Ολυμπιακός: Ξεκίνησε ο «Νόμος Μαρτίνς» στο Ρέντη…

Ολυμπιακός: Ξεκίνησε ο «Νόμος Μαρτίνς» στο Ρέντη…

To10.gr γράφει για την προετοιμασία του Ολυμπιακού στο Ρέντη. Εσώκλειστοι για 3 ημέρες οι παίκτες, διπλές προπονήσεις, αλλά και... γυμνάσια από Μαρτίνς.

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος του χρόνου. Εάν δεν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Διότι η… εκπαιδευτική διαδικασία στην οποία υποβάλλει από το πρωί της Τετάρτης ο Πέδρο Μαρτίνς στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το να χαρακτηριστεί «διακοπές» ή ως χαλαρή προετοιμασία. Τουναντίον. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά, με τον Πορτογάλο τεχνικό πιο αγριεμένο από ό,τι πέρυσι…

Το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο σχεδόν… αξημέρωτα. Στις επτά το πρωί όλοι οι -διαθέσιμοι- ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έπρεπε να έχουν περάσει την πύλη του Ρέντη. Και με γεμάτα μπαγκάζια στα αυτοκίνητα τους. Διότι μπήκαν Τετάρτη στο αθλητικό κέντρο των Ερυθρόλευκων, και καλώς εχόντων των πραγμάτων θα φύγουν από εκεί το Σάββατο το μεσημέρι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει την ομάδα του με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Από την αρχή του «ανήφορου». Και κάπως έτσι, το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει για τις ημέρες των προπονήσεων στην Αθήνα είναι χαρακτηριστικό, του τι θα ακολουθήσει.

Αφού λοιπόν ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις (ιατρικά, εργομετρικά) και από τα δύο «γκρουπ» των ποδοσφαιριστών, τους έγινε γνωστό το πρόγραμμα έως το Σάββατο το μεσημέρι. Εως το τέλος της πρώτης εβδομάδας στο Ρέντη. Σε αυτό υπάρχουν δραστηριότητες από τις επτά και μισή το πρωί ως τις εννέα το βράδυ. Από το πρωινό δηλαδή που θα παίρνουν όλοι οι ποδοσφαιριστές μαζί, μέχρι το δείπνο της ομάδας.

Οι παίκτες που συμμετέχουν στις προπονήσεις θα διανυκτερεύουν στο αθλητικό κέντρο. Και αν κάποιος από τους -μεγαλύτερους κυρίως σε ηλικία, τους παντρεμένους- ποδοσφαιριστές θέλει να επιστρέφει στο σπίτι του προκειμένου να κοιμηθεί σε αυτό; Τότε θα μπορεί να φύγει μετά το δείπνο (πρακτικά μετά τις 22:00), με την υποχρέωση να επιστρέψει στο αθλητικό κέντρο στις επτά το πρωί. Καταλαβαίνει κανείς ότι με διπλές προπονήσεις καθημερινά και με ένα πρόγραμμα ουσιαστικά 15 ωρών, μάλλον δεν θα έχουν πολλοί την πρόθεση και τα… κουράγια να αποχωριστούν το προπονητήριο.

Φυσικά όλα αυτά δεν συμβαίνουν στην τύχη. Αυτές οι πρώτες ημέρες επιστροφής στην δράση, είναι μέρες «επανένταξης» για τους ποδοσφαιριστές έπειτα από τις διακοπές. Πρέπει λοιπόν τα 24ώρα τους να είναι απολύτως ελεγχόμενα. Πέρα από την προπόνηση τους, η διατροφή τους (ήδη ο Ερνάνι Γκόμες, ο διαιτολόγος της ομάδας έχει πιάσει δουλειά για τα καλά), η ξεκούραση τους.

Όλα πρέπει να περνούν μέσα από τον έλεγχο του κλαμπ. Είναι προνόμιο το αθλητικό κέντρο που έχει ο Ολυμπιακός στη διάθεση του. Αυτές οι εκπληκτικές εγκαταστάσεις που μπορούν να παρέχουν όλα τα εχέγγυα για να μπορεί το τεχνικό και ιατρικό τιμ να έχει τον έλεγχο σε όλα. Ο Μαρτίνς λοιπόν με τους συνεργάτες του, θέλουν να τις αξιοποιήσουν στο μάξιμουμ. Και αυτό κάνουν. Επιδιώκοντας το μάξιμουμ. Για αυτόν τον λόγο, μάλιστα, η πρώτη ημέρα των προπονήσεων ήταν ένα ηχηρό μήνυμα. Με δίωρο πρωινό πρόγραμμα και άλλες τόσες απογευματινό! Και μόλις ξεκίνησαν…

ΠΑΡΟΝΤΕΣ – ΑΠΟΝΤΕΣ

Η πρώτη «μάζωξη», βεβαίως, είχε νέα πρόσωπα. Ο Ούγκο Κάιπερς, ο Γιάννης Μασούρας, ο Δημήτρης Μάνος και ο Ιγκόρ Σίλβα που θα διεκδικήσουν μέσα από την καλοκαιρινή προετοιμασία το δικαίωμα στο όνειρο της παραμονής στο Ερυθρόλευκο ρόστερ. Ενώ για αυτές τις δύο εβδομάδες (μίνιμουμ) θα προπονούνται και οι Ξενιτίδης, Βοϊλής, Μαρτίνης, Μαρίνος, Τζολάκης και Σουρλής από τα τμήματα υποδομών.

Ποιοι δεν ήταν στο Ρέντη;  Σα, Κούτρης, Μασούρας, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Ομάρ, Νάτχο, οι οποίοι είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες, αλλά και οι Καμαρά, Μεριά και Σισέ, που προετοιμάζονται για το Κόπα Άφρικα. Στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού δεν ήταν επίσης ο Φιορίν Ντουρμισάι (υπολογίζεται κανονικά, αν πάντα υπάρχει και η προοπτική της Βίλεμ, ως δανεικού), ενώ με την εθνική ομάδα ελπίδων της Σερβίας βρίσκεται ο Λαζάρ Ραντζέλοβιτς (για το Euro της Ιταλίας που ξεκινά 16/06). Απόντες ήταν και οι Ουσεϊνού Μπα (αναμένεται στις 17/06), Ματιέ Βαλμπουενά (19/06). Ενώ δεν υπολογίζονται και οι Μανθάτης, Ευαγγέλου, Γούτας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ