Σάββας Παντελίδης : Ένας πραγματιστής, μαθημένος στα δύσκολα

Σάββας Παντελίδης : Ένας πραγματιστής, μαθημένος στα δύσκολα

Ο Σάββας Παντελίδης έχει αλλάξει την εικόνα του Αστέρα Τρίπολης, που μετρά πέντε συνεχόμενες νίκες και to10.gr σκιαγραφεί την πορεία του 52χρονου τεχνικού, ο οποίος φαίνεται πως ζει για τα δύσκολα.

Όταν ο Σάββας Παντελίδης ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης (10 Σεπτεμβρίου), οι Αρκάδες βρίσκονταν στην προτελευταία θέση του πρωταθλήματος και η αποστολή του 52χρονου τεχνικού μόνο εύκολη δεν ήταν. Δύο μήνες μετά, η ομάδα τις Τρίπολης βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας και δείχνει ικανή να κυνηγήσει μέχρι τέλους το τρένο της Ευρώπης.

«Μαγεία;» θα αναρωτηθεί κανείς. Μεθοδικότητα, εργατικότητα, πλάνο και σκληρή δουλειά, όμως, είναι οι βασικοί άξονες στους οποίους κινείται ο Παντελίδης. Χωρίς, βέβαια, να ξεχνάει κανείς το γεγονός πως ο πρώην προπονητής του Ηρακλή έχει τον τρόπο να συσπειρώνει τις ομάδες στις οποίες βρίσκεται και να κάνει τους παίκτες να παίζουν γι’ αυτόν.

Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, μέχρι την έλευση Παντελίδη, είδε τον Αστέρα να μετράει δύο εντός έδρας ήττες και μια ισοπαλία στην έδρα της Λάρισας, με τους Αρκάδες να απογοητεύουν σε κάθε εμφάνιση τους.

Ο 52χρονος τεχνικός, όμως, με το που ανέλαβε την ομάδα άλλαξε εντελώς τη νοοτροπία. Δημιούργησε μια ομάδα που δεν «ταμπουρώνεται» στην άμυνα, αλλά παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, ξεφεύγοντας από τον ελληνικό τρόπο σκέψης. Και μέχρι στιγμής δικαιώνεται πλήρως για το πλάνο του. Οι Αρκάδες παραλίγο να πάρουν ένα τεράστιο διπλό στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου ισοφαρίστηκαν στο 94’, νίκησαν ΑΕΚ (2-0) και Παναθηναϊκό (1-0) στην Τρίπολη και μόνο ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα ξέφυγε από τα νύχια τους.

Ουσιαστικά, από τη νίκη επί των Πρασίνων και μετά ήρθε η αγωνιστική εκτόξευση του Αστέρα, καθώς συμπεριλαμβανομένου κι εκείνου του τρίποντου μετράει αισίως πέντε συνεχόμενα. Πλατανιάς (3-0 εκτός), Λεβαδειακός (2-0 εντός), Κέρκυρα (4-0 εντός) και Απόλλων Σμύρνης (3-1 εκτός) είναι τα θύματα των Αρκάδων, οι οποίοι σε όλα αυτά τα παιχνίδια ήταν αδιαμφησβήτητα η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, παίζοντας θελκτικό ποδόσφαιρο, σήμα κατατεθέν του Παντελίδη.

Ο προπονητής του Αστέρα φέρνει σε πέρας τη δύσκολη αποστολή του στην Τρίπολη και αποδεικνύει γιατί χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «άνθρωπος ειδικών συνθηκών». Πέρυσι για παράδειγμα κατάφερε να σώσει αγωνιστικά τον διαλυμένο Ηρακλή. Πως το κατάφερε; Μα φυσικά συσπειρώνοντας την ομάδα και κάνοντας τους παίκτες να παίξουν για τη φανέλα του Γηραιού. Κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και πάντα με πλάνο και σκληρή δουλειά οδήγησε τους Θεσσαλονικείς σε τέσσερις απανωτές νίκες στο τέλος της σεζόν (Κέρκυρα 0-3 εκτός, Λεβαδειακό 1-0 εντός, ΠΑΣ Γιάννενα 2-1 εκτός, Παναιτωλικός 2-1 εντός) και έκλεισε τη σεζόν με ισοπαλία (2-2) στην Τρίπολη, κόντρα στην τωρινή του ομάδα.

Πάντως, ο 52χρονος τεχνικός κρατάει χαμηλό προφίλ έπειτα από κάθε παιχνίδι και λέει ότι το μόνο που σκέφτεται είναι το επόμενο ματς. Είναι μεν τετριμμένο, αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας του Σάββα Παντελίδη. Ενός προπονητή «ειδικών συνθηκών», που χρόνο με το χρόνο γίνεται καλύτερος και περιμένει την μια ευκαιρία για να κάνει το βήμα παραπάνω.  Και το σίγουρο είναι ότι αν πάρει αυτή την ευκαιρία θα τα δώσει όλα για να τη φέρεις εις πέρας, γιατί αν κάτι δείχνει με τη δουλειά του τόσα χρόνια, είναι ότι ζει για τα δύσκολα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ