Ολυμπιακός – Γιαγκελόνια 5-0

Ολυμπιακός – Γιαγκελόνια 5-0

Την ημέρα που απέκτησε τον Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε τη Γιαγκελόνια (5-0), με τον Γκερέρο να κάνει χατ-τρικ και να βροντοφωνάζει «παρών». Αποκάλυψη ο Ραντζέλοβιτς που έβγαλε μαγική ασίστ στον Φορτούνη!

Επτά τελικές, πέντε εντός εστίας, πέντε γκολ. Μέσα σε τρεις ημιτελείς προτάσεις μπορεί κανείς να περιγράψει το τελευταίο επί πολωνικού εδάφους φιλικό του Ολυμπιακού κόντρα στην Γιαγκελόνια (5-0).

Οι Πειραιώτες έκαναν επίδειξη δύναμης, είχαν σε μεγάλη ημέρα τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο (χατ-τρικ) που έδειξε πως δεν πρόκειται να αφήσει ελαφρά την καρδιά τη θέση του στον… Ελ Αραμπί, μαγική ασίστ από τον Ραντζέλοβιτς στο γκολ του Φορτούνη. Το σκορ άνοιξε ο Μπα (11′). Για ακόμα ένα παιχνίδι εξαιρετικός ο Βαλμπουενά.

Στο πέμπτο συνολικά φιλικό προετοιμασίας, ο Πέδρο Μαρτίνς συνέχισε τους πειραματισμούς, ενώ έδωσε ξανά, την ευκαιρία σχεδόν σε όλους τους παίκτες να πάρουν λεπτά στα πόδια τους. Οι Ερυθρόλεκοι είχαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα το πάνω χέρι. Ήταν επιβλητικοί από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό. Πίεσαν ψηλά, το παιχνίδι παίχτηκε στα 2/3 για πολύ ώρα, η κατοχή της μπάλας ήταν στο 60% υπέρ τους, ενώ απειλήθηκαν ελάχιστα.

Συνολικά αυτό ήταν αναμφίβολα το καλύτερο μέχρι στιγμής παιχνίδι του Ολυμπιακού, τόσο επιθετικά με γρήγορο τρανζίσιον και καλή κυκλοφορία μπάλας, όσο και αμυντικά, αφού δεν κινδύνεψε κατ’ ουσίαν καθόλου, αποφεύγοντας και τα ατομικά λάθη.

Μόλις στο 11ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, η μπάλα έφτασε στον Γιώργο Μασούρα που κανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, η άμυνα των Πολωνών δεν απομάκρυνε σωστά και ο προωθημένος Μπα, κατέβασε ωραία και με σουτ από το ύψος του πέναλτι, έγραψε το 1-0.  Έκτοτε ο Ολυμπιακός πήρε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα και συνέχισε να κυνηγά το γκολ. Λίγο μετά την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, σε αντεπίθεση 3 εναντίον 3, ο Μασούρας που έκλεψε την μπάλα,  έβγαλε την πάσα στον Γκερέρο,με τον Ισπανό να κάνει ωραίο κοντρόλ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Σαντίνι για το 2-0.

Ο Ισπανός σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 38′ και στο 45′ πέτυχε το δεύτερο γκολ του. Μετά από νέα μπαλιά του Μασούρα στην πλάτη της άμυνας, ο Ισπανός βγήκε τετ-α-τετ και με έξοχο πλασέ «έγραψε» το  3-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η Γιαγκελόνια έδειξε έτοιμη να αντιδράσει και πίεσε για ένα πεντάλεπτο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες ανέκτησαν γρήγορα τον έλεγχο και έφτασαν και σε τέταρτο γκολ. Μετά από κακή αμυντική αντίδραση των Πολωνών, ο Γκερέρο έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή ξανά και πλάσαρε ιδανικά για το 4-0 της ομάδας του, κάνοντας χατ-τρικ!

Μετά από 60′ ο Μαρτίνς άλλαξε και πάλι όλη την ομάδα του, αφήνοντας στον αγωνιστικό χώρο μόνο τον Αβραάμ από τους βασικούς. Η εικόνα της αναμέτρησης ωστόσο δεν άλλαξε. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τα ηνία και δεν άργησαν να φτάσουν και σε πέμπτο γκολ. Στο 77ο λεπτό, ο Ραντζέλοβιτς έβγαλε μια απίθανη σέντρα με εξωτερικό φάλτσο (δείχνοντας μόνο… ψήγματα του ταλέντου του) και ο διερχόμενος Κώστας Φορτούνης με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Πλέον, η προετοιμασία της ομάδας του Πειραιά συνεχίζεται επί αυστριακού εδάφους, με δυο δυνατά φιλικά κόντρα σε Ντινάμο Κιέβου (8/7) και Αμβούργο (10/7).

Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Σα, Κούτρης, Ανδρούτσος, Σουρλής, Μασούρας Γιώργος, Βαλμπουενά, Γκερέρο, Σολδάνο.

Γιαγκελόνια (Ιρένεους Μάμροτ): Σαντίνι, Βοϊτσίτσκι, Μίτροβιτς, Άρσενιτς, Γκιγιέρμε, Πόσπισιλ, Κβιέτσιεν, Στρούσκι, Καμαρά, Ιμάζ, Μουντρίνσκι.

Στο δεύτερο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό έπαιξαν οι: Φορτούνης, Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Μαρτίνης, Μπουχαλάκης, Σεμέδο, Τζολάκης, Ντουρμισάι, Ελαμπντελαουί και Ραντζέλοβιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ