Αυγενάκης: «Πρωτάθλημα χωρίς τα λεφτά της ΕΡΤ δεν μπορεί να ξεκινήσει»

Αυγενάκης: «Πρωτάθλημα χωρίς τα λεφτά της ΕΡΤ δεν μπορεί να ξεκινήσει»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τη σημασία των χρημάτων της ΕΡΤ για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Superleague.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες (12/7) συγκάλεσε σύσκεψη με θέμα το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ με την παρουσία πολλών αρμόδιων υπουργών. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επεσήμανε στον πρωθυπουργό τη σημασία του κρατικού χρήματος της ΕΡΤ για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της ΕΡΤ.

Η Δημόσια Τηλεόραση εμπλέκεται τόσο με την Superleague 1 μιας και υπάρχουν συμβάσεις με ομάδες, όσο και με τη Superleague 2, για την οποία υπάρχουν συζητήσεις εν εξελίξει. Συμβάσεις έχουν υπογράψει οι Παναθηναϊκός, Άρης, Παναιτωλικός, Ξάνθη, Λαμία και Απόλλων Σμύρνης, ενώ ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και ΟΦΗ έχουν συμφωνήσει χωρίς να έχουν πέσει οι υπογραφές ωστόσο.

Σύμφωνα με την Live Sport η ατάκα του Αυγενάκη προς τον πρωθυπουργό «Δεν μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα της Superleague χωρίς τα λεφτά της ΕΡΤ», ήταν ενδεικτική του πως πήγε η κουβέντα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού να έχει διαμορφώσει άποψη για τις δυσκολίες της κατάστασης κατόπιν ενημέρωσης από τον Γιώργο Δρόσο.

Μάλιστα, όπως συνεχίζει το εν λόγω ρεπορτάζ, η Κυβέρνηση προτίθεται να καλέσει τις ομάδες για επαναδιαπραγμάτευση. Αυτή θα περιλαμβάνει την μείωση του ποσού έως και 30% ειδικά για τις μικρομεσαίες ομάδες, τη στιγμή που ο Άρης βρίσκεται στο άλλο άκρο και επιδιώκει την αύξηση των οικονομικών όρων του συμβολαίου σε ένα ποσό πάνω από 3 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ