για τον Σάββα Παντελίδη αποτελώντας ιδανικό παρτενέρ με όποιον κληθεί να συνθέσει δίδυμο στη μεσαία γραμμή των κίτρινων, συνήθως με τον Σιώπη.

Ο Ματίγια πήρε τα… πάνω του από το ματς της Τούμπας, όταν μαζί με τον Ελληνα διεθνή «κατάπιαν» την μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ, βγάζοντας ολόκληρο 90λεπτο σε πολύ υψηλούς ρυθμούς.
Η εξήγηση για τον Ισπανό είναι σύνθετη καθώς πολλά γεγονότα έχουν συντελέσει στην εντυπωσιακή αλλαγή του. Τα δύο προηγούμενα χρόνια βίωσε δύσκολες καταστάσεις σε Ταραγόνα και Ελτσε λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Λίγες συμμετοχές, έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, με την καριέρα του να παίρνει καθοδική πορεία τη στιγμή που βρισκόταν στην καλύτερη ποδοσφαιρικά ηλικία.

Το ρίσκο με την Ελλάδα
Με την επιλογή του Άρη ο Ματίγια έπαιρνε ένα ρίσκο. Ρίσκο γιατί περνούσε για πρώτη φορά τα σύνορα της χώρας του, γιατί ερχόταν σε ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα σαφώς κατώτερο από ότι είχε συνηθίσει στην Ισπανία και σε μια ομάδα που επέστρεφε από μικρότερη κατηγορία. Εστω κι αν αυτός ήταν ο τεράστιος για το ελληνικό ποδόσφαιρο Αρης, για τον 30χρονο ποδοσφαιριστή αυτή ήταν μια απόφαση καριέρας.

Μάλιστα όταν μετά από 9 αγωνιστικές είδε τον συμπατριώτη του Πάκο Ερέρα να απολύεται, τη νέα ομάδα του να μην πηγαίνει καλά και να δέχεται την… ασφυκτική κριτική των διψασμένων οπαδών της, τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα (και) γι΄ αυτόν. Η κατάσταση όμως έφτιαξε, οι συνθήκες έγιναν καλύτερες για όλους τους παίκτες του Άρη με τον Ματίγια να αισθάνεται και πάλι πολύτιμος και να είναι χαρούμενος.

Οι δηλώσεις της δικαίωσης
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος στην ομάδα και η οικογένειά μου, που είναι η προτεραιότητά μου, είναι πολύ καλά εδώ. Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις στην ομάδα, αλλά είμαστε πολύ καλύτερα. Περιμένω την επόμενη χρονιά και τους στόχους που θα έχουμε. Μ’ αρέσει πολύ το κλίμα στον Άρη», είπε ο ίδιος με τον Αρη να αναμένει έναν ακόμη καλύτερο Ματίγια τη νέα σεζόν.

Το γκολ που σήμανε την αντεπίθεση
Σε 26 συμμετοχές μετράει τρία γκολ και τέσσερις ασίστ, έχοντας μάλιστα καθοριστική συμβολή και στα δύο ματς με την ομάδα του ΟΦΗ. Γενικότερα κάθε φορά που ο εκτελεί στημένο για δημιουργεί «πονοκέφαλο» για τις αντίπαλες άμυνες και προσμονή σε Παντελίδη και οπαδούς ότι κάτι καλό θα προκύψει!

Στην αναμέτρηση του Ηρακλείου το «μαγικό» του πόδι βρήκε δύο φορές το κεφάλι του Γιουνές για μια απίθανη ανατροπή με τελικό σκορ 2-1. Την Κυριακή με εκτέλεση α λά… Πλατινί, ο Ισπανός έκανε το 2-1 και έφερε και πάλι… τούμπα το ματς κόντρα στους Κρητικούς. Με τον Πανιώνιο, σε ένα ματς που «στράβωσε» άσχημα για την ομάδα του (λόγω της αποβολής του Μπάσα) ήταν εκείνος που τη γλίτωσε από ήττα και πάλι με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ.

Μην ξεχνάμε φυσικά και το δεύτερο τέρμα στο ντέρμπι του Βικελίδης με την ΑΕΚ όταν και πάλι το δικό του πόδι «έφτιαξε» την άψογη «κομπίνα» που κατέληξε στο αριστοτεχνικό τελείωμα του Ρόουζ.

Αναμφίβολα το σημαντικότερο γκολ του ήταν αυτό στο φινάλε του αγώνα με τη Λαμία. Ένα «τρίποντο» που κράτησε ενωμένο τον Αρη ο οποίος στη συνέχεια άρχισε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση που συνεχίζεται αμείωτη μέχρι και σήμερα…

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙΓΙΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ