Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές του καλοκαιριού

To10.gr γράφει για το μεταγραφικό πλάνο και τις θέσεις που θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός. Το μήνυμα για «λίγες και ποιοτικές» κινήσεις και οι Βαλμπουενά, Ματέο, Σλιμανί. Οι αποφάσεις για άμυνα, αντι-Νάτχο, Σολδάνο, φορ, γκολκίπερ, οι ευκαιρίες σε Ραντζέλοβιτς, Μασούρα και οι δανεικοί.

«Η ομάδα μας είναι πολύ καλή. Δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές, αλλά στοχευμένη ενίσχυση, σε συγκεκριμένες θέσεις, με ποιοτικούς παίκτες για να ανέβουμε επίπεδο». Αυτό ήταν το μήνυμα που προέκυψε ξεκάθαρα από την πρόσφατη μεταγραφική σύσκεψη που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Μια σύσκεψη που δεν άλλαξε κάτι από εκείνα που ήδη ήταν γνωστά, αλλά που επιβεβαίωσε πως ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να μην γκρεμίσει ό,τι έχτισε πέρυσι. Εχει κατασταλάξει πως εάν δεν προκύψουν αποχωρήσεις, οι κινήσεις που θα γίνουν, θα φτάσουν τις έξι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, λοιπόν, ο Πέδρο Μαρτίνς ανέπτυξε το πλάνο του για την ομάδα της επόμενης σεζόν και ζήτησε συγκεκριμένες προσθήκες. Με τους Γιάννη Βρέντζο, Λίνα Σουλούκου και Κριστιάν Καρεμπέ, να συζητούν με τον Πορτογάλο τεχνικό για όλα τα ζητήματα με τον προπονητή (αφίξεις, αποχωρήσεις, συμβόλαια, προετοιμασία) και να καταλήγουν στον παραπάνω αριθμό «σίγουρων» μεταγραφικών κινήσεων.

ΟΙ 2 ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Η απόφαση που πάρθηκε στο Ρέντη σε ό,τι έχει να κάνει με το κέντρο της άμυνας, αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την αγορά για την απόκτηση δύο κεντρικών αμυντικών. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οτι ο Μεριά παραμένει ο μόνος σίγουρος, ότι ο Ουσεϊνού Μπα επιστρέφει για να δείξει τι μπορεί να κάνει, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όπως ήδη είναι γνωστό, θα συνεχίσει για ακόμη έναν χρόνο και μένει να φανεί τι μέλλει γενέσθαι με τους Γιάγκος Βούκοβιτς και Πάπε Σισέ.

Για τον Σέρβο το κλίμα δεν είναι καλό, αλλά επειδή έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο, ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να μην το εκμεταλλευτεί. Τον Ιανουάριο για τον παίκτη έφτασε πρόταση από τη Ρωσία για τον «Βούκο», που όμως απορρίφθηκε και υπάρχει βεβαιότητα ότι και το επόμενο διάστημα θα εμφανιστούν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Σισέ, τώρα, ο Ολυμπιακός απέρριψε μια πρόταση-μαμούθ τον Ιανουάριο (18.000.000 € από την Αουγκσμπουργκ), αλλά τώρα σκοπεύει να τον παραχωρήσει, εάν βρει μια προσφορά κοντά στα 15.000.000 €. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ήδη δύο ομάδες έκαναν κρούση στον Ολυμπιακό για να μάθουν λεπτομέρειες και τιμή εκκίνησης.

Ο «ΑΝΤΙ-ΝΑΤΧΟ» ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μεσαία γραμμή, ο Μαρτίνς δεν θέλει να χάσει κανέναν εκ των Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, ενώ έχει αποφασίσει να δώσει ουσιαστικές ευκαιρίες και στον Θανάση Ανδρούτσο. Εντούτοις, η αναμενόμενη και σχεδόν ειλημμένη απόφαση της αποχώρησης του Μπίμπαρς Νάτχο καθιστά αναγκαία την προσθήκη ενός box to box μέσου. Ενός παίκτη που θα έχει ανασταλτικές και δημιουργικές ικανότητες, αλλά θα είναι και πολύ πιο αθλητικός από τον Ισραηλινό. Ο οποίος όποτε αγωνίστηκε φέτος, έθελξε με την τεχνική του στα παιχνίδια με μικρούς αντιπάλους, αλλά ήταν ανεπαρκής στα δύσκολα.

ΟΙ 2 ΑΚΡΑΙΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ, ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Για τα άκρα της επίθεσης ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε δύο προσθήκες. Καθώς είναι δεδομένο ότι ο Ζιλ Ντίας δεν θα μείνει, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι ασαφές πότε θα γυρίσει από τον σοβαρό τραυματισμό (και σε τι κατάσταση θα γυρίσει), με τους Μασούρα και Ποντένσε να είναι οι μόνοι «σίγουροι» για την επανέναρξη της σεζόν. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει αποφασίσει να κινηθεί για δύο εξτρέμ. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται. Έναν παίκτη με «μεγάλο» όνομα, ηγετικά χαρακτηριστικά και έναν ακόμη ταλαντούχο, με ποιότητα, ταχύτητα, εκτελεστικές δυνατότητες και ικανότητα να παίξει και στις δύο πλευρές.

Με τους Πειραιώτες να «τρέχουν» ήδη κάποιες περιπτώσεις. Και συγκεκριμένα τις περιπτώσεις τον Ματιέ Βαλμπουενά και Ματέο Γκαρσία. Οι οποίες αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Με to10.gr να έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό ότι ο Ματέο είναι ουσιαστικά ο μεγαλύτερος μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού από την ελληνική αγορά.

Ο ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ: ΣΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ… ΛΙΣΤΑ

Είναι κοινό μυστικό ότι εάν ο φετινός Ολυμπιακός διέθετε έναν σέντερ φορ που να έχει το «εύκολο» γκολ, πολύ δύσκολα θα είχε χάσει βαθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα και πιθανότατα θα είχε προχωρήσει περισσότερο στην Ευρώπη. Οι Γκερέρο, Χασάν κατά πρώτο λόγο και δευτερευόντως οι Μάνος και Σολδάνο, προσέφεραν γκολ, αλλά παράλληλα απώλεσαν και ευκαιρίες σε πολύ σημαντικά παιχνίδια για τους Ερυθρόλευκους. Με αποτέλεσμα η κουβέντα για την απόκτηση ενός σέντερ φορ να είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Από τη συνάντηση των ανθρώπων του Ολυμπιακού προέκυψε ότι ο Αχμέντ Χασάν πολύ δύσκολα θα μείνει, από τη στιγμή που η Μπράγκα εμμένει στην απόφασή της να ζητάει πάνω από 4.000.000 € για τη μεταγραφή του. Τον Μαρτίνς δεν θα τον χάλαγε καθόλου να είναι ο Αιγύπτιος ο «δεύτερος» φορ της επόμενης σεζόν, αλλά αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ δύσκολο. Από την άλλη, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει ευκαιρία στον Σολδάνο, να δείξει τι μπορεί να κάνει και υπάρχει σιγουριά ότι θα εξελιχθεί εντυπωσιακά, μέσα από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Γκερέρο, το πιθανότερο είναι να παραμείνει, εκτός κι αν φτάσει κάποια πρόταση, ενώ ο Μάνος όπως φαίνεται, θα παραχωρηθεί εκ νέου βασικός. Οσο για τον Ντουρμισάι; Είναι στο χέρι του Ολυμπιακού τι θα κάνει.

Φυσικά ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να βρει έναν σέντερ φορ-φονιά. Έναν παίκτη που θα κάνει γκολ και βαθμούς τις φάσεις που παράγει η ομάδα του Πειραιά. Ο Ισλάμ Σλιμανί, το όνομα του οποίου έχει αποκαλύψει to10.gr, είναι στις υψηλότερες θέσεις της λίστας. Η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι, ωστόσο, οι Ερυθρόλευκοι επιθυμούν να εντάξουν στο δυναμικό τους έναν τέτοιου στιλ ποδοσφαιριστή και έχουν αποφασίσει να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουν. Πάντως, το θέμα του βασικού επιθετικού πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα τραβήξει αρκετά. Καθώς πολλοί σέντερ φορ που υπάρχουν στη λίστα του Ολυμπιακού, δεν έχουν ξεκαθαρίσει το στάτους τους στις ομάδες που ανήκουν. Οπότε χρειάζεται υπομονή και μεθοδικές κινήσεις.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Το θέμα το βασικού γκολκίπερ του Ολυμπιακού είναι λυμένο. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να διατηρήσουν στο ρόστερ τους τον Ζοσέ Σα και ήδη κινούνται δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, έως ότου κλείσει αυτή η υπόθεση, όλα θα είναι ανοιχτά. Το όνομα του Ρομπέρτο, ως ένας από τους πιθανούς υποψηφίους, έχει αποκαλυφθεί εδώ και μέρες από to10.gr. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς και τον Γιούρι Λοντίγκιν. Όπως ήδη έχουμε γράψει, αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στα παιχνίδι με τη Λαμία και τη Λάρισα και το μέλλον του θα τεθεί επί τάπητος στο τέλος του μήνα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΔΑΝΕΙΚΟΙ: ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΣΟΥΡΑΣ, ΡΑΝΤΖΕΛΟΒΙΤΣ

Στη μεταγραφική συζήτηση έπεσαν στο τραπέζι και τα ονόματα των δανεικών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να υποστηρίζει ότι θέλει να αποκτήσει ιδία άποψη, πριν πάρει την τελική του απόφαση. Η υπόθεση του Βρουσάι είναι αρκετά περίπλοκη, καθώς ο δανεισμός του στη Βίλεμ έχει διάρκεια 1,5 χρόνου και η ολλανδική ομάδα μπορεί να τον αγοράσει.

Για τους Μάνο, Γούτα, Μανθάτη, Ιγκόρ, Ευαγγέλου το πιθανότερο είναι, είτε να παραχωρηθούν με μεταγραφή (εάν προκύψει ενδιαφέρον) είτε να δοθούν εκ νέου δανεικοί. Με τον νέο δανεισμό να φαντάζει το πιθανότερο σενάριο και για τους Ματίας Ναουέλ και Δημήτρη Νικολάου. Αντίθετα, ο Μαρτίνς θέλει να δει στην προετοιμασία τον Λαζάρ Ραντζέλοβιτς, που πραγματοποιεί πολύ καλή χρονιά στη Σερβία με τη Ραντνίτσκι Νις. Ενώ κανονικά στο ρόστερ θα επιστρέψει ο Γιάννης Μασούρας, ο οποίος υπολογίζεται να πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής τη νέα σεζόν στους Πειραιώτες.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι βρισκόμαστε ακόμη στον Απρίλιο. Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση του προγραμματισμού της νέας σεζόν, αλλά επειδή το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος για το τι μπορεί να προκύψει. Είτε ως μεταγραφική ευκαιρία είτε ως πώληση. Εξάλλου, το μόνο «δόγμα» στις μεταγραφές, είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις την τελική έκβασή τους. Επίσης, σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα Φορτούνη, σύντομα θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις. Θετικές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ