Ολυμπιακός : Ο Σα, ο Μαραφόνα και ο Μορέιρα. Ένα παιχνίδι στον άσο

Ολυμπιακός : Ο Σα, ο Μαραφόνα και ο Μορέιρα. Ένα παιχνίδι στον άσο

Ο κύκλος των Πορτογάλων πορτιέρο γύρω απο το μεγάλο λιμάνι. Και όλα ξεκινούν απο τον Σα. Γιατί ο Μαραφόνα είναι «φαβορί» σε... δύο περιπτώσεις. Ποιος είναι ο Αντρέ Μορέιρα που επίσης έχει προταθεί στους Ερυθρόλευκους

Θεωρητικά; Ο Ολυμπιακός έχει δύο τερματοφύλακες με τους οποίους θα μπορούσε κάλλιστα να πορευθεί και του χρόνου. Τον Ζοσέ Σα και τον Γιούρι Λοντίγκιν. Πρακτικά; Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί λίαν συντόμως να ψάχνουν για δύο τερματοφύλακες, τους οποίους θα τους θέλουν στη διάθεση τους από τις 10 Ιουνίου. Εκεί που ο «άσος» έμοιαζε μια από τις πιο εύκολες ιστορίες στον σχεδιασμό για τα επόμενα; Έγινε σταυρόλεξο. Και από την επόμενη εβδομάδα όλο αυτό μπορεί να φέρει εξελίξεις…

Τι έχει συμβεί εν συντομία; Οι Πειραιώτες ως γνωστόν έχουν προτείνει στον Ζοσέ Σα τριετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές που ξεπερνούν τα δύο εκατ ευρώ. Ο 26άχρονος όμως που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της Μπέτις, μπορεί τελικά να μην χρειαστεί να συζητήσει μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι. Ανήκει στην Πόρτο, στους Δράκους που μόλις χθες έχασαν τη Γη κάτω από τα πόδια τους με το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Ικέρ Κασίγιας. Ο Ισπανός τερματοφύλακας υπέστη έμφραγμα και όπως φαίνεται στα 38 του θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. Εκεί λοιπόν που η Πόρτο είχε αποφασίσει να πουλήσει τον Σα (και ουσιαστικά είχε ήδη συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό), τώρα μπορεί κάλλιστα να τον κρατήσει στο Ντραγκάο. Και να του προσφέρει τα γάντια του βασικού.

Έχει δυσκολέψει πολύ η υπόθεση Σα για τους Ερυθρόλευκους. Σε σημείο που κάθε πρόβλεψη να είναι πια παρακινδυνευμένη.

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει τον Γιούρι Λοντίγκιν στο ρόστερ του από τον Γενάρη. Του έδωσε ένα ματς κυπέλλου (εκείνο του αποκλεισμού από τη Λαμία), του προσφέρει τώρα και δύο διαδοχικά στο πρωτάθλημα. Ο Λοντίγκιν μένει ελεύθερος το καλοκαίρι. Θα ήθελε να παίξει κάπου βασικός. Στο λιμάνι υπό νορμάλ συνθήκες, δηλαδή με τον Σα μπροστά του αυτό δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να συμβεί. Αφήστε που δεν νομίζουμε ότι θα το επεδίωκε και ο Πέδρο Μαρτίνς. Και εδώ λοιπόν η κατάσταση είναι μπερδεμένη. Πιθανότατα ούτε ο Λοντίγκιν θα συνεχίσει στο μεγάλο λιμάνι.

Άρα λοιπόν με τον Σα θα υπάρχει η ανάγκη για την απόκτηση ενός «δεύτερου» τερματοφύλακα. Χωρίς τον Σα θα χρειαστεί και βασικός και αναπληρωματικός πορτιέρο. Όπως είναι γνωστό στον Ολυμπιακό έχει ήδη προταθεί ο Μαραφόνα της Μπράγκα. Τον ξέρει καλά ο Μαρτίνς καθώς έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, τον ήθελε και πέρσι και τέλος πάντων μοιάζει αυτή τη στιγμή ο επικρατέστερος για να πάρει μια θέση. Όποια και αν αδειάσει. Ο Μαραφόνα βεβαίως φεύγει από τη Μπράγκα γιατί δεν είναι βασικός. Λογικά λοιπόν θέλει να πάει κάπου που να ξεκινά η εντεκάδα από εκείνον. Ή έστω να υπάρχει για εκείνον ένα μίνιμουμ συμμετοχών. Φέτος έπαιξε μόλις 10 ματς. Κανένα στο πρωτάθλημα ή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Δεν είναι όμως ο μοναδικός Πορτογάλος τερματοφύλακας που έχει προταθεί.  Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα των Ερυθρόλευκων υπάρχει και το όνομα του Αντρέ Μορέιρα. Έχει προταθεί από τον Ζόρζε Μέντες, ο 24άχρονος πορτιέρο που ανήκει στην Ατλέτικο Μαδρίτης από το καλοκαίρι του 2015, αλλά εκεί δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί ποτέ. Πήγε βεβαίως στην Αγγλία για την Άστον Βίλα, πέρασε από τη Μπράγκα, τον Γενάρη φέτος μετακόμισε στην Φεϊρένσε. Ο Μορέιρα εάν ενδιέφερε τον Ολυμπιακό, θα ήταν μια περίπτωση «δεύτερου» και όχι πρώτου.

Επαναλαμβάνουμε πάντως πως όλα αυτά είναι ρευστά. Αν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα του Σα, δεν μπορεί και να προχωρήσει και η συζήτηση γύρω από τον «άσο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ