Σούπερ Λίγκα: Τα σενάρια για την παραμονή

Σούπερ Λίγκα: Τα σενάρια για την παραμονή

Τρεις ομάδες, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης θα παλέψουν την τελευταία αγωνιστική προκειμένου να αποφύγουν τη 13η και τη 14η θέση. Στη δυσκολότερη θέση οι Γιαννιώτες.

Μετά την ολοκλήρωση και της 29ης αγωνιστικής ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό το σκηνικό όσον αφορά την μάχη της παραμονής. Πρώτα από όλα, Ξάνθη και ΑΕΛ εξασφάλισαν και μαθηματικά την παραμονή τους με τις νίκες επί Απόλλωνα και ΑΕΚ αντίστοιχα.

Παράλληλα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα πήρε και ο Αστέρας Τρίπολης που απέφυγε την ήττα (1-1) στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ.

Πλέον η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έχει 30 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται στην Τρίπολη τον αδιάφορο Πανιώνιο.

Στο χειρότερο σενάριο Αρκάδες θα τερματίσουν στη 13η θέση, δηλαδή θα πάνε στα μπαράζ. Με νίκη εξασφαλίζουν σίγουρα την παραμονή τους, ενώ με ήττα η ισοπαλία απέναντι στους κυανέρυθρους θέλουν να μην νικήσει ο ΟΦΗ στο Περιστέρι τον Ατρόμητο ώστε να αποφύγουν τα μπαράζ.

Ο ΟΦΗ (έχει 27β.) από την πλευρά του για να εξασφαλίσει την παραμονή του θέλει διπλό στο Περιστέρι και παράλληλα ο Αστέρας να μην καταφέρει να νικήσει τον Πανιώνιο
Σε περίπτωση ισοπαλίας με τον Ατρόμητο, τότε οι Κρητικοί θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στα μπαράζ. Αν ηττηθούν, τότε θα ευελπιστούν ο ΠΑΣ Γιάννινα (έχει 27β.) να μην νικήσει τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Ετσι θα παραμείνουν στην 13η θέση που βρίσκονται τώρα και θα αποφύγουν τον απευθείας υποβιβασμό.

Στη δυσχερέστερη θέση από όλους βρίσκεται βεβαίως ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την οδυνηρή του ήττα με 2-1 από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

Οι Γιαννιώτες υστερούν στις ισοβαθμίες με τους υπόλοιπες ομάδες και με συγκομιδή 27 βαθμών θέλουν μόνο νίκη με τον ΠΑΟΚ και επιπλέον ήττα του ΟΦΗ από τον Ατρόμητο. Ετσι θα τερματίσουν στη 13η θέση και θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στα μπαράζ.

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας

Αν νικήσει ο ΠΑΣ, χάσει ο Αστέρας και πάρει ο ΟΦΗ φέρει ισοπαλία, τότε οι τρεις ομάδες θα ισοβαθμήσουν στους 30 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει οτι αυτομάτως οι Αρκάδες θα σωθούν, ο οποίος στα μεταξύ τους παιχνίδια έχει 8 βαθμούς. Ο ΟΦΗ θα παίξει μπαράζ (έχει 4 βαθμούς) και θα υποβιβαστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα (2 βαθμούς).

Τέλος να σημειώσουμε οτι το τελευταίο σενάριο ισχύει και στην περίπτωση που ισοβαθμήσουν μόνο ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ