Αντελίνο Βιεϊρίνια: Στρέφει δε πάντα τα εν βίω μικρά τύχη (pics)

Αντελίνο Βιεϊρίνια: Στρέφει δε πάντα τα εν βίω μικρά τύχη (pics)

Το θλιβερό de ja vu του Βιεϊρίνια, η ρήξη πρόσθιου χιαστού στο... άλλο πόδι, η Σοφόκλεια τραγωδία και ο Βραζιλιάνος μάγος της χειρουργικής.

Στρέφει δε πάντα τα εν βίω μικρά τύχη (σ.σ. Ολα τα αλλάζει στη ζωή λίγη τύχη), κατά τον Μένανδρο. Και η ατυχία το ίδιο. Η τύχη που έλειψε από τον Αντελίνο Βιεϊρίνια στη Λάρισα. Η τύχη που δεν του είχε χαμογελάσει ούτε πριν 5,5 χρόνια. Η ίδια τύχη που τον βάζει στο κρεβάτι του χειρουργείου, δοκιμάζοντάς τον. Αναγκάζοντάς τον να ανέβει ακόμη έναν Γολγοθά. Στα 33 του. Στις καλύτερες ημέρες της ποδοσφαιρικής ζωής του.

Η διάγνωση των γιατρών δεν παίρνει σχολιασμό: Ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου στο δεξί γόνατο. Τουλάχιστον 6-7 μήνες εκτός δράσης. Στη χρονιά που ΠΑΟΚ κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια, η τύχη τον δοκιμάζει πάλι. Για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Παρόμοια φάση. Χωρίς ουσιαστική συμμετοχή αντιπάλου. Ο ίδιος τραυματισμός. Αλλο πόδι.

Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου του 2013. Η Βόλφσμπουργκ υποδέχθηκε για την Ααλεν, σε αγώνα του γερμανικού Κυπέλλου. Ευκολη νίκη (2-0) για τους γηπεδούχους, αλλά τεράστιο αγωνιστικό πλήγμα. Στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης ο Βιεϊρίνια ξεχύνεται στην αντεπίθεση. Παραπατάει. Αυτό ήταν. Πιάνει το αριστερό του γόνατο. Σφαδάζει από τους πόνους. Απελπισμένος από τη γνώση, την κατανόηση πως κάτι πολύ κακό του συνέβη. Το ίδιο κακό: Ρήξη πρόσθιου χιαστού και έσω μηνίσκου. Στο αριστερό γόνατο.

Κυριακή, 14 Απριλίου 2019: Ο ΠΑΟΚ παίζει τη μαθηματική κατάκτηση του Κυπέλλου στη Λάρισα. Ο Βιεϊρίνια κοντράρεται με τον Νούνιτς, σε μια φάση από τις χιλιάδες που συμβαίνουν στα γήπεδα. Πατάει το δεξί πόδι στο χορτάρι, σε υπερέκταση. Πέφτει κάτω. Ιδιες κινήσεις με 6 χρόνια πριν. Κατεβάζει την κάλτσα, βγάζει την επικαλαμίδα, πιάνει το πρόσωπό του, συνδυασμός απόγνωσης και πόνου. Ηταν το 34ο λεπτό. Πάλι. Στο ίδιο λεπτό. Ιδιος πόνος. Διαφορετικό πόδι. Αυτή τη φορά το δεξί. Πάλι η ίδια διασικασία.

«Ανθρώποισι τας μεν εκ θεών τύχας δοθείσας έστ’ αναγκαίον φέρειν». Φράση από την τραγωδία «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή. «Οι άνθρωποι πρέπει να υπομένουν τις τύχες που τους έδωσαν οι θεοί». Την πρώτη φορά ο Βιεϊρίνια σοκαρίστηκε, υπέφερε, αλλά επέστρεψε. Δυνατός και διψασμένος. Ακριβώς 199 ημέρες μετά τον τραυματισμό του, πάτησε χορτάρι, επέστρεψε στη δράση. Στις 12/04/2014, στην 30ή αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα εναντίον της FC Nuremberg. Μπήκε στο γήπεδο για μόλις 5′, πήρε την… κρυάδα, αποθεώθηκε, είδε ότι το πόδι του είναι γερό. Η αγωνιστική του τραγωδία, μόλις εξαφανίστηκε. Εγινε success story του Χόλιγκουντ.

Ποιος ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε να αποκαταστήσει τη ζημιά; Ο ίδιος που πριν από λίγο καιρό ανέλαβε το χειρουργείο του Μαουρίσιο. Ο σπουδαίος Χοσέ Κάρλος Νορόνια. Ενας Βραζιλιάνος, που θεωρείται ο απόλυτος ειδήμων των τραυματισμών του γόνατος. Ο προσωπικός γιατρός του Κριστιάνο Ρονάλντο, μέλος του ιατρικού τιμ της εθνικής Πορτογαλίας. Και πιθανότατα αυτός που θα αναλάβει να επαναφέρει ξανά γερό τον Βιεϊρίνια στη δράση.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΟΥ 2013, ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 2019…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ