Όλα τα σενάρια για τη μάχη της «ουράς»

Όλα τα σενάρια για τη μάχη της «ουράς»

Μια αγωνιστική έμεινε για το φινάλε του φετινού πρωταθλήματος και ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ και Αστέρας Τρίπολης θα δώσουν μάχη για την επιβίωση τους.

Σήμερα ολοκληρώνεται η φετινή Super League, με τον ΠΑΟΚ να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και να επιστρέφει στην κορυφή μετά από 34 χρόνια.

Στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας τα πάντα έχουν κριθεί, όμως αναμένεται μεγάλη μάχη για τη σωτηρία, τον υποβιβασμό, αλλά και την ομάδα που θα μετέχει στα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Οι τρεις ομάδες που θα παλέψουν για να αποφύγουν τόσο τον υποβιβασμό, αλλά και τη διαδικασία του μπαράζ είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ και ο Αστέρας Τρίπολης.

Στην πιο δεινή θέση εκ των τριών βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς είναι 14ος και υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες. Αντίθετα ο ΟΦΗ παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και ο 12ος Αστέρας στην έδρα του με τον Πανιώνιο. Τα σενάρια είναι ξεκάθαρα όσον αφορά τον υποβιβασμό, αφού ήδη έχουν «αποχαιρετήσει» την κατηγορία ο Απόλλων Σμύρνης και ο Λεβαδειακός και μένει ένας ακόμα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο ΟΦΗ «μάχονται» για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού, ενώ οι δυο τους «συν» τον Αστέρα Τρίπολης είναι οι τρεις υποψήφιοι για τη 13η θέση. Ο ΠΑΣ λοιπόν θέλει μόνο νίκη με τον ΠΑΟΚ σήμερα για να ελπίζει, αφού οι Γιαννιώτες υστερούν σε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες.

Από την άλλη ο ΟΦΗ αν δεν κερδίσει ο ΠΑΣ τελειώνει με τον απευθείας υποβιβασμό ότι και να συμβεί, ενώ οι Κρητικοί θα σωθούν εάν εκείνοι επικρατήσουν και ο Αστέρας δεν κερδίσει τον Πανιώνιο. Σε περίπτωση ήττας τους και νίκης του ΠΑΣ θα πέσουν απευθείας, ενώ με ισοπαλία δική τους και ξανά νίκη του ΠΑΣ, θα πάνε στα μπαράζ.

Ο Αστέρας Τρίπολης κινδυνεύει μόνο με παρουσία στα μπαράζ και όχι με απευθείας υποβιβασμό. Υπερτερεί σε όλες τις ισοβαθμίες και θα σωθεί χωρίς την περιπέτεια των μπαράζ είτε αν κερδίσει ο ίδιος τον Πανιώνιο είτε αν δεν νικήσει ο ΟΦΗ στο Περιστέρι. Στις ισοβαθμίες υπερτερεί η Ξάνθη, οπότε έχει σωθεί ήδη και ο Αστέρας, ενώ ο ΠΑΣ μειονεκτεί σε όλες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος
Ατρόμητος – ΟΦΗ
ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

Αναλυτικά η βαθμολογία:

11 Ξάνθη (σωμένη)    32 βαθμούς
12 Αστέρας Τρίπολης 30 βαθμούς
13 ΟΦΗ                          29 βαθμούς
14 ΠΑΣ Γιάννινα          27 βαθμούς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ