VAR: Οι αλλαγές που απαιτούν οι ΠΑΕ από ΕΠΟ και ΚΕΔ

VAR: Οι αλλαγές που απαιτούν οι ΠΑΕ από ΕΠΟ και ΚΕΔ

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Superleague θα βρεθούν με τους ιθύνοντες των ΕΠΟ και ΚΕΔ και θα ζητήσουν σημαντικές βελτιώσεις και αλλαγές στο VAR, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα στη λειτουργία του.

Το πρωτάθλημα εξελίσσεται ολοταχώς έχοντας φτάσει ήδη προ των πυλών της 7ης αγωνιστικής.  Ωστόσο το VAR που υποτίθεται θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα και τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν δουλεύει όπως θα έπρεπε, παρουσιάζοντας ελλείψεις στη λειτουργία του σε συνδυασμό με την κακή χρήση από τους διαιτητές.

Σύμφωνα με την Live Sport λοιπόν, το σεμινάριο με θέμα το VAR που θα λάβει χώρα την Πέμπτη (17/10) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα είναι ευκαιρία για περαιτέρω συζήτηση για την εύρεση άμεσων λύσεων.

Συγκεκριμένα οι ΠΑΕ της Superleague, αναμένεται να θέσουν προ των ευθυνών τους τις ΕΠΟ και ΚΕΔ προκειμένου να δρομολογηθούν ορισμένες βελτιώσεις στη λειτουργία αλλά και τον τρόπο χρήσης του VAR.

Πρώτο και σημαντικότερο ζητούμενο είναι να εγκατασταθεί επιτέλους η τεχνολογική «επέκταση» της γραμμής του οφσάιντ στις αμφισβητούμενες φάσεις. Ωστόσο το οικονομικό σκέλος είναι ένα θέμα αφού ούτε η πολιτεία προτίθεται να δώσει επιπλέον χρήματα, ούτε φυσικά η ΕΠΟ που δεν βρίσκεται και στην καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Επιπλέον θα τεθούν επί τάπητος και οι επιθυμίες των ΠΑΕ ώστε να ηχογραφούνται οι συνομιλίες των διαιτητών του αγωνιστικού χώρους με αυτούς στον χώρο του VAR, και να δίνονται κατόπιν στη δημοσιότητα, ενώ υπάρχουν οι σκέψεις να ζητηθεί η παρουσία ξένων διαιτητών στην αίθουσα του VAR και Ελλήνων στον αγωνιστικό χώρο, με την τελευταία άποψη ωστόσο να μην τυγχάνει απόλυτης αποδοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ