Μία καριέρα με αγκάθια για τον Κολοβό, τώρα ανθίζει «τριφύλλι»

Μία καριέρα με αγκάθια για τον Κολοβό, τώρα ανθίζει «τριφύλλι»

Το πράσινο είναι το πεπρωμένο του διεθνούς μεσοεπιθετικού. Ο χαμός του πατέρα του, η φτώχεια, οι τραυματισμοί, η έλλειψη εμπιστοσύνης τον σημάδεψαν. Στο «τριφύλλι» της Κύπρου ένιωθε να αναγεννιέται και στον Παναθηναϊκό ήρθε η ώρα να βρει το μόνιμο χαμόγελό του.

Ο Δημήτρης Κολοβός δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι υπήρξε ένα διάστημα που να έφτασε στο απόγειο της καριέρας του.

Κάλλιστα, όμως, θα μπορούσε να γεμίσει ένα βιβλίο και να έχει το δικό του ενδιαφέρον για όσα έχει ζήσει μέχρι στιγμής. Σε ηλικία μόλις 26 ετών, αφού γεννήθηκε στις 27/4/93 και μεγάλωσε στον Ωρωπό. Εκεί που του αρέσει συχνά να πηγαίνει για να βλέπει συγγενείς και φίλους και να ηρεμεί.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός, λοιπόν, τη στιγμή που ήταν να κάνει το βήμα παραπάνω, πάντα βίωνε τη σκληρή πραγματικότητα. Είχε, όμως, τη δύναμη να ξεπεράσει κάθε δυσκολία. Πολύ νωρίς έμαθε ότι πρέπει να πεισμώσει, να είναι αποφασιστικός, να δουλέψει σκληρά. Όχι μόνο για να χτίσει τη καριέρα του, αλλά για να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του. Τώρα έρχεται στον Παναθηναϊκό. Γίνεται μέλος της ιστορίας. Μπαίνει στη λίστα των παικτών που έχουν αγωνιστεί στους αιωνίους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Ο Κολοβός από μικρός ήταν με μία μπάλα στα πόδια. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στον Ωρωπό και σύντομα εντάχθηκε στην Ακαδημία του Πανιωνίου. Οι δυνατότητές του δεν άργησαν να εκτιμηθούν. Με τους Νεοσμυρνιώτες έκανε ντεμπούτο, μόλις σε ηλικία 17,5 ετών.

Στις 6/11/10 μπήκε στο 83’ στην ήττα από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο με 5-0. Εκείνη τη σεζόν αγωνίστηκε και στην αυλαία του πρωταθλήματος εκτός έδρας με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Κολοβός μπορεί να παίξει και στα δύο άκρα και δεκάρι και δεύτερος επιθετικός. Ο ίδιος προτιμάει αριστερά και ως δεύτερος επιθετικός. Είναι δεξιοπόδαρος, αλλά χειρίζεται εξίσου καλά και το αριστερό και αυτό είναι σημαντικό προσόν.

Η πρώτη ατυχία

Ο Κολοβός την επόμενη σεζόν άρχισε να παίρνει περισσότερα παιχνίδια, ωστόσο, σε ένα τετραήμερο βρέθηκε από τον παράδεισο στη κόλαση. Στις 3/1/12 πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης βοήθησε τον Πανιώνιο να νικήσει με 2-0, ανοίγοντας το σκορ στο 42’.

Τέσσερις μέρες αργότερα στις 7 Ιανουαρίου, ο Πανιώνιος έπαιζε στο Παγκρήτιο με τον Εργοτέλη. Ο Κολοβός ήταν βασικός, αλλά στο 44’ αποχώρησε με τραυματισμό. Τα νέα ήταν δυσάρεστα. Μόλις 18 ετών κι ενώ άρχισε να κάνει όνειρα, έμαθε ότι υπέστη ρήξη χιαστών και είχε μπροστά του μήνες για την επάνοδό του. Ο Κολοβός δούλεψε σκληρά και στη τρίτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος, στις 17/9/12 ήταν βασικός στην εντός έδρας νίκη του Πανιωνίου επί του ΟΦΗ.

Ο χαμός του πατέρα του

Ο Κολοβός είχε επιστρέψει στη δράση και μάλιστα έκλεισε τη σεζόν 2012-13 με 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Εκεί, που έδειχνε να αφήνει πίσω του το άσχημα, βίωσε μία τραγωδία. Σε ηλικία σχεδόν 20 ετών έχασε τον πατέρα του. Με τέσσερα ακόμα αδέρφια και τη μητέρα του προσπάθησαν να επιβιώσουν και κατάλαβε γρήγορα ότι το ποδόσφαιρο δεν ήταν μόνο διέξοδος, αλλά και η ζωή του ολόκληρη. Για τον ίδιο και την οικογένειά του.

«Ούτε για ψωμί…»

«Έπαθα χιαστό στα 18-19 μου, αλλά δούλεψα πολύ για να το ξεπεράσω, γιατί το ποδόσφαιρο είναι αυτό που αγαπάω. Μόλις άρχισα, ωστόσο, να ξαναπαίζω ήρθε η απώλεια του πατέρα μου. Έχω τέσσερα αδέλφια και ήμουν ο μεγαλύτερος στην οικογένεια. Έγιναν όλα τόσο γρήγορα, τόσο απότομα, κι εγώ έπρεπε να είμαι εκεί για όλους», διηγήθηκε ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του και περιέγραψε πόσο δύσκολες καταστάσεις πέρασε: «Ήμασταν μια οικογένεια που δεν είχε χρήματα. Υπήρχαν ημέρες που δεν είχαμε ούτε για ψωμί. Ήμασταν όμως πολύ δεμένοι και αγαπημένοι. Οι γονείς μου ήταν πάντα δίπλα μου.

Όταν πέθανε ο πατέρας μου σταμάτησα τη μητέρα μου από τη δουλειά για να είναι με τα αδέλφια μου. Είμαι πλέον αυτός που συντηρεί οικονομικά την οικογένεια. Και το κάνω πραγματικά επειδή το θέλω. Σε ηλικία 19-20 ετών κλήθηκα να διαχειριστώ πράγματα που δεν φανταζόμουν. Έβλεπα τη μητέρα μου στενοχωρημένη και τα μικρότερα αδέρφια μου να ρωτάνε εμένα, που ήμουν μόλις 20, «που είναι ο μπαμπάς;».

Ήταν μια περίοδος που τα παιδιά, ιδίως τα πιο μικρά, χρειάζονταν την πατρική παρουσία. Δεν είχα χρόνο, όμως, για να τα σκεφτώ όλα αυτά. Έπαιξα μπάλα την επόμενη εβδομάδα. Στα 20 χρόνια μου μεγάλωσα απότομα κι έπρεπε να διαχειριστώ πρωτόγνωρες καταστάσεις Δυστυχώ, έτσι είναι η ζωή. Δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά, μαθαίνεις, γίνεσαι δυνατός και συνεχίζεις».

Μεταγραφή

Ακολούθησαν δύο ακόμα γεμάτες σεζόν στον Πανιώνιο με 30 και πλέον συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τη περίοδο 2013-14, μάλιστα, πλήγωσε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Σμύρνη. Στις 24/8/13 πέτυχε ένα γκολ και είχε μία ασίστ στη νίκη με 3-0 επί του «τριφυλλιού». Τότε, στον πάγκο των «πρασίνων» ήταν ο Γιάννης Αναστασίου. Αυτός που τον περασμένο χειμώνα τον κάλεσε στην Ομόνοια, στο κυπριακό «τριφύλλι» για να αναγεννηθεί.

Οι δύο γεμάτες σεζόν είχαν ως αποτέλεσμα να κινηθεί ο Ολυμπιακός για την απόκτησή του. Ο Κολοβός πλέον θα είχε ένα πολύ καλύτερο συμβόλαιο και την ευκαιρία να καθιερωθεί σε μία μεγάλη ομάδα. Δεν κέρδισε, όμως, την εμπιστοσύνη του Σίλβα. Στον Πειραιά κατέγραψε 11 συμμετοχές. Πέντε στο πρωτάθλημα κι έξι στο κύπελλο με δύο γκολ. Σε συνέντευξή του, παράλληλα, έβγαλε και ένα παράπονο:
«Είχα κάνει μια πολύ καλή σεζόν με τον Πανιώνιο και άρχισα να παίρνω κάποια παιχνίδια στο Κύπελλο, όπου στα περισσότερα είχα καλή απόδοση. Στη συνέχεια, όμως, ο κ. Σίλβα με άφηνε εκτός αποστολής χωρίς να έχω κάποια εξήγηση. Έλεγε ότι θα μου δώσει ευκαιρίες, αλλά δεν το έκανε αν και θα μπορούσε, γιατί είχαμε πάρει το πρωτάθλημα από πολύ νωρίς. Δυστυχώς, έμεινε στα λόγια».

Εξωτερικό και γκαντεμιά

Ο Κολοβός διαπίστωσε ότι στον Ολυμπιακό δεν θα είχε τον χρόνο που ήθελε κι αμέσως σκέφτηκε την επιλογή του εξωτερικού. Αποφάσισε να πάει στη Μαλίν κι ενώ είχε κι άλλες προτάσεις από ομάδες του Βελγίου. Στην πρώτη του χρονιά στο Βέλγιο έκανε 29 ματς και σημείωσε έξι γκολ. Είχε αρχίσει πλέον να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Μέσα του πίστευε ότι θα έρθει μία σπουδαία μεταγραφή. Η ατυχία, όμως, τον χτύπησε και πάλι. Στις 19/2/17 σε ένα παιχνίδι κόντρα στη Λόκερεν, έπαιξε κλασικά αριστερά. Απέναντί του είχε τον Γκαλίτσιο. Σε μία φάση απέναντι στον Έλληνα δεξιό μπακ τραυματίστηκε. Η διάγνωση ρήξη χιαστών. Για δεύτερη φορά έπρεπε να ανέβει έναν Γολγοθά κι ενώ ακουγόταν ότι η Γάνδη και η Σταντάρ Λιέγης είχαν κινήσει τη διαδικασία απόκτησής του.

Αναγέννηση

Ο Κολοβός δεν συνέχισε τελικά στη Μαλίν. Πήγε στη Βίλεμ, αλλά κι εκεί ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς. Έκανε μόλις τρία παιχνίδια και τότε ο Γιάννης Αναστασίου αποφάσισε να του δείξει εμπιστοσύνη. Στην Κύπρο ο Κολοβός πήρε αγώνες, σημείωσε γκολ κι έφτασε μέχρι και την Εθνική ομάδα. Στο δύσκολο ματς με τη Βοσνία εκτός έδρας στις 26 του περασμένου Μαρτίου ο Αναστασίου τον έριξε στη μάχη στο 67’, αντί του νέου του συμπαίκτη του Δημήτρη Κουρμπέλη. Στο 85’, ένας πρώην πράσινος ο Ζέκα έβγαλε τη σέντρα και ο Κολοβός ισοφάρισε με κεφαλιά σε 2-2.

Από εκείνο το βράδυ κι έπειτα έδειχνε να βρίσκει το χαμόγελό του. Άρχισε να ανθίζει «τριφύλλι». Τα αγκάθια πλέον εύχεται ο ίδιος να ανήκουν στο παρελθόν. Ο λάτρης των τατουάζ Δημήτρης Κολοβός (συχνά επισκέπτεται στη Νέα Φιλαδέλφεια τον φίλο του Χρήστο Κατσαϊτη για να χτυπήσει τατουάζ), σίγουρα θα έχει κάπου χώρο και για τον Παναθηναϊκό. Στο χέρι του είναι να καθιερωθεί. Να σημειωθεί ότι ο Κολοβός, ο οποίος έχει ύψος 1.84, στην Εθνική ομάδα μετράει συνολικά οκτώ συμμετοχές. Ντεμπούτο έκανε στις 18/11/14. Μπήκε αλλαγή στο 71’ στην εντός έδρας φιλική ήττα από τη Σερβία (0-2), ενώ ήταν βασικό στέλεχος όλων των μικρών εθνικών ομάδων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ